ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، از غربالگری ۶۷۰ هزار نفر از جمعیت این استان طی۲۷ اسفند ۹۸ تا ۵ فروردین ۹۹ بصورت تلفنی و حضوری خبر داد.
دکتر محمد مهدی بانشی گفت: سرعت رشد بیماری در استان به میانگین کشوری ۴۰ درصد رسیده و از انجا که حوزه بهداشت به تنهایی جوابگوی مقابله با این اپیدمی نبوده بنابراین ۶۰ درصد مابقی، کنترل را به مدد سایر ارگان ها تاکنون موفق بوده ایم.
وی افزود: از صبح امروز صبح مرحله دوم غربالگری در سراسر استان از افراد سالمند بالای ۶۵ سال، زنان باردار گروه های آسیب پذیر و کسانی که به نوعی بیماری زمینه ای دارند مجدد در دستور کار قرار گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: مردم در روز سیزده بدر ما را غافلگیر کردند، روز طبیعت سیزده بدر در تمام نقاط استان آنچه که رصد کردیم، همکاری، آگاهی و افزایش سطح سواد سلامت تحسین برانگیز بوده اما دو نکته که مردم بایدتوجه داشته باشند که اول در صفهای نانواییها سعی کنند در حد امکان با فاصله اقدام به خرید کنند و دوم اینکه وقتی به داروخانهها مراجعه می کنند سعی شود به صورت تک نفره وارد بشوید.
بانشی تصریح کرد: این بیماری فعلا درمان و واکسن خاصی ندارد بنابراین تا اطلاع ثانوی ضمن حفظ رعایت نکات اولیه بهداشتی کاهش ۱۰۰درصدی دید و بازدیدها و رعایت فاصله در دستور کار همه قرار بگیرد، بنابراین با همکاری مردم امید است منحنی روند کاهشی این بیماری را به زیر ظرفیت بیمارستانها کنترل بشود،که خدا را شکر تاکنون چنین بوده است.
وی ادامه داد: اگر مراکز توزیع مواد خوراکی و نانواییها رعایت کنند، ما هم دوست نداریم جایی را پلمب شود مگر جایی که احساس کنیم سلامت مردم در میان باشد که خط قرمز ما تامین امنیت سلامت همشریان بوده و هیچ تعارفی با کسی نداریم، مردم بدانند که اگر روند خانه نشینی ادامه داشته باشد ما جزء استان های کم خطر خواهیم بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: به همت بهورزان، مراقبین سلامت، پزشکان، در استان و شهرستان ها، بخش ها و دهستان ها توانستیم ۶۷۰ هزار نفر را از ۲۷ اسفند تا پنجم فروردین ۹۹ بصورت تلفنی و حضوری غربالگری کنیم و جا دارد از حوزه بهداشت که در خط مقدم بصورت ناشناخته وارد میدان مبارزه با این بیماری می شوند جا دارد خدا قوت و خسته نباشید عرض کنم.
بانشی تاکید کرد: برای چندمین بار اعلام می کنم شهرستان نشینان ما روستاها را بعنوان یک مکان امن برای تفریحات روزمرگی خود انتخاب نکنند، بدانیم بدترین هدیه برای افراد مسن اگر به قصد نیت سرزنی برویم بردن همین ویروس کرونا کووید ۱۹ است.
وی توصیه کرد: از عشایر دلیر و پرتلاش استان خواهشمندیم تا اطلاع ثانوی در راستای سلامتی خود و همراهی بیشتر از کوچ بپرهیزند و مردم از بعد روانی، این بیماری را بعنوان یک انگ اجتماعی تلقی نکنند،در صورت مشاهده هر گونه علائم تب، سردرد، گلو درد، لرزش، خارش شدید گلو و اختلالات تنفسی با شماره تلفن ۴۰۳۰ یا شماره ۱۹۰تماس بگیرند تا مراقبین ما از شرح حال شما و ادامه مراقبتهای درمانی شما با اطلاع شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد: از همه هم استانیها تقاضا دارم که اگر می خواهند بدون مراجعه به پزشک بدانند که به بیماری کرونا مبتلا شده اند یا نه با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده گام بلندی در ارتقاء سلامت استان، جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بانشی بیان کرد: با تشکر از استاندار محترم دکتر کلانتری که روزانه کلیه مسائل فنی ریزوکوچک و روند بیماری را دنبال کرده، همچنین جا دارد خسته نباشید عرض کنم خدمت همه سربازان خط مقدم مبارزه بیماری کرونا که توانستنه اند تاکنون باوجود تحریم های ظالمانه دوشمن و به نسبت سایر کشور های اروپایی و غرب که ادعای پیشرفت در بهداشت درمان می کردند، اما امروز فرزندان این مرز بوم در عربالگری، درمان و شناسایی بیمار کارنامه درخشانی دریافت کرده ایم.
منبع:ایسنا