۸۵ درصد زعفران تولید شده در تربت جام برداشت شده است
ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تربیت جام گفت: در سال زراعی جاری ۵۱۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت زعفران است که تاکنون ۸۵ درصد زعفران تولید شده برداشت شده است.
علیرضا عرفانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امسال سطح زیرکشت زعفران در این شهرستان با ۱۵۰ هکتار کاهش نسبت به سال گذشته به ۵۱۰۰ هکتار رسیده است.
وی با اشاره به برداشت ۲۲ تن زعفران در سال گذشته، افزود: زمان برداشت این محصول در تربت جام از ابتدای آبان آغاز و تا اول آذر ماه است. در مجموع پیشبینی میشود امسال ۱۵ تن زعفران از اراضی قابل کشت برداشت شود.
عرفانی بیان کرد: میزان برداشت زعفران طی سال زراعی جاری در هر هکتار ۳۰۰ الی ۴۰۰ کیلوگرم است. تاکنون ۸۵ درصد محصول پیشبینی شده از اراضی قابل کشت برداشت شده که نسبت به سال قبل ۴۰ درصد کاهش داشته است.
وی عنوان کرد: کشت زعفران با توجه به نیاز کمتر به آب با استقبال شدید کشاورزان روبهرو شده و به همین خاطر تامین کودهای شیمیایی و ریزمغذی مورد نیاز، استفاده از روشهای نوین آبیاری، مبارزه با علفهای هرز، جلوگیری از چرای دام در مزارع و ارائه راهنماییها و توصیههای فنی در راستای حمایت از زعفران کاران صورت میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتجام گفت: به ازای هر هکتار کشت زعفران ۱۵۰ نفرروز از مرحله کاشت تا برداشت این محصول در این منطقه مشغول کار هستند. ۹۸ درصد زعفران تولید شده به شهرستانهای همجوار صادر میشود.
۶۵ درصد جمعیت شهرستان تربت جام به کشاورزی و دامپروری مشغول هستند که ۱۰ هزار بهره بردار از این تعداد در بخش کشاورزی فعالیت دارند و سالانه ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید میشود.
منبع:ایسنا