۸۵ درصد سکتههای مغزی از نوع ایسکمیک (انسدادی) است
ایسنا/لرستان مسئول مسئول کدهای ۷۲۴ و ۲۴۷ دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۸۵ درصد سکتههای مغزی از نوع ایسکمیک (انسدادی) است.
حسن شجاعی در گفتوگو با ایسنا در خصوص سکته مغزی اظهار کرد: کسی که دچار سکته حاد مغزی شده است سه ساعت فرصت دارد که به بیمارستان مربوطه انتقال یابد تا مورد درمان قرار بگیرد و لخته موجود در رگ مغز با تزریق دارو از بین برود.
وی بیان کرد: چنانچه افراد تعلل کنند و فرد بیمار پس از سه ساعت به بیمارستان منتقل شود دچار معلولیت خواهد شد پس چنانچه در فردی علائمی همچون کج شدن دهان، ضعف در تکلم، گیجی و بیحس شدن دست را مشاهده کردید بلافاصله او را به بیمارستان منتقل کنید.
مسئول کدهای ۷۲۴ و ۲۴۷ دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه ۸۵ درصد سکتههای مغزی از نوع ایسکمیک (انسدادی) است، گفت: این بدان معناست که لخته در رگ مغز فرد گیر کرده و خون به یک قسمت مغز نمیرسد و دچار سیاهی شده و از بین میرود و متاسفانه با این اوصاف نصف بدن فلج میشود.
شجاعی ادامه داد: ۷۰ درصد افرادی که دچار سمته مغزی میشوند از کار افتاده شده و نمیتواند به فعالیت روزانه و شغل خود ادامه دهند و ۳۰ درصد نیز نمیتواند راه بروند.
وی با تاکید براینکه از زمان شروع علائم در افراد سه ساعت فرصت است تا شخص را به مراکز درمانی و بیمارستان منتقل شود،خاطرنشان کرد: در خرمآباد بیمارستان شهدای عشایر مخصوص بیماران مغزی است که افراد پس از انتقال توسط پزشک متخصص سیتیاسکن شده و داروی مورد نظر تزریق میشود تا لخته خون از بین برود.
مسئول کدهای ۷۲۴ و ۲۴۷ دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: نمیتوان برای ایجاد لخته در مغز دلیلی بیاوریم و افراد بین ۲۰ تا ۸۰ سال ممکن است دچار این عارضه شوند که البته در سنین بالا مشهودتر است.
شجاعی تصریح کرد: برخی داروها، سن افراد و مساله ژنتیک ممکن است در لخته شدن خون در مغز و نهایت ایجاد سکته مغزی تاثیر داشته باشد.
وی گفت: کد ۷۲۴ مربوط به بیماران مغزی و کد ۲۴۷ مربوط به بیماران قلبی است.
منبع:ایسنا