تاریخ انتشار : دوشنبه 27 دسامبر 2021 - 17:02
کد خبر : 177539

۹۰۰ هزار اصله نهال در کردستان غرس می‌شود

۹۰۰ هزار اصله نهال در کردستان غرس می‌شود

ایسنا/کردستان مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: همزمان با هفته درختکاری ۷۰۰ هزار اصله نهال صنوبر و ۲۰۰ هزار اصله نهال گونه‌های جنگلی و فضای سبز در استان غرس می‌شود.  پیمان فتاحی در گفت و گو ببا ایسنا،  اظهار کرد: امسال هفته منابع‌طبیعی و آبخیزداری همانند سال گذشته با رعایت پروتکل‌های

۹۰۰ هزار اصله نهال در کردستان غرس می‌شود

ایسنا/کردستان مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: همزمان با هفته درختکاری ۷۰۰ هزار اصله نهال صنوبر و ۲۰۰ هزار اصله نهال گونه‌های جنگلی و فضای سبز در استان غرس می‌شود.

 پیمان فتاحی در گفت و گو ببا ایسنا،  اظهار کرد: امسال هفته منابع‌طبیعی و آبخیزداری همانند سال گذشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با هدف اشاعه سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی از تاریخ ۱۵ لغایت ۲۲ اسفندماه برگزار می‌شود.

وی افزود: شعار امسال هفته منابع طبیعی و آبخیزداری «همه با هم جهاد، برای حفاظت از منابع‌طبیعی» است و دستورالعمل اجرایی استانی و شهرستانی برگزاری مراسم هفته منابع طبیعی، توسط اداره کل استان تهیه و از سوی ریاست ستاد برگزاری هفته منابع طبیعی به روسای ستادهای شهرستانی ابلاغ شده است.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه درختکاری در استان کردستان تنها به اسفند ماه منتهی نشده است و امسال از 17 آذر ماه مصادف با روز جهانی خاک با حضور مسئولین ارشد استان عملیات های توسعه و غنی سازی جنگل با بذر و نهال آغاز شده است، بیان کرد: در راستای اجرای طرح‌های جهشی ۹در 99 در زمینه زراعت چوب، ۸۵۰ هزار اصله نهال صنوبر در نهالستان گریزه سنندج و ریخلان مریوان تولید شده تا در فصل کاشت بصورت رایگان در بین مجریان و بهره‌برداران محلی توزیع ‌شود.

وی ذکر کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در نظر دارد در راستای برنامه جهش تولید و همسو باطرح 9 در 99 سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور باهدف افزایش ضریب پوشش گیاهی و حفاظت پایدار اکوسیستم های مرتعی، جنگلی و رونق اقتصادی این عرصه ها و معیشت بهره برداران با مشارکت جوامع محلی اقدام به توزیع رایگان نهال های صنوبر(برای زراعت چوب) و بذور گیاهان دارویی کند.

فتاحی گفت: متقاضیان واجد شرایط مانند تعاونی های مرتعداری، تعاونی های جنگلداری، تعاونی های تخصصی فراگیر منابع طبیعی و آبخیزداری، بهره برداران سامان های عرفی دارای پروانه چرا، بهره برداران دارای زمین زراعتی با آب کافی با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: بر اساس توافق با یک شرکت خصوصی تولید ۸۵۰ هزار اصله نهال صنوبر برای توزیع رایگان در راستای توسعه زراعت چوب در استان نیز انجام شده است.

فتاحی با بیان اینکه این طرح در ۳۵۰ هکتار از زمین‌های استان اجرایی می‌شود، عنوان کرد: بخشی از این طرح در اراضی ملی و در قالب ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری انجام می‌گیرد.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان خاطرنشان کرد: نکته شاخص نهال کاری‌های انجام شده در سال جاری، تعیین محدوده‌های مستعد برای غرس، نظارت فنی و کارشناسی در حین اجرا، انتخاب گونه‌های سازگار با مناطق تعیین شده، همکاری و همراهی جوامع محلی و انجمن‌های مردم نهاد و همچنین تعیین تکلیف متولی امورحفاظت، نگهداری و بهره‌برداری متناسب با میزان توان اکولوژیکی و مشارکت جوامع محلی با حمایت‌های این اداره کل است.

نخستین روز هفته منابع طبیعی در تقویم به نام روز «درختکاری» نامگذاری شده است و هر سال رهبر معظم انقلاب شخصا نسبت به غرس نهال اقدام می‌کند و سنت حسنه درختکاری فرصتی مناسبی است تا بتوان با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های مردم‌نهاد و مشارکت‌های مردمی؛ در تجلی بخشی به موضوعیت تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی قدم‌های موثری را برداشت.

هفته منابع طبیعی و آبخیزداری با هدف اشاعه سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی از تاریخ ۱۵ تا ۲۱ اسفند در کشور برگزار می‌شود.

از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.