71 درصد منازل روستایی کرمانشاه مقاومسازی شده/ 33 هزار واحد هنوز غیرمقاومند
ایسنا/کرمانشاه معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه از مقاوم سازی بیش از 71 درصد واحدهای مسکونی روستایی استان خبر داد و افزود: هنوز 33 هزار واحد روستایی استان غیرمقاومند.
فرهاد فقیهی در آستانه روز ملی “ایمنی در برابر زلزله” (5 دی) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وجود 118 هزار و 781 واحد مسکونی روستایی در سطح استان گفت: از این تعداد تاکنون 84 هزار و 584 واحد مقاوم سازی شده است.
وی افزود: این میزان مقام سازی نشان می دهد که تاکنون 71 درصد واحدهای مسکونی روستایی استان مقاوم سازی شده است.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه با اشاره به رتبه اول استان در بحث مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در کشور گفت: بخشی از این درصد بالای مقاوم سازی مربوط به بازسازی مناطق زلزله زده و نیز بازسازی واحدهای تخریب شده از سیل سال 98 است.
وی تصریح کرد: زلزله سال 96 فرصتی شد تا بسیاری واحدهای روستایی استان بازسازی و نوسازی شوند و همین موضوع درصد مقاوم سازی روستایی در استان را افزایش داده است.
فقیهی با بیان اینکه بیشترین واحدهای روستایی مقاوم سازی شده مربوط به شهرستان سرپل ذهاب است، گفت: در این شهرستان بیش از 98 درصد واحدها مقاوم سازی شده است.
این مسئول گفت: کمترین میزان مقاوم سازی واحدهای روستایی در سطح استان نیز مربوط به شهرستان کرمانشاه است که با وجود 28 هزار و 803 واحد مسکونی تنها 13 هزار واحد آن مقاوم سازی شده است.
فقیهی گفت: هم اکنون در سطح شهرستان کرمانشاه 18 هزار و 803 واحد روستایی مقاوم سازی نشده وجود دارد و در این زمینه کرمانشاه نسبت به میانگین استانی عقب تر است.
وی در ادامه با اشاره به پرداخت تسهیلات مقاوم سازی گفت: سهمیه امسال استان در این زمینه سه هزار واحد است که از این تعداد 1850 واحد به بانک معرفی و 1100 واحد از این تعداد عقد قرارداد شده اند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه رقم تسهیلات مقاوم سازی را 100 میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: این تسهیلات با سود پنج درصد به متقاضیان داده می شود.
وی افزود: بازپرداخت این تسهیلات هم طولانی مدت بوده و متقاضیان طی 20 سال آن را پرداخت خواهند کرد.
فقیهی از احتمال افزایش تسهیلات مقاوم سازی در سال آینده به میزان دو برابر خبر داد و افزود: به احتمال زیاد رقم این تسهیلات در سال آینده به حدود 200 میلیون تومان برسد و در این راستا بسیاری منتظرند که سال آینده بتوانند این رقم را جهت مقاوم سازی واحدهایشان دریافت کنند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه با بیان اینکه حتی وجود یک واحد روستایی غیرمقاوم در استان می تواند در زمان بروز زلزله خطرآفرین شود، گفت: زلزله سال 96 تجربه تلخی برای تمام استان شد و لزوم مقاوم سازی را بیش از پیش آشکار کرد.
وی افزود: حقیقت این است که کرمانشاه بر روی گسل قرار دارد و فعالیت دوباره این گسل می تواند در صورت عدم انجام مقاوم سازی به واحدهای باقی مانده خسارت سنگینی وارد کند، بنابراین می طلبد صاحبان واحدهای روستایی فرسوده هرچه سریعتر جهت مقاوم سازی واحدهایشان اقدام کنند.
انتهای پیام