93 درصد فوتی‌های کرونا در گروه سنی بالای 60 سال بوده است


93 درصد فوتی‌های کرونا در گروه سنی بالای 60 سال بوده است

ایسنا/اردبیل رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: بررسی‌ها در یک سال اخیر نشان می‌دهد که 93 درصد مرگ و میرها و فوتی‌های کرونا در گروه سنی بالای 60 سال اتفاق افتاده است.

زندیان در جلسه کمیته علمی بیماری کرونا در اردبیل اظهار کرد: از اسفندماه همه‌گیری و اپیدمی بیماری کرونا را در کشورمان و به تبع آن در استان اردبیل شاهد بودیم که اکثر افراد جامعه با این بیماری درگیر بوده و یا به نوعی مبتلای به آن شدند.

وی تصریح کرد: گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه به ویژه سالمندان، زنان باردار و گروه‌های پرخطر بیشترین آسیب را از شیوع بیماری کرونا دیده‌اند به طوریکه در سنین بالای 80، 51 درصد فوتی‌های کرونا و در گروه سنی بالای 60 سال 93 درصد فوتی‌های کرونا به ثبت رسیده است.

رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مورد ایمنی در برابر این بیماری و توجه به واکسیناسیون جمعی گفت: تمام مطالعات نشان می‌دهد که 70 درصد انتقال از جمعیت آلوده به کرونا به افراد سالم اتفاق افتاده و به نوعی این زنجیره انتقال باید حذف می‌شد.

زندیان ضرورت کنترل بیماری کرونا را به رغم تزریق واکسن یادآور شد و افزود: اولویت دانشگاه علوم پزشکی در تزریق واکسن در مراحل مختلف سه گروه جامعه است که تلاش می‌کنیم در این افراد تزریق به سرعت اتفاق بیفتد.

وی گروه اول را سه درصد شامل گروه پرستاران و پزشکان در معرض تماس با بیماران کرونایی اعلام کرد و ادامه داد: گروه‌های دوم که 20 درصد جمعیت را شامل می‌شود، افراد بالای 60 سال و پرخطر هستند که معمولا بیشترین آسیب را از شیوع کرونا دیده‌اند.

زندیان در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در مرحله سوم باید افرادی در اولویت قرار بگیرند که بیشترین مراجعه و تماس روزانه را در جامعه دارند و انتظار می‌رود به تدریج با فراگیر شدن تزریق واکسن کرونا همه افراد جامعه ایمن شوند.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ دارو و واکسنی خالی از عارضه نبوده است، اضافه کرد: هر چند در دو هفته اخیر و با تزریق اولین واکسن‌ها برخی از علایم در افراد دریافت‌کننده واکسن مشاهده شده ولی در استان هیچ اتفاق خاص برای افراد داوطلب در این زمینه رخ نداده و افراد مشمول واکسن کرونا در سلامت کامل هستند.

زندیان بیان کرد: بعد از گذشت دو دوره که تقریبا یک ماه را شامل می‌شود به راحتی می‌توانیم در مورد حذف ویروس کرونا و برداشتن ماسک در جامعه به دنبال ایجاد ایمنی پاسخی قاطع بدهیم ولی همچنان در کنار تزریق واکسن، پیشنهاد می‌کنیم تا افراد زدن ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را مد نظر قرار دهند.

وی در مورد زدن دو ماسک با هدف پیشگیری از بیماری کرونای انگلیسی اظهار کرد: ما نیز زدن ماسک پارچه‌ای و سه لایحه را توصیه می‌کنیم هر چند که برخی از افراد با زدن ماسک چندگانه دچار عوارض افت سطح اکسیژن می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات سلامت علوم پزشکی اردبیل در مورد بهترین تست کرونا و روش انجام شده، تصریح کرد: پی.سی.آر بهترین روش تست کروناست هر چند که سی.تی.اسکن نیز به دلیل محدودیت‌ها می‌تواند راهکاری مناسب برای تشخیص این بیماری باشد.

زندیان در پایان گفت: تمام تلاش همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی تشدید حضور مردم در تجمعات پایانی سال و ایام عید است که انتظار می‌رود هموطنان در خرید خود به شکل اینترنتی عمل کرده و از دید و بازدیدهای ایام عید به نوعی پرهیز کنند.

منبع: ایسنا


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *