ماموریت “دارت” با هدف نجات زمین به زودی انجام میشود
ناسا امروز، دوشنبه ۲۲ نوامبر در ساعت ۷ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۳:۳۰ سهشنبه به وقت تهران) یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار میکند و در آن به بحث و گفتگو در مورد مهندسی ماموریت برخورد سیارک “دارت” (DART) که به زودی انجام خواهد شد، میپردازد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، ماموریت “دارت” قرار است در روز چهارشنبه، ۲۴ نوامبر در ساعت ۱:۲۰ به وقت منطقه زمانی شرقی (۹:۵۰ به وقت تهران) انجام شود.
اگر همهچیز طبق برنامه پیش برود، این فضاپیما به قمر کوچکی که به دور یک سیارک میچرخد، برخورد خواهد کرد. هدف از انجام این ماموریت آزمایش فناوریهای محافظت از زمین در برابر برخورد سیارکها است.
در کنفرانس مطبوعاتی ناسا، “توماس زوربوچن” معاون علمی ناسا، “لیندلی جانسون” افسر دفاع سیارهای، “اد رینولدز” مدیر پروژه “دارت”، “عمر بائز” مدیر ارشد پرتاب و “جولیانا شیمن” مدیر ماموریتهای ماهوارهای غیرنظامی شرکت اسپیسایکس شرکت خواهند داشت.
ناسا مراحل پیشپرتاب و پرتاب را به طور کامل پوشش خواهد داد. این ماموریت تعیین میکند که آیا کوبیدن عمدی یک فضاپیما به یک سیارک میتواند راهی مؤثر برای تغییر مسیر آن و نجات زمین باشد یا خیر.
سیارکی که ماموریت “دارت” آن را مورد هدف قرار میدهد، تهدیدی برای زمین به حساب نمیآید.
فضاپیمای دارت همراه با موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس از پایگاه فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا پرتاب خواهد شد.
پوشش زنده این پرتاب در ساعت ۱۲:۳۰ به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۱:۰۰ به وقت تهران) آغاز خواهد شد و میتوان آن را از اپلیکیشن و وبسایت این آژانس فضایی دنبال کرد.
این فضاپیما به گونهای طراحی شده که با سرعت ۲۴ هزار کیلومتر بر ساعت به سمت سیارک مورد نظر حرکت میکند. هدف آن قمر دیمورفوس (Dimorphos) است که به دور سیارکی بزرگتر به نام دیدیموس (Didymos) میچرخد.
در پاییز سال ۲۰۲۲ “دارت” به دیمورفوس برخورد خواهد کرد تا مدار آن را تغییر دهد. دیدیموس گزینهی مناسبی برای این ماموریت است، زیرا تهدیدی برای زمین به حساب نمیآید و دانشمندان میتوانند تغییر در مدار دیمورفوس را با تلسکوپهای زمینی اندازهگیری کنند.
“دارت” اولین بخش از استراتژی دفاع در برابر سیارکها است که با همکاری آژانس فضایی اروپا برای جلوگیری از برخورد احتمالی “سیارکهای خطرناک” به زمین طراحی شده است.
این ماموریت توسط دفتر هماهنگی دفاع در برابر سیارکهای ناسا و بخش علوم سیارهای هدایت میشود.
انتهای پیام