اخبار 20

چراغی برای رفتگان در روزهای خانه نشینی کرونایی

چراغی برای رفتگان در روزهای خانه نشینی کرونایی

ایسنا/خراسان جنوبی مراسم سنتی برات که برای آمرزش روز رفتگان هرساله در ماه شعبان برگزار می‌شود، امسال به دلیل شیوع کرونا رنگ دیگری به خود گرفته، اما ماهیت آن تغییر پیدا نکرده است.

برات نیز یکی از این آیین‌ها است، آیینی کهن که از گذشته‌های دور در بین مردم خراسان جنوبی رواج داشته است. مبنای این رسم و آیین، در حقیقت، یادآوری روزی بزرگ است که تمام انسان‌ها، دیر یا زود با آن مواجه می‌شوند.

علت نام گذاری این روز با نام برات نیز این است که مردم خراسان‌جنوبی در این روز، برای مردگان و عزیزان ازدست رفته خویش، خیرات و دعا حواله می‌کنند و تقارن آن را با جشن نیمه شعبان، موجب پاک شدن رفتگان خویش می دانند.

به گزارش ایسنا، امسال مراسم برات نیز همچون دیگر مراسم و آیین‌ها رنگ دیگری به خود گرفته، کرونا باعث شده تا برات متفاوتی را تجربه کنیم.

اما این تفاوت آن چنان زیاد نیست، اگر سال‌های قبل با حضور در آرامستان‌ها به فکر توزیع مواد غذایی بین نیازمندان در آرامستان بودیم، امسال می‌توانیم در خانه بنشینیم و مبلغ این مواد غذایی را به حساب ارگان‌هایی چون بهزیستی، کمیته امداد و یا موسسات خیریه واریز کنیم.

امسال نیز موضوع چندان تفاوت نکرده، تنها ما همان کمک‌ها را به صورت غیرحضوری به دست نیازمندان می‌رسانیم تا ضمن برخورداری از ثواب آن، موجبات آرامش رفتگان را نیز فراهم کنیم.
رضا مهدوی، یک شهروند بیرجندی به ایسنا گفت: به دلیل شیوع کرونا از اوایل اسفندماه خانه نشین شده‌ایم و تنها برای موارد ضروری از خانه خارج می‌شویم.

وی افزود: توصیه‌های متخصصان و کارشناسان تنها برای سلامتی خود افراد است که متاسفانه عده‌ای از روی لجبازی یا بی خیالی رعایت نمی‌کنند.

مهدوی ادامه داد: امسال به رسم هرسال مراسم برات را برگزار نمی‌کنیم چراکه خطرات ان بسیار بیشتر از آمرزش امواتمان است، امسال در خانه با خواندن آیه‌های قرآن و اذکار برای روح رفتگان خود آرامش می‌فرستیم.

زهرا دادگر، یک شهروند دیگر نیز به ایسنا اظهار کرد: بردن مواد غذایی مختلف به محیط آرامستان‌ها در روز برات موجب انتقال بیماری شده و فایده چندانی نیز ندارد.

وی افزود: می‌توان در خانه ماند و با خواندن دعا و ارسال کمک‌های خود را به نیازمندان واقعی و یا پرداخت‌های غیرحصوری به موسسات خیریه در برطرف کردن نیاز نیازمندان و هدیه دادن آرامش به رفتگان تلاش کرد.

جمع‌آوری غیرحضوری کمک‌های مردمی

رضا سلم‌آبادی، مدیرکل کمیته امداد خراسان‌جنوبی نیز به ایسنا گفت: کمیته امداد ندورات مردمی در روز برات را جمع‌آوری و به دست نیازمندان واقعی می‌رساند.

وی بهره‌گیری از روش‌های غیرحضوری را بسیار موثر، آسان و سریع دانست و افزود: مردم می‌توانند نذورات و کمک‌های خود را به شماره کارت ۸۸۹۰-۹۹۹۵-۹۹۱۸-۶۰۳۷ و کد #۳*۰۵۶*۸۸۷۷* ارسال کنند.

طرح ممنوعیت تردد در سطح آرامستان‌های خراسان جنوبی در روز برات اجرا می‌شود

سرهنگ حسن شجاعی نسب، معاون عملیات فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی از اجرای طرح ممنوعیت تردد در آرامستان‌های سطح استان در روز برات خبر داد.

وی اظهار کرد: طرح فاصله گذاری اجتماعی همچنان ادامه دارد که در همین راستا برابر مصوبات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا،طرح ممنوعیت تردد در آرامستان‌های سطح استان در روز برات توسط پلیس با قاطعیت اجرا خواهد شد.

وی افزود: طبق یک سنت دیرین مردم خراسان‌جنوبی هر ساله در روز قبل از نیمه شعبان و در روز موسوم به برات بر مزار عزیزان درگذشته حاضر شده و با توزیع نذورات و خیرات یاد آنان را گرامی می‌دارند، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا توصیه می‌شود که مردم از حضور در آرامستان‌ها و توزیع هر نوع نذری خودداری کنند.

شجاعی نسب بیان کرد: برابر مصوبات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا و ستاد ملی مقابله با این ویروس منحوس، برگزاری هر گونه مراسم و یا تجمعات در روزهای پیش رو و در روز برات ممنوع خواهد بود و به شهروندان توصیه می‌کنیم با توجه به بسته بودن مسیرها و محدودیت تردد در آرامستان‌های سطح استان، همچون گذشته با پلیس همکاری لازم داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: شهروندانی که نسبت به طرح فاصله گذاری اجتماعی کم توجهی کنند و با ترددهای غیرضروری در روز برات موجب ازدحام جمعیت شوند برابر قانون با آنان رفتار خواهد شد و مبلغ 500 هزار تومان جریمه و خودروی آنان نیز به مدت یک ماه توقیف می‌شود.

شجاعی نسب با بیان اینکه برپایی هر گونه ایستگاه صلواتی و یا پخش نذورات ممنوع خواهد بود، یادآور شد: توصیه متولیان امر به همه مردم خراسان‌جنوبی، عدم حضور در آرامستان‌ها و توزیع نذورات خود از طریق روش‌های غیرحضوری و الکترونیکی است.

مردم در روز برات از حضور در آرامستان خودداری کنند

محسن کدخدا، سرپرست سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری بیرجند نیز گفت: با شیوع ویروس کرونا اولویت حفظ سلامتی مردم است و باید از حضور در آرامستان در روز برات خودداری شود.

وی با تشکر از عدم حضور شهروندان در آرامستان در روزهای پایانی سال و همچنین در آغاز سال نو، اظهار کرد: از شهروندان تقاضا داریم در روز برات نیز با رعایت طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اصول و عدم حضور در آرامستان گامی مثبت در راستای ریشه کن کردن کرونا بردارند.

سرپرست سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری بیرجند با بیان اینکه در آستانه نیمه شعبان و روز برات هستیم، ادامه داد: با عنایت به اینکه تمامی مسیرهای منتهی به آرامستان در روز برات مسدود است، از مردم خواهش می‌کنیم در آرامستان‌ها حضور نیابند و از راه دور نیت و نذر خود را ادا کنند.

کدخدا اظهار کرد: امسال از درون خانه‌هایمان با ذکر فاتحه و اهدای تلاوت قرآن به روح شهدا و اهل قبور و اهدای کمک‌ها و نذورات به خیریه‌های معتبر و نهادهای حمایتی و نیز پرهیز از حضور در بهشت متقین به قطع زنجیره انتقال کرونا کمک کنیم تا نذورات نیز هدفمند به نیازمندان واقعی برسد.

وی از همه شهروندان در خواست کرد برای حفظ سلامت عمومی، امسال از عزیمت به آرامستان‌ها خودداری کنند.

محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان‌جنوبی نیز اظهار کرد: باتوجه به اینکه همچنان در مرحله اول مدیریت بیماری کرونا هستیم، توصیه اکید کارشناسان، متخصصان و ستاد ملی مدیریت کرونا این است که مردم در تجمعات حضور نداشته باشند.
وی افزود: در شهرها و روستاهای مختلف استان، رسم روز برات برای تجمع در آرامستان‌ها در روز ۱۴ شعبان مرسوم است.

استاندار خراسان‌جنوبی بیان کرد: از سوی دیگر توزیع مواد غذایی و نذورات در این روز موجب وارد آمدن آسیب‌های جدی به مردم خواهد شد.

معتمدیان با بیان اینکه هرگونه تجمع خطرات جدی برای سلامت و امکان شیوع ویروس کرونا را در پی دارد، یادآور شد: از مردم بافرهنگ خراسان جنوبی درخواست داریم همانطور که از ابتدای شیوع این بیماری همکاری و همراهی بسیار خوبی داشتند، در روز برات نیز در منازل خود بمانند.

تمام این نکات و موارد تنها برای این است تا جانی در خطر نیفتد و زخمی بر زخم‌های کادر درمان اضافه نشود، حقیقت این است که برگزاری این رسم قدیمی امسال متوقف نمی‌شود، بلکه شکل آن تغییر می‌یابد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *