جودو در سال ۹۷/ طلسم شکنی ملایی و آغاز ریاست میراسماعیلی
مهمترین اتفاقات جودوی ایران در سال ۹۷ طلسم شکنی سعید ملایی پس از ۱۵ سال با کسب مدال طلای جهان و همچنین انتخاب آرش میراسماعیلی به عنوان رئیس این فدراسیون بود.
به گزارش ایسنا، بدون شک در کنار نتایج ضعیف و انواع و اقسام حواشی جودوی ایران در سال گذشته، مهمترین اتفاق این رشته رزمی پرحاشیه، مدال طلای سعید ملایی در رقابتهای جهانی باکو و شکستن طلسم ۱۵ ساله جودوی ایران بود.
در بازیهای آسیایی نیز ملایی شانس اصلی رسیدن به مدال طلا بود اما در ثانیه پایانی بر اثر اشتباهی که داشت شکست خورد و به مدال نقره بسنده کرد. بریمانلو هم مدال برنز گرفت اما محجوب در بازیهای آسیایی هتتریک کرد و از رسیدن به مدال بازماند.
مهمترین انتقاد کارشناسان و اهالی فن به مسئولان فدراسیون جودو تمرکز بیش از حد بر روی یکی دو جودوکار برای کسب مدال در رویدادهای مختلف بود تا جاییکه برای سرپوش گذاشتن بر ناکامیها ملایی به بیشتر رقابتها اعزام شد تا جاییکه صدای این ورزشکار نیز درآمد.
در کنار موفقیتهای ملایی و بریمانلو اما کارنامه جودوی ایران همانند چند سال گذشته مردود بود و جودوکاران زیادی از ایران در رویدادهای بینالمللی از دور رقابتها کنار رفتند.
اما با ابلاغ قانون منع ادامه فعالیت بازنشستگان، محمد درخشان مجبور به کنارهگیری از ریاست فدراسیون جودو شد و در نهایت با برگزاری انتخابات در تاریخ ۲۵ اسفندماه آرش میراسماعیلی دارنده ۲ مدال طلا و ۲ برنز جهان با رأی قاطع اعضای مجمع به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.
با حضور میراسماعیلی به عنوان چهره شاخص جودوی ایران در رأس فدراسیون، اینبار امیدها برای بازگشت جودوی ایران به دوران اوج خود زنده شده و باید دید میراسماعیلی چه برنامهای برای برون رفت جودوی ایران از وضعیت فعلی و کسب نتایج مطلوب در رویدادهای بینالمللی و المپیک خواهد داشت.
در ادامه مهمترین اتفاقات جودوی ایران در سالی که گذشت را میخوانید:
۲۲ اردیبهشت: سقوط آزاد جودوی نوجوانان در لبنان
در پایان رقابتهای جودوی قهرمانی نوجوانان آسیا، تیم ۸ نفره پسران و ۲ نفره دختران ایران با تک مدال برنز ابوالفضل شجاعی و حذف ۹ جودوکار دیگر به کار خود پایان دادند.
۶ خرداد: نمایش ضعیف جودوکاران ایران در هوهات
در ادامه نتایج ضعیف جودوکاران در تورنمنتهای بینالمللی، علیرضا خجسته، محمد بریمانلو، وحید نوری و جواد محجوب ۴ جودوکار ایران در رقابتهای گرندپری هوهات چین با نمایشی ضعیف از دور رقابتها کنار رفتند.
۴ تیر: یک نقره و حذف ۸ جودوکار ایران در گرجستان
تیم ۹ نفره جودوی ایران با یک مدال نقره و حذف ۸ نماینده دیگر به کار خود در تورنمنت جودوی گرجستان پایان داد.
حمیدرضا ملک در سنگین وزن تنها مدال آور ایران در این رقابتها بود. در وزن منهای ۹۰ کیلوگرم قاسم باغچقی آغازی به عنوان پنجمی رسید، علی پرهیزکار در وزن منهای ۱۰۰ کیلوگرم و یاسین تقوی جودوکار وزن منهای ۸۱ کیلوگرم کشورمان هفتم شدند. همچنین مجید بریمانلو در وزن منهای ۶۰ کیلوگرم، ابوالفضل محمودی و علی محمدی بریمانو در وزن منهای ۶۶ کیلوگرم، امین کامیاب و رضا پارساپور در وزن منهای ۷۳ کیلوگرم، نمایندگان کشورمان با قبول شکست برابر حریفان از دور رقابتها کنار رفت. در وزن منهای ۹۰ کیلوگرم قاسم باغچقی آغازی به عنوان پنجمی رسید، علی پرهیزکار در وزن منهای ۱۰۰ کیلوگرم و یاسین تقوی جودوکار وزن منهای ۸۱ کیلوگرم کشورمان هفتم شدند. همچنین مجید بریمانلو در وزن منهای ۶۰ کیلوگرم، ابوالفضل محمودی و علی محمدی بریمانو در وزن منهای ۶۶ کیلوگرم، امین کامیاب و رضا پارساپور در وزن منهای ۷۳ کیلوگرم، نمایندگان کشورمان با قبول شکست برابر حریفان از دور رقابتها کنار رفت.
۹ شهریور: یک نقره و یک برنز جودو در بازیهای آسیایی / ملایی طلا را در یک ثانیه از دست داد
تیم ۴ نفره جودوی ایران در بازیهای آسیایی در پایان این رقابتها به یک مدال نقره و یک برنز رسید.
سعید ملایی نفر نخست رنکینگ جهان و بخت نخست قهرمانی در وزن ۸۱- کیلوگرم در دیدار نهایی در حالی که یک ثانیه تا رسیدن به مدال طلا فاصله داشت، شکست خورد و به مدال نقره بسنده کرد. بریمانلو در ۷۳- کیلوگرم دیگر جودوکار ایران در این رقابتها بود که به مدال برنز رسید.
*هتتریک ناکامی محجوب در بازیهای آسیایی
جواد محجوب برای سومین مرتبه در بازیهای آسیایی حاضر شد و یکی از امیدهای ایران برای کسب مدال طلای این رقابتها بود اما در نهایت باز هم از رسیدن به مدال بازماند و پنجم شد. وی در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو و بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون نیز به ترتیب در جایگاه هفتم و پنجم وزن ۱۰۰- کیلوگرم قرار گرفت و از رسیدن به مدال بازماند.
علیرضا خجسته نیز در وزن ۶۶- کیلوگرم دیگر نماینده ایران در این رقابتها بود که حذف شد.
۱ مهر: ملایی با طلای جهان طلسم ۱۵ ساله را شکست
رقابتهای جودوی قهرمانی جهان ۲۰۱۸ در باکو پایتخت آذربایجان برگزار شد و سعید ملایی نماینده وزن ۸۱- کیلوگرم ایران و دارنده مدالهای برنز جهان و نقره بازیهای آسیایی با شکست تمامی عنوانداران بر سکوی نخست جهان ایستاد و طلسم ۱۵ ساله جودوی ایران در کسب مدال طلای جهان را شکست.
آخرین بار آرش میراسماعیلی در رقابتهای جهانی ۲۰۰۳ اوزاکا به مدال طلای جهان دست یافت.
محمد بریمانلو در وزن ۷۳- کیلوگرم نیز با نمایشی تحسینبرانگیز موفق به کسب مدال برنز جهان شد اما جواد محجوب باز هم از رسیدن به مدال بازماند.
تیم ملی جودوی ایران که طی سالهای اخیر فقط بر روی مدال آوری دو یا ۳ جودوکار تمرکز کرده اینبار نیز با ترکیبی ناقص و فقط با ۳ جودوکار اصلی تیم ملی راهی رقابتهای قهرمانی جهان شد که انتقادات کارشناسان را به همراه داشت.
۱۷ مهر: حذف تنها جودوکار بانوی ایران در المپیک جوانان به علت داشتن حجاب
مارال مردانی نماینده وزن ۷۸- کیلوگرم جودوی بانوان ایران در بازیهای المپیک ۲۰۱۸ جوانان در بوینس آیرس کشور آرژانتین، در حالیکه قصد داشت در نخستین مبارزه خود برابر حریفی از دومنیکن به روی تاتامی برود، مسئولان برگزاری این بازیها به او به علت داشتن حجاب اسلامی اجازه مبارزه ندادند تا تنها نماینده جودوی بانوان ایران در المپیک جوانان از دور رقابتها کنار برود. مسئولان کمیته ملی المپیک، رئیس فدراسیون جودو را مقصر این اتفاق دانستند و صالحی امیری عنوان کرد رئیس اتحادیه جودوی آسیا پیش از این رقابتها در نامهای به فدراسیون این موضوع را اعلام کرده بود. البته درخشان نیز در مصاحبه با ایسنا عنوان کرد احتمالاً صالحی امیری با فرد دیگری به غیر از رئیس اتحادیه جودوی آسیا صحبت کرده است!
ابوالفضل شجاعی نماینده وزن ۱۰۰- کیلوگرم ایران نیز تنها نماینده ایران در بخش مردان بود که در دومین مبارزه مقابل بکاریس سادوکاس از قزقستان شکست خورد و به گروه شانس مجدد رفت. وی در اولین مبارزه خود در گروه شانس مجدد نیز مقابل الین باگریان از مولداوی شکست خورد و از دور رقابتها کنار رفت.
۶ آبان: قرعه نحس باز هم بلای جان جودو شد
در جریان رقابتهای جودوی گرند اسلم ابوظبی، سعید ملایی نماینده وزن ۸۱ کیلوگرم ایران پس از استراحت در گام نخست جودوکار ایالات متحده آمریکا را از پیش رو برداشت و در ادامه جودوکار گرجستانی را ایپون کرد و سپس برابر جودوکار کشور کانادا به پیروزی رسید. ملایی در نیمه نهایی با توجه به شرایط جدول و رسیدن به جودوکار اسرائیلی عمداً به حریف بلژیکی باخت و به ردهبندی رفت. ملایی در دیدار ردهبندی و برای کسب مدال برنز نیز حاضر نشد برابر جودوکار قزاق به روی تاتامی برود و به این ترتیب به عنوان پنجمی رسید.
بریمانلو و محمودی دو نماینده دیگر ایران نیز حذف شدند.
۱۲ آبان: درخشان استعفا کرد
محمد درخشان بدلیل ابلاغ قانون منع ادامه فعالیت بازنشستگام مجبور به استعفا شد. عمادی سرپرستی فدراسیون را بر عهده گرفت و دو روز بعد درخشان نایب رئیس شد! این اتفاق انتقادات زیادی را به همراه داشت تا اینکه وی از این سمت نیز برکنار اما با این وجود به عنوان مشاور سرپرست معرفی شد.
۲۰ آبان: حذف هر ۵ جودوکار ایران در تورنمنت ازبکستان
تمامی ۵ نماینده ایراندر رقابتهای بینالمللی ازبکستان با شکست برابر رقبا حذف شدند.
۲۶ آبان: حذف ملایی از جودو گرندپری هلند
سعید ملایی دارنده مدال طلای جهان در نخستین مبارزه خود در رقابتهای گرندپری هلند برابر حریف بلغار شکست خورد و حذف شد.
۱۶ آذر: فدراسیون جهانی کوراش محرومیت میراسماعیلی را بخشید
اتحادیه جهانی کوراش با ارسال نامهای به فدراسیون جودو و کمیته ملی المپیک، ادامه محرومیت ۵ ساله آرش میراسماعیلی را پس از ۳ سال مورد بخشش قرار داد.
۳ اسفند: معرفی ناظر فرانسوی در انتخابات و مخالفت فدراسیون
بدنبال برخی شیطنتها و درخواست یک فرد ناشناس از فدراسیون جهانی، ویزر رئیس فدراسیون جهانی ناظر فرانسوی را برای نظارت بر انتخابات ایران معرفی کرد که البته در نهایت با مخالفت جدی ایران این اتفاق رخ نداد.
۲۵ اسفند: آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون جودو شد
با برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون جودو، آرش میراسماعیلی دارنده ۲ مدال طلا و ۲ برنز جهان که نایب رئیسی فدراسیون جودو در زمان رستگار را نیز در کارنامه خود داشت، به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.
سیاحی دبیر فدراسیون جودو که حمایت درخشان را پشت سر خود میدید فقط ۸ رأی در برابر ۳۲ رأی میراسماعیلی بدست آورد. بلافاصله پس از انتخاب میراسماعیلی، محمد منصوری سرمربی تیم ملی و محمدرضا رودکی مدیر تیمهای ملی که رابطه بسیار نزدیکی با درخشان رئیس اسبق فدراسیون داشتند، از سمت خود استعفا کردند!
انتهای پیام