آغاز ثبتنام از متقاضیان طرح جهش تولید مسکن در زنجان
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ثبتنام از متقاضیان مسکن از ۲۸ مهرماه در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن آغاز شده و شهروندان ۱۰ شهر استان زنجان میتوانند در سامانه فوق ثبتنام کنند.
سعید شاهینفر صبح امروز (اول آبانماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی سامانه «سمن» مسکن به آدرس saman.mrud.ir را ایجاد کرده است که متقاضیان میتوانند در این سامانه با درج کد ملی اطلاعات خود را ثبت کنند.
وی با اشاره به اسامی شهرهایی که در این سامانه میتواند ثبتنام کنند، افزود: شهرهای زنجان، آببر، چورزق، زرینرود، سجاس، سلطانیه، صائینقلعه، گرماب، ماهنشان و هیدج جزو شهرهایی است که سامانه برای آنها فعال شده است.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: برای شهرهای ابهر، خرمدره و قیدار چون زمین دولتی نداریم، فعلاً دسترسی به سامانه از طرف دفتر اقتصاد مسکن برای این شهرها باز نشده است.
شاهینفر تاکید کرد: توافقاتی برای تهیه زمین برای اجرای این طرح با اوقاف و سایر ارگانهای دیگر انجام دادهایم تا بتوانیم برای این سه شهر زمین تامین کنیم تا متقاضیان مسکن این شهرها بتوانند از ظرفیت خانهدار شدن بهرهمند شوند تا در روزهای آینده امکان ثبتنام برای متقاضیان این شهرها نیز فراهم شود.
وی با بیان اینکه محدودیتی برای ثبتنام از طرف ادارهکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی فعلاً برای ثبتنام در سایت یاد شده اعلام نشده است، گفت: از ساعت ۱۴ ظهر روز ۲۸ مهرماه امسال ثبتنام در جهت اجرای قانون جهش تولید مسکن شروع شده و نیازی به تعجیل متقاضیان برای ورود به سامانه نیست؛ چراکه فرصت کافی برای ثبتنام وجود دارد.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان، با بیان اینکه شرایط ثبتنام در سامانه «سمن مسکن» همانند طرح اقدام ملی است، عنوان کرد: متقاضیان باید چهار شرط مندرج در قانون را داشته باشند، داشتن فرم «ج سبز» نداشتن مالکیت خصوصی ملک، تاهل یا سرپرست خانوار بودن و داشتن سابقه حداقل پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضای مسکن از شروط اصلی برای ثبتنام متقاضیان است و در اجرای این طرح هم همانند طرح اقدام ملی مسکن از قانون تبعیت میشود.
شاهینفر با بیان این مطلب که این طرح همانند طرح اقدام ملی مسکن تسهیلات دارد، تصریح کرد: تفاهمنامهای با بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است که تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت بلندمدت به متقاضیان پرداخت شود ولی فعلاً مصوبهای از سوی وزارتخانه به دست ما نرسیده است.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان، بیان کرد: در این راستا برای ایجاد توازن با لحاظ برخورداری مردم از فضاهای عمومی و اجتماعی شهری که حقشان است در این طرح ویژه دیده شده است، در اجرای قانون جهش تولید مسکن و نهضت ملی مسکن به بالا بردن سرانه فضاهای عمومی که حق مردم است، بسیار تاکید دارد.
وی افزود: به کیفیت معماری واحدهای مسکونی توجه ویژهای شده و سرانه فضاهای عمومی شهری در برنامهها دیده شده است و تحقق این مهم باعث میشود که تمایل و تقاضای مردم برای سکونت در واحدهای احداثی بیشتر شود.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان، با بیان اینکه در آینده نه چندان دور غرب شهر زنجان بیشترین تقاضا برای سکونت را خواهد داشت، ادامه داد: احداث بزرگراه در شمال زنجان در دستور کار است و موضوعات دسترسی ارتباطی، حمل و نقل، مسائل ترافیکی و سفرهای داخل شهر برای انتخاب محل سکونت مردم کمک شایانی خواهد کرد و در تهیه نقشههای شهرسازی و معماری واحدهای مسکونی دقت لازم انجام گرفته و با وسواس خاصی انجام میشود.
شاهینفر با بیان اینکه کمیته فنی و تخصصی در اداره راه و شهرسازی فعال است، افزود: در این کمیته اساتید هیئت علمی دانشگاهها، شهرداری و نظام مهندسی عضو هستند و با کمک این افراد طرحهایی را برای ساخت ارائه میدهیم و در اجرا نیز با نظارت نظام مهندسی همه پروژهها با کیفیت خوبی مورد توجه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه متراژ زمینها در این طرح مشخص شده است، تصریح کرد: واحدهای در نظر گرفته شده عمدتاً با مساحت ناخالص تا ۱۳۵ متر منظور شده که با مشاعات شامل پارکینگ، فضای تردد و راهپله و غیره احداث میشود.
معاون مسکن و ساختمان ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان، گفت: مسائل پدافند غیرعامل و آتشنشانی هم در مطالعات اولیه و طراحی نقشهها دیده شده است و استعلامها از مراکزی همچون جهادکشاورزی، منابعطبیعی و امور آب و شرکت برق و سایر مراکز زیرساختی انجام شده است.
شاهینفر با بیان اینکه یک نیازسنجی برای مسکندار شدن خانوارهای زنجانی انجام گرفته است، افزود: ساخت ۶۰ هزار واحد مسکن در چهار سال آینده برای استان زنجان پیشبینی شده است.
وی بیان کرد: این تعداد واحد مسکونی مربوط به مسکن روستایی، شهرهای با جمعیت زیر ۱۰۰ هزار نفر و بالای ۱۰۰ هزار نفر است و سهم دیگر تولید مسکن توسط بخش خصوصی و خودمالکی و اعطای تسهیلات بوده و شرکتهای تعاونی در حوزه انبوهسازی فعالیت دارند، در برنامهریزی تولید مسکن مورد توجه قرار گرفته است.
منبع: ايسنا