چین: تغییرات در سیستم انتخاباتی هنگکنگ از نقش بینالمللی این دولتشهر حفاظت میکنند
همزمان با اینکه منتقدان برنامههای پکن برای تغییر سیستم انتخاباتی هنگکنگ را به عنوان پایان امیدهای دموکراتیک در این دولتشهر محکوم میکنند، یکی از مقامات ارشد چین امروز (سهشنبه) تاکید کرد، این اقدام از نقش بینالمللی هنگکنگ حفاظت خواهد کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، “سونگ روآن”، معاون کمیسیونر وزارت امور خارجه
همزمان با اینکه منتقدان برنامههای پکن برای تغییر سیستم انتخاباتی هنگکنگ را به عنوان پایان امیدهای دموکراتیک در این دولتشهر محکوم میکنند، یکی از مقامات ارشد چین امروز (سهشنبه) تاکید کرد، این اقدام از نقش بینالمللی هنگکنگ حفاظت خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، “سونگ روآن”، معاون کمیسیونر وزارت امور خارجه چین در هنگکنگ به خبرنگاران گفت: این تغییرات پیشنهاد شده یک موضوع داخلی برای چین محسوب میشوند و برای “بستن روزنهها و رفع نقاط ضعف آشکار” در سیستم سیاسی این دولتشهر ضروری هستند.
کنگره ملی خلق چین قرار است روز پنجشنبه طرحی را تصویب کند که نمایندگی دموکراتیک در نهادهای هنگکنگ را کاهش خواهد داد و هر کاندیداتوری را از لحاظ “وطنپرستی” با دقت ارزیابی و بررسی خواهد کرد.
این اقدامات اندازه و ترکیب پارلمان و کمیته انتخابات هنگکنگ را که رئیس اجرایی را انتخاب میکند به گونهای که بیش از پیش طرفدار شخصیتهای حامی پکن باشند، تغییر خواهند داد. به این کمیته همچنین قدرتهایی برای انتخاب بسیاری از قانونگذاران داده خواهد شد.
سونگ روآن گفت: چگونگی ترکیببندی و تغییر این سیستم جزء امور داخلی چین است. نیروهای بیثباتکننده در گذشته از این روزنهها سوء استفاده کردهاند.
منتقدان این اقدامات پکن را به عنوان پایان امیدهای دموکراتیک در هنگکنگ محکوم کردهاند.
هنگکنگ در سال ۱۹۹۷ میلادی با وعده خودمختاری و آزادی از سوی انگلیس مجددا به چین واگذار شد.
در حال حاضر تنها نیمی از پارلمان هنگکنگ از طریق رایگیری دموکراتیک انتخاب میشوند؛ میزانی که تحت این سیستم جدید کاهش خواهد یافت.
این تغییرات در سیستم انتخاباتی هنگکنگ به دنبال یک سری اقدامات پکن برای تحکیم کنترلش بر این دولتشهر صورت میگیرد.
چین در ژوئن ۲۰۲۰ یک قانون امنیت ملی در هنگکنگ اعمال کرد و از آن زمان تاکنون مقامات سیساتمداران برجسته اپوزیسیون و فعالان را به اتهماتی تحت این قانون جدید یا به خاطر ارتباط با اعتراضات سال ۲۰۱۹ میلادی بازداشت کردهاند.
سونگ روآن بدون ارائه جزئیات گفت: چین می خواهد یک سیستم انتخاباتی دموکراتیک جدید ایجاد کند که کاملا به حقوق دموکراتیک مردم احترام بگذارد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0