اخبار 27

رصد تغییرات سبک زندگی یکی از وظایف مددکاران اجتماعی

رصد تغییرات سبک زندگی یکی از وظایف مددکاران اجتماعی

مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: رصد تغییرات سبک زندگی و الگوهای ارتباطی که امروز در جهان اتفاق می‌افتد و نسبت آن با شرایط بومی هر کشور، یکی از کارهایی است که در نظام دیده بانی اجتماعی، مددکاران اجتماعی باید انجام دهند.

به گزارش ایسنا، زینب نصیری در سومین کنگره بین المللی روز مددکاری اجتماعی، درباره چالش‌ها و پرسش‌هایی که در نسبت بین مددکاری اجتماعی، همبستگی اجتماعی و دیده بانی اجتماعی وجود دارد، گفت: یکی از سوالات اصلی این است که نسبت مددکاران اجتماعی با دیده‌بانی اجتماعی چیست؟ در نظام اجتماعی کارگزاران یا فعالان مختلفی وجود دارند که می‌توانند در عرصه دیده بانی اجتماعی تاثیرگذار باشند.

وی ادامه داد: مددکاران اجتماعی، تشکل های غیردولتی، سازمان‌های دولتی و فعالان مدنی و رسانه‌های جمعی فعالانی هستند که امروز سهم بیشتری در نظام دیده‌بانی اجتماعی دارند و به نظر می‌رسد که مددکاران اجتماعی سهم دوسویه در این ارتباط دارند. از سویی مددکاران اجتماعی باید نقش دیده بانی اجتماعی را ایفا کنند و از سوی دیگر به نظر مددکاران اجتماعی به عنوان افرادی که با سایر گروههای اجتماعی که نقش دیده بانی اجتماعی را بر عهده دارند و در ارتباط هستند، می توانند بر فرایندهای اجرا نظارت و حمایت طلبی اجتماعی موثر باشند.

نصیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مددکاران اجتماعی نقش رصد سیاست‌گذاریها و سیاست ناگذاریهای اجتماعی را دارند، ادامه داد:  آنان باید رصد کنند که ما در کجا نیاز به سیاستگذاری داشتیم که اکنون سیاستهای آن وجود ندارد و نیاز است که در این حوزه کار انجام شود، در دنیای پرشتاب امروز رصد تحولات و تغییرات اجتماعی و جمعیتی در شرایطی که تحولات جمعیتی را در حوزه سالمندی داریم، در حوزه های مختلف نیاز است که توجه خاصی انجام شود.

به گفته وی، رصد تغییرات سبک زندگی و الگوهای ارتباطی که امروز در جهان اتفاق می‌افتد و نسبت آن با شرایط بومی هر کشور، یکی از کارهایی است که به نظر در نظام دیده بانی اجتماعی، مددکاران اجتماعی باید انجام دهند.

نصیری در بخش دیگری با بیان اینکه افراد کمتر برخوردار و به حاشیه رانده شده یکی از گروه‌هایی هستند که نیازهایشان و شرایطی که در جامعه دارند باید دائم رصد شود و در این نظام دیده‌بانی اجتماعی به آن توجه شود، اظهار کرد: تنگناها و محدودیت‌های اجتماعی که در نظام و ساختار اجتماعی کشورها وجود دارد، جزء موضوعاتی است که مددکاران اجتماعی باید در این حوزه ورود پیدا کنند.

وی گفت: رصد دائم و سنجش افکار عمومی و مبتنی بر نیازهای جدیدی که در افکار عمومی ایجاد می‌شود، از موضوعاتی است که به نظر مددکاران اجتماعی به طور خاص باید در این حوزه ورود پیدا کنند.

نصیری گفت: زمانی که ما از دیدبانی اجتماعی و همبستگی اجتماعی صحبت می‌کنیم، هر دوی اینها در نسبت با سیاستهای اجتماعی تعریف می شود؛ یعنی از طرفی سیاستهای اجتماعی بر نظام دیده بانی اجتماعی که در کشورها وجود دارد تاثیرگذارند و همچنین میزان همبستگی اجتماعی در بخشهای مختلف هم تاثیرگذار بر سیاستهای اجتماعی است.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *