نیازسنجی؛ رمز صادرکنندگان موفق شرکتهای دانشبنیان
ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری در خصوص نحوه عملکرد شرکتهای دانشبنیان موفق در امر صادرات، گفت: این شرکتها براساس نیازهای کشور برنامهریزی کرده و آنگاه محصول تولیدی خود را در بازار ارائه میدهند تا رفعکننده یکی از نیازهای کشور باشند.
اسماعیل پیرعلی در گفتوگو با ایسنا در خصوص مشکلات صادرات شرکتهای دانشبنیان و فناور در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: مسئله تعهدات ارزی در بحث صادرات یک موضوع مشترک برای تمامی صادرکنندکان است، بهگونهای که شامل حال شرکتهای دانشبنیان و صادرکنندگان دیگر حوزهها نیز میشود.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری افزود: شرکتی که محصول صادر میکند، باید به میزان محصولات و کالاهای صادراتی و یا واردات کالا و محصول ارز را بهصورت مستقیم پرداخت کند که بهدلیل تفاوت در میزان قیمت ارز در کشورهای مختلف، برای شرکتها و بهویژه موسسات دانشبنیان که نوپا هستند، ضرر مالی ایجاد میشود.
وی به دو موضوع هزینهبر دیگر در حوزه صادرات شرکتهای دانشبنیان اشاره و بیان کرد: هزینههای بازاریابی در کشورهای مقصد صادراتی بسیار بالا است، همچنین اخذ استاندارد برای محصولات صادراتی نیز هزینه بالایی صرف میکند، اما با وجود حمایتهای پارک علم و فناوری، بهعلت نوسانات ارزی، همچنان شرکتهای فناور و دانشبنیان، هنگام صادرات با ضرر مواجه میشوند.
پیرعلی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان برای مسائل بازاریابی و بازرگانی فرصت محدودی را اختصاص میدهند، یادآور شد: معمولا افراد فعال در این شرکتها اندک هستند، پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با کارگزارانی که در حوزه صادرات فعالیت دارند، رایزنی لازم را انجام داده است تا این شرکتها برای بحث بازاریابی بتوانند از این ظرفیت استفاده و محصولات خود را صادر کنند و در نقل و انتقال پولی با مشکل مواجه نشوند.
پیرعلی خاطرنشان کرد: متاسفانه طی چند ماه گذشته، معافیت از مالیات بر ارزش افزوده و معافیت از مالیات بر حقوق کارمندان شاغل در شرکتهای دانش بنیان حذف شده است که این مسئله در گذشته امتیاز مثبتی برای شرکتها به حساب میآمد.
وی در خصوص خدمات ویژه برای تجاریسازی محصولات دانشبنیان، توضیح داد: آموزش یکی از مهمترین بخشها در بحث تجاریسازی محسوب میشود، البته پیشزمینه آن احساس نیاز شرکتهای دانشبنیان برای فروش محصولات خود است، این شرکتها باید مهارتهای لازم را کسب کنند، امروزه کسب و کارها به شیوه سنتی نبوده و نیازمند علم هستند.
پیرعلی در ادامه توضیح داد: پس از گذراندن دورههای آموزشی برای شرکتهای متقاضی، جلسات مشاوره برگزار میشود، گفتنی است که دورههای مشاوره از دو سال گذشته در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری در خصوص نحوه عملکرد شرکتهای دانشبنیان موفق در امر صادرات، تصریح کرد: این شرکتها بر اساس نیازهای کشور برنامهریزی کرده و آنگاه محصول تولیدی خود را در بازار ارائه میدهند تا رفعکننده یکی از نیازهای کشور باشند، در مرحله بعد تیمهای متخصص در اختیار میگیرند و در کنار آن سطح تکنولوژی محصولاتشان را متناسب با استانداردهای روز دنیا بالا میبرند.
وی با اشاره به حمایتهای پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری از صادرکنندگان مجموعه خود، گفت: شرکتهای تابعه پارک علم و فناوری از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت فناوری ریاست جمهوری و پارک علم و فناوری استان حمایت میشوند، از جمله این حمایتها میتوان به حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی، پرداخت ۵۰ درصد از هزینه مورد نیاز جهت حضور در جلسات برنامهریزی با تجار محصولات این شرکتها و تولید محتوا به زبانهای انگلیسی و عربی با هدف شناسایی بازارهای هدف اشاره کرد.
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با اشاره به تسهیلات دریافتی برای شرکتهای دانشبنیان، تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان باید مطابق دانش تخصصی خود، ارزشگذاری شده باشند تا بر همان اساس بتوانند از بانکها تسهیلات دریافت کنند، بهعلاوه دریافت تسهیلات با گرفتن وثایق سنگین ملکی امکان دارد که برای شرکتی نوپا و تازهکار، این موضوع به راحتی امکانپذیر نیست.
پیرعلی در پایان بیان کرد: واسطهگری در فروش محصولات دانشبنیان وجود ندارد، زیرا این کسبوکارهای بهروز و نوپا هستند و از طریق سایتها و اپلیکیشنهای خود، محصولات خود را به فروش میرسانند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا