اسماعیل حلالی معتقد است پروتکلهای بهداشتی فقط در لیگ برتر رعایت می شوند و هیچ نظارتی روی لیگهای دیگر وجود ندارد.
اسماعیل حلالی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال و وضعیت باشگاهها گفت: کیفیت لیگ برتر از نظر فنی و کیفیت بازیکنان نسبت به سال های گذشته سی تا چهل درصد افت داشته است. ما از امتیازات تیمها و تعداد گلهای زده شده میتوانیم متوجه این افت شویم.
او ادامه داد: شاید از هر ۱۰ بازی فقط یک بازی کیفیت بازیهای سالهای گذشته را داشته باشد. بخشی از این افت به این دلیل است که امسال تیمها اجازه به خدمت گرفتن بازیکن خارجی را ندارند و به همین دلیل تیمها مجبور شدند از بازیکنانی استفاده کنند که از نظر کیفیت در سطح لیگ برتر نیستند. حتی بعضی از این بازیکنان در سطح لیگ یک هم نیستند. بازیکن لیگ برتری باید ویژگیها و آگاهیهایی داشته باشد اما خیلی از بازیکنان سطح پایینی دارند. دلیل دیگر پایین آمدن سطح لیگ به خاطر استفاده از مربیهای جوان و بی تجربه است. من مخالف استفاده از مربیهای جوان نیستم اما این مربیها ابتدا باید در سطحهای پایینتر کار کنند و آموزش ببینند تا بتوانند تجربه کافی برای مربیگری در لیگ برتر را داشته باشند. وقتی مربیهای جوان و بی تجربه وارد لیگ برتر میشوند، هم به کیفیت لیگ آسیب میزنند هم دیگر کسی به جوانان اعتماد نمیکند. مدیران فقط به تلویزیون میروند و شعار میدهند که فوتبال پایه را اصلاح میکنیم و در زمینه آموزش کار میکنیم اما در عمل بازیکنان مثل چمنهای خودرو میمانند که اندازه هر کدام متفاوت است و هیچ آموزشی در فوتبال شاهد نیستیم. حتی بازیکنانی را میبینیم که به دلیل نبود آموزش درست، نمیتوانند ضربههای خوب و اصولی به توپ بزنند. مدیران فقط فرمهایی پر میکنند که نشان دهند در فوتبال پایه هزینه کردهاند اما عمل چیزی نمیبینیم.
حلالی در خصوص مشکلات مالی باشگاهها اظهار کرد: امسال اولین سالی نیست که در فوتبال مشکلات مالی داریم اما به دلیل کرونا این مشکلات به اوج رسیدند. در تمام دنیا قیمت بازیکنان به خاطر کرونا کاهش داشت اما در ایران حتی شاهد افزایش مبلغ قراردادها بودیم. اینجا ایران است و ایران را فقط باید با ایران مقایسه کرد. سال گذشته وقتی کرونا وارد کشور شد، دیدیم که قیمتها نه تنها کاهش نداشت بلکه افزایش قیمت هم داشتیم. مبلغ قرارداد بازیکنان هم مثل سایر بخشهای جامعه متاسفانه افزایش داشت که باتوجه به کم شدن درآمد باشگاهها، به تیمها فشار میآورد. یکی دیگر از منبعهای درآمد که در این شرایط میتواند به تیمها کمک کند تا مطالباتشان را پرداخت کنند، حق پخش تلوزیونی است اما صدا و سیما زور میگوید و پولی به تیمها نمیدهد. در فوتبال حرفهای تلویزیون باید با باشگاهها قرارداد ببندد و پول حق پخش تلویزیونی را پرداخت کند. در تمام دنیا تلویزیون خصوصی وجود دارد اما در ایران تلویزیون خصوصی نداریم و صدا و سیما هم حق پخشها را نمیدهد و هیچ ارگانی هم نمیتواند جلویش را بگیرد. اگر هم باشگاهها اعتراض کنند به طور کلی بازیها را پخش نمیکنند. حق پخش تلویزیونی در تمام دنیا یکی از بزرگترین منبعهای درآمد برای فوتبال است در کنار درآمدهای کوچکتر مثل فروش لباس که در ایران نیست.
وی ادامه داد: در فسخ قرارداد تمام قوانین در ایران وجود دارد اما وقتی تیم به مربی یا بازیکن پول نمیدهد ، مربی یا بازیکن میتوانند قرارداد را فسخ کنند. در قرارداد مسی هم بند فسخ وجود دارد اما او پولش را به موقع دریافت میکند. ما در ایران تعهد نداریم به همین دلیل میبینیم که بازیکنان ایرانی و خارجی از تیمها شکایت میکنند و چون فدراسیون داخلی زورش به باشگاهها نمیرسد. معمولا این شکایتها راه به جایی نمیبرند. وقتی یک بازیکن مطالباتش را دریافت نمیکند، به طور قانونی میتواند شکایت کند و حتی جریمه هم دریافت کند.
او با اشاره به فشردگی بازیها، در خصوص برنامه ریزی سازمان لیگ گفت: سازمان لیگ فرصتی برای برنامه ریزی نداشته است و تنها مشکلاتی که در بحث برنامه ریزی لیگ داشتیم بازیهای پرسپولیس قبل از فینال آسیا بود که بازی ذوب آهن لغو شد و همینطور مشکلاتی که برای بازی پرسپولیس و نساجی پیش آمد اما در کل برنامه ریزی بد نبوده است. از نظر پروتکلهای بهداشتی هم باید بگویم که در لیگ برتر نظارتهای خوبی را شاهد بودیم و پروتکلها رعایت شد اما در لیگهای پایینتر هیچ نظارتی وجود نداشت و پروتکلها رعایت نمیشد. قوانین کمی مشکل ایجاد کرد و فکر میکنم این قوانین باید کمی کاملتر شوند.
اسماعیل حلالی در پایان گفت: فکر میکنم در نیم فصل دوم کیفیت لیگ پایینتر میآید چون تیمها امتیاز نیاز دارند و نتیجه گرا و بسته بازی خواهند کرد. نمیتوانیم بگوییم چه تیمی قهرمان میشود اما پرسپولیس توانست حواشی را به خوبی مدیریت کند و وضعیت بهتری نسبت به سایر تیمها دارد. شاید کیفیت بازیهای پرسپولیس خوب نباشد اما نتایج خوبی میگیرد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا