مشارکت ۹۰ درصدی بخش خصوصی و مردم خراسان جنوبی در پروژههای مرمتی تاریخی
ایسنا/خراسان جنوبی معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از مشارکت ۹۰ درصدی بخش خصوصی و مردم خراسان جنوبی در پروژههای مرمتی میراث فرهنگی خبر داد.
محمد حسین طالبیان، امروز پنج شنبه ۶ خرداد در آئین افتتاح ۴۲ پروژه میراث فرهنگی خراسان جنوبی با بیان اینکه در خراسان جنوبی ما میراثدار هزاران اثر ملموس و ناملموس ملی، منطقهای و جهانی هستیم، بیان کرد: این استان سرزمین کویرها، روستاهای شگفت انگیز و جاذبههای پر رمز و راز است.
به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: تهیه پروندههای ثبت جهانی مشترک مانند هنر نگارگری ایرانی، کمانچه و دانش پخت نان تلخ، آیین زیارت کلیسای تادئوس و در حال حاضر جشن مهرگان یلدا، رباب ، نوغانداری و … باعث نزدیکی کشورها و تقویت صلح شده است.
معاون میراثفرهنگی کشور گفت: پرونده خوشنویسی تکریم زائران و فرهنگ زیارت حضرت امام رضا(ع) نشان از فضای فرهنگی و معنوی این مرز و بوم دارد.
طالبیان اظهار کرد: رویکرد مردمی کردن مرمت و احیای بناهای تاریخی ناشی از تعلق و دلبستگی مردم و عناصر هویتساز در این استان است.
وی گفت: سرمایهگذاری در حوزه میراث فرهنگی به شکوفایی اقتصاد فرهنگی و تداوم دانش فرهنگ و تاریخی ایران و توسعه پایدار کمک میکند.
معاون میراثفرهنگی کشور بیان کرد: دو هزار و ۵۰۰ پروژه مرمتی در خراسان جنوبی اجرا و حدود دوهزار کارگاه فعال مرمتی نیز در این استان داریم.
طالبیان با بیان اینکه فعالیت های مرمتی این استان بالغ بر ۹۰ درصد آنها توسط بخش خصوصی و مردم انجام شده است، بیان کرد: رشد ۴۰۰ درصدی موزههای خصوصی را در این استان داشتهایم.
وی ادامه داد: استرداد بیش از دو هزار و ۶۰۰ اثر خارج از کشور و شکل گیری ۸۰ پایگاه ملی و جهانی به عنوان قطب های علمی و فنی و سامانه های جامع و هوشمند میراث فرهنگی گوشه ای از تلاش های انجام شده در خراسان جنوبی است.
معاون میراثفرهنگی کشور گفت: خراسان جنوبی دارای ۹۴۸ اثر ثبت شده ملی و سه اثر جهانی است.
طالبیان اظهار کرد: خراسان جنوبی جاذبه های طبیعی کم نظیری همچون بیابان لوت و روستای خراشاد را به عنوان روستای جهانی صنایع دستی را در خود جای داده است.
وی بیان کرد: ثبت ۲۰۷ اثر در فهرست آثار ملی و دو اثر در میراث جهانی مرمت ۱۲۰ بنای تاریخی و راه اندازی ۵ موزه و ۸ هزار شغل در حوزه صنایع دستی و اعطای ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به بخش گردشگری، راه اندازی دو هتل سه و چهار ستاره ، راه اندازی یک هتل کاروان ، دو بوتیک هتل ، سه کمپ بیابانی بخشی از اقدامات دولت دوازدهم در خراسان جنوبی است.
معاون میراثفرهنگی کشور ادامه داد: در مراسم قبل ۳۲ پروژه میراث فرهنگی با دستور رئیس جمهور به بهره برداری رسید و امروز خوشحالیم علی رغم کمبود اعتبارات ۵۰۰ پروژه از ۵۲۶ پروژه قابل بهره برداری در حوزه میراث فرهنگی به بهره برداری میرسد.
طالبیان، اعتبار پروژههای حوزه میراث فرهنگی را ۴۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این ظرفیت وجود دارد که تاپایان دولت به شرط تخصیص اعتبار ۵۰۰ پروژه دیگر نیز به بهره برداری برسد.
همچنین با حضور معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کتاب درختان کهنسال خراسان جنوبی رونمایی شد.
حسن رمضانی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: این کتاب به معرفی تعدادی از درختان کهنسال ثبت شده در فهرست میراث ملی میپردازد.
وی افزود: این درختان مربوط به کل استان بوده و شامل انواع سرو، چنار، بنه، گردو، زیتون، بید و … است.
وی ادامه داد: کتاب حاضر، جلد اول معرفی درختان کهنسال استان است و جلد دوم و سوم آن در سال جاری و سال آینده به چاپ خواهد رسید.
رمضانی گفت: در این کتاب ضمن توضیح گونههای مختلف درختان، به معرفی مشخصات زیست محیطی، گیاهشناسی و باورها و فرهنگ مردمی پرداخته شده است.
وی اظهار کرد: کتاب درختان کهنسال خراسان جنوبی در ۱۳۵ صفحه و ابعاد رقعی چاپ شده است.
کتاب درختان کهنسال خراسان جنوبی نوشته زهرا رضایی ملکوتی و محسن پویان است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا