تجهیز و نوسازی اقدامی برد-برد در شالیزارها
ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی رودسر گفت: تجهیز و نوسازی هم موجب کاهش هزینه تولید برنج و هم مانع تغییرکاربری میشود و این اقدامی برد-برد برای شالیزارها است.
عبدالله غلامپور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری موجب کاهش هزینههای تولید محصولات و جلوگیری از تغییرکاربری اراضی شالیزاری میشود، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از شالیزارهای این شهرستان تجهیز و نوسازی شدهاند.
وی افزود: مابقی اراضی یا در محدوده قانونی شهر هستند که تجهیز آنها برعهده جهاد کشاورزی نیست و یا تجهیز و نوسازی برخی دیگر از اراضی توپوگرافی سختی دارند و قابلیت اجرای تجهیز در آنها وجود ندارد.
غلامپور ادامه داد: این شهرستان ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی شالیزاری دارد و علاوه بر برنج دیگر محصولات کشت دوم از جمله سبزیجات کشت میشود که با توجه به قیمت فروش خوبی که دارد منجر به افزایش درآمد کشاورزان میشود.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری ها معمولا تمایل دارند محدوده قانونی شهر را افزایش دهند تاشهرهایشان بزرگ شوند که به جهت حفظ اراضی زراعی همواره با نظر منفی ما مواجه هستند.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر با بیان اینکه به کمک سازمان بازرسی بخشی از این اراضی زراعی از محدوده قانونی شهر خارج شد، تصریح کرد: نه تنها تغییر کاربری در هیچ شالیزاری امکانپذیر نیست و خط قرمز ما محسوب میشوند، بلکه دیگر اراضی زراعی نیز برای ما مهم هستند و از هرگونه ساخت و ساز در آنها جلوگیری میشود.
وی اضافه کرد: هیچ ویلاسازی حق ندارد در رودسر در خارج از طرح هادی اقدام به ساخت ساز کند و ما حتی سعی داریم در بازنگری طرح هادی برخی اراضی ازرشمند زارعی را از طرح هادی خارج کنیم تا برای تامین محصولات مورد نیاز کشاورزی مردم کشور باقی بمانند.
غلامپور با اشاره به اینکه همه تلاش ما این است که کشاورزان درآمد خوبی از پرداختن به شغل کشاورزی داشته باشند و خوشبختانه اخیرا اعطا کشاورز کارت اقدام خوبی در جهت حمایت از کشاورزان است، گفت: با این کارت کشاورزان برای خرید نهادهها مشکل نقدینگی ندارند و چنین حمایتهای موجب میشود که نگرانی کشاورزان در طول سال کاهش یابد.
منبع:ایسنا