نظریه کارشناسی از ارکان اصلی قضاوت محسوب می شود
ایسنا/کردستان رئیس کل دادگستری استان کردستان یکی از ارکان سند تحول قضایی را نظریات کارشناسی عنوان کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی امروز سه شنبه (5اسفند ماه) در دومین جلسه مشترک با اعضای هیات مدیره مرکز و کانون کارشناسان رسمی قوه قضاییه در استان کردستان ضمن تبریک ایام رجب و فرارسیدن ولادت امیرالمومنین حضرت علی(ع)، اظهار کرد: با توجه به پیچیدگی دعاوی و تخصصی شدن جرایم، یکی از عناصر مهم دادرسی اعم از حقوقی و کیفری نظریات کارشناسی می باشد و این نظریات یکی از ارکان اصلی قضاوت محسوب می شود.
رئیس کل دادگستری استان کردستان نظر فنی کارشناس را پایه و اساس حکم قاضی دانست و بر لزوم رعایت حق الناس در ارائه نظریات کارشناسی تاکید کرد و افزود: اگر خدای نکرده ذره ای از نظریه کارشناسی خارج از مدار حق باشد سبب گرفتاری شده و ناخشنودی خدای متعال را بدنبال خواهد داشت.
وی بیان کرد: سند تحول قضایی که امروزه در دستگاه قضایی مطرح می شود و هدف آن دادرسی صحیح، درست و قانونی است و یکی از ارکان اصلی آن نظریات کارشناسی می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی بر ارائه نظریات کارشناسی مبتنی بر دلایل و مدارک متقن و با حضور در محل توسط کارشناسان تاکید کرد و افزود: کارشناسان رسمی باید حتما صلاحیت تخصصی در موضوعات مختلف را داشته باشند و سپس به آن موضوع ورود کنند و با ورود به موقع و ارائه نظریات در وقت مقرر به قاضی در صدور حکم یاری کنند که زمینه مختومه کردن پرونده ها را فراهم می کند.
رئیس کل دادگستری استان در بخش دیگری از سخنان خود وصول وجوه و دستمزدها را طبق تعرفه و اذن دادگاه را حائز اهمیت دانست و افزود: بروز شدن معلومات کارشناسان و تشکیل کلاس های آموزشی در جهت ارتقای علمی آنها ضروری است.
در ادامه این جلسه دکتر علی رشیدی معاون فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان کردستان اظهار کرد: نظریات کارشناسی مسئولیت مدنی، جزایی و انتظامی دارد و کارشناسان رسمی باید با دقت هرچه تمامتر و با حضور در محل نظریات کارشناسی را صادر کنند.
همچنین در این جلسه اعضاء هیات مدیره مرکز کارشناسان رسمی قوه قضاییه در استان کردستان پیشنهادات، مشکلات و مسایل خود را با رئیس کل دادگستری استان کردستان درمیان گذاشتند و مصوباتی به تصویب رسید.
منبع:ایسنا