ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: نیازمند آیندهنگری در خصوص تبعات کرونا بر بخشهای مختلف جامعه هستیم.
فتحالله حقیقی ظهر امروز (۳ اسفندماه) در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان زنجان، اظهار کرد: دنیا یک سال است که با یک بیماری دست و پنجه نرم میکند و بیش از ۱۱۰ میلیون مبتلا و ۲ میلیون فوتی بر جای گذاشته و الان به نقطهای رسیدیم که نه تنها از شیوع این ویروس کاسته نشده، بلکه قدرت سرایت آن افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه آینده نامعلومی از زمان اتمام ویروس پیش رو داریم، عنوان کرد: با تلاش همه مسئولان بهویژه مجموعه علومپزشکی که در خط مقدم مبارزه هستند، سه موج را پشت سر گذاشتیم اما عاقلانه این است که یک پیشبینی از آینده داشته باشیم و نیاز به یک پژوهش کاربردی دارد.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه روش مدیریتی در هر پیک از کرونا متفاوت بوده است، تصریح کرد: برای موفقیت در آینده باید آیندهنگری داشته باشیم بدانیم تبعات کرونا در حوزههای سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی چیست که این کار نیازمند علم، دانش و زمان است و تنها با ۹۰ میلیون تومان نمیتوان در حوزه کرونا پژوهش کرد و سازمان مدیریت و برنامهریزی باید رقم مناسبی اختصاص دهد.
وی یادآور شد: برای مهار کرونا باید سه کار انجام میدادیم تا تست PCR مثبت را به زیر ۱۰ درصد برسانیم و به ازای هر یک نفر مبتلا به کرونا ۱۰ نفر بررسی شوند و انتظار داریم افراد کرونا مثبت همکاری بیشتری در خصوص رعایت قرنطینه داشته باشند.
این مسئول، تهیه سند آمایش سرزمین، برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستا و توسعه پایدار روستا در قالب طرح منظومه روستایی را ارزشمند خواند و گفت: دهه فجر امسال پروژههایی که دارای بعد ملی بود، به بهرهبرداری رسید و تلاش داریم ادامه این پروژهها را تا پایان سال و نیمه نخست سال آینده پیگیری کنیم.
حقیقی با تاکید بر اینکه در برنامهها باید برش شهرستانی نیز مشخص شود، ادامه داد: انجام مطالعات برای پروژهها و تهیه اسناد مهم است اما اگر این مطالعات تعریف عملیاتی نداشته باشد، عقیم میماند. برای اینکه برشهای شهرستانی به نتیجه برسد باید مثلثی ایجاد شود و در راس آن معاونان عمرانی، اقتصادی و سیاسی استاندار قرار گیرند و کنترل و نظارت نیز شکل گیرد.
وی افزود: برای کنترل و نظارت پروژهها باید یک سیستم تعریف و اقدامات مبتنی بر واقعیت در آن ثبت شود و اطلاعات آن برای همه قابل رویت باشد تا از فساد جلوگیری کند.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه در گذشته شهرکهای اقماری ساخته شده اما خدمات روبنایی مثل مدرسه و بهداشت در آن ایجاد نشده است، یادآور شد: این در حالی است که در طرح اقدام ملی این خدمات را پیشبینی کردیم. همچنین ۶۳ مدرسه ۱۲ کلاسه در استان احداث میشود تا مشکلات آموزشوپرورش را حل کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز در ادامه این جلسه، اظهار کرد: طرحهایی همچون منظومههای روستایی مزایای زیادی دارد که از جمله آن میتوان به تعریف زنجیرههای تولید اشاره کرد اما هر طرحی در مسیر اجرا با تهدیدهایی مواجه میشود که برای حل آنها باید تدابیری اندیشید.
مهرداد سلطانی، وابسته بودن بخش دولتی پروژهها به بودجههای دولتی را از آسیب این طرحها عنوان کرد و افزود: تحقق نیافتن و تخصیص پیدا نکردن بودجه میتواند طرح را ابتر بگذارد و از طرف دیگر با توجه به اینکه کار اصلی را بخش خصوصی انجام میدهد، در برخی مواقع تناقض میان بخش خصوصی و انتظارات بخش دولتی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه این طرحها در قالب زنجیره تعریف شده است، تصریح کرد: گاهی چند زنجیره تکمیل نشود و تکمیل یک زنجیره کامل بهتر از دهها زنجیره ناقص است. همچنین در بودجههای سالانه پیوستی از برش شهرستانی بودجه برای این طرحها نیز ارائه شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: طرحهای معاصر نمیتواند غیرقابل تغییر تصور شود و ویرایش باید جزوی از ذات طرح شده و در برشهای سالیانه اصلاح و تبادلنظر بخش خصوصی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا