آب سخت برای سلامتی مفید است؟


آب سخت برای سلامتی مفید است؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری دانشیار مهندسی محیط زیست دانشگاه شهرکرد در خصوص تاثیر سختی آب بر سلامتی گفت: مشکل جدی در رابطه با مصرف آب سخت برای سلامتی وجود ندارد، از آن‌جا که آب سخت حاوی غلظت بالایی از منیزیم و کلسیم است، نوشیدن آن ممکن است در دریافت مقدار توصیه‌شده روزانه مواد معدنی ضروری کمک کند.

رسول زمانی احمدمحمودی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سختی آب یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آب محسوب می‌شود، اظهار کرد: سختی آب به‌دلیل وجود املاح معدنی، یون‌های کلسیم، منیزیم، آلومینیوم، روی و … در آب ایجاد می‌شود، در واقع تمامی کانیون‌های دوظرفیتی باعث سختی آب شده و اگر مقدار این ترکیبات بیش از اندازه در آب وجود داشته باشند، منجر به افزایش درجه سختی آب خواهند شد.

وی مبنای اندازه‌گیری سختی آب را، توانایی آن آب در تخریب کف صابون عنوان کرد و افزود: سختی آب قدرت تولید کف صابون را از بین می‎برد، آب با عبور از سطح زمین به سمت لایه‌های درونی، مواد معدنی مانند گچ، آهک و بیشتر از همه کلسیم و منیزیم را در خود حل کرده و به آب سخت تبدیل می‌شود.

 دانشیار مهندسی محیط زیست دانشگاه شهرکرد درجه سختی آب چهارمحال و بختیاری را در بخش‌های مختلف متغیر دانست و یادآور شد: در برخی نقاط همچون کوهرنگ سختی آب کمتر و در برخی نقاط مانند شهرستان‌های لردگان و بروجن سختی آب بیشتر است و به‌طور کلی در نقاطی که خشکسالی‌های شدید وجود دارد، سختی آب بیشتر مشهود است.

زمانی با اشاره به اینکه سختی، عامل مهمی در طعم آب است، گفت: در مقادیر بالاتر از ۵۰۰ میلی‌گرم بر لیتر، طعم آب نامطلوب می‌شود و سازمان بهداشت جهانی برای سختی آب از جنبه زیباشناختی آب غلظت حداکثر ۵۰۰ میلی‌گرم بر لیتر را پیشنهاد کرده است، همچنین به‌منظور جلوگیری از تشکیل جرم در سیستم‌های توزیع مقدار ۲۰۰ میلی گرم بر لیتر پیشنهاد شده است.

این مدرس دانشگاه یادآور شد: بالا بودن سختی آب منجر به تشکیل یک لایه ضخیم روی سطح داخلی لوله‌ها، دیگ‌های جوش، کتری‌ها و قسمت‌های حرارتی در ماشین‌های ظرفشویی و لباسشویی می‌شود.

وی درخصوص تاثیر سختی آب بر سلامتی تصریح کرد: مشکل جدی در رابطه با مصرف آب سخت برای سلامتی وجود ندارد، از آن‌جا که آب سخت حاوی غلظت بالایی از منیزیم و کلسیم است، نوشیدن آن ممکن است در دریافت مقدار توصیه‌شده روزانه مواد معدنی ضروری کمک کند.

دانشیار مهندسی محیط زیست دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: برخی تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن آب سخت ممکن است دارای مزایایی برای سلامت سیستم قلبی- عروقی باشد، اما نتیجه قطعی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.

انتهای پیام


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *