ایسنا/کرمانشاه مدیر عامل مجمع خبرگان کشاورزی شهرستان روانسر، تصمیمات اشتباه مسئولین را عامل اصلی نابسامانی قیمت مرغ میداند.
شهاب مارابی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تصمیمگیریهای مسئولین در سطح ملی بدون حضور تولیدکنندگان منجر به نارضایتی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان از وضعیت بازار مرغ شده، اظهار کرد: اگر مسئولین در تعیین قیمت مرغ اصولی و بر اساس آنالیز قیمتهای ماهانه تصمیمگیری کرده بودند، نتایج حاصل از آن اینگونه نبود که هم مصرفکنندگان و هم تولیدکنندگان از قیمت مرغ ناراضی هستند.
مارابی با اشاره به اظهارات غیرکارشناسی برخی مسئولین در مورد قیمت مرغ گفت: اگر مسئولی از آنالیز قیمتها مطلع نیست نباید در مورد قیمتها اظهارنظر کند، چون این موضوع سبب دلخوری مردم از تولیدکنندگان می شود.
مارابی با بیان اینکه دولت هم اکنون در خوشبینانهترین حالت 80 درصد نهاده های مورد نیاز صنعت طیور را با قیمتهای دولتی در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهد، گفت: در چنین شرایطی باید مرغ را هم با لحاظ کردن همین مسئله با نرخهای مصوب از تولیدکنندگان تحویل بگیرد، نه اینکه انتظار داشته باشد تولیدکنندگان همه تولیدات خود را با نرخ مصوب عرضه کنند.
وی ادامه داد: وقتی تولیدکننده ای 80 درصد نهادههای مورد نیاز خود را با قیمت دولتی دریافت کرده، طبیعتا باید 80 درصد تولیدات خود را هم با قیمت مصوب عرضه کرده و مابقی را با لحاظ قیمت نهادههای تامینی از بازار آزاد عرضه کند تا بتواند به سود معقول دست پیدا کند.
مارابی یادآور شد: در حالی که قیمت مصوب دولتی برای هر کیلوگرم ذرت و سویا در حال حاضر به ترتیب 1700 و 3300 تومان است، این قیمت ها در بازار آزاد برای ذرت بین 3500 تا 4500 و برای سویا بین هشت هزار تا 12 هزار تومان است. قیمت جوجه یک روزه نیز در حالی که نرخ دولتی آن 4200 تومان به ازای هر عدد است با قیمت بین پنج هزار تا 5200 تومان در بازار آزاد عرضه می شود.
مارابی اشاره ای هم به آنالیز قیمت مرغ داشت و گفت: هم اکنون با احتساب قیمت نهادههایی مثل جوجه یک روزه، ذرت، سویا، واکسن، دارو، هزینه های کارگری، حمل و نقل و… قیمت مصوب مرغ درب مرغداری باید 17500 تومان باشد، نه 14هزار و 400 تومان.
مدیرعامل مجمع خبرگان کشاورزی شهرستان روانسر همچنین با گلایه از مسئولین برای حمایت نکردن از تولیدکنندگان در زمان پایین بودن قیمتها، تصریح کرد: چرا دولت دو ماه پیش که قیمت مرغ خیلی پایین آمده بود و تولیدکنندگان دچار ضرر شده بودند، برای خرید مرغ از مرغداران پای کار نیامد، در حالیکه آن زمان می توانست با خرید مرغ با قیمتهای مصوب در عین حال که از تولیدکنندگان حمایت کند، زمینه ذخیره سازی مرغ برای توزیع در شرایط کنونی که قیمتها بالا رفته را فراهم کند.
وی با بیان اینکه قیمت مرغ را باید عرضه و تقاضا تعیین کند، ادامه داد: اگر قرار باشد عرضه و تقاضا قیمت مرغ را در بازار تعیین کند که در خیلی از کشورهای دنیا این روال وجود دارد.
این عضو فعالین صنعت مرغ گوشتی کشور اشارهای هم به بازار شب عید مرغ داشت و گفت: با روال کنونی پیشبینی میشود قیمت مرغ در بازار در آستانه شب عید بیشتر از قیمتهای حال حاضر باشد زیرا در آستانه سال جدید قطعا تقاضا برای خرید مرغ بالا خواهد رفت، هرچند امیدواریم مسئولان و متولیان امر تولید با همفکری نخبگان این بخش مانع افزایش قیمتها و نارضایتی مردم از بازار مرغ شوند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا