معنویت و عقلانیت؛ پایههای مهم تمدن نوین اسلامی
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: شهید سلیمانی در زمانی که دریافتهای خشونت آمیز از اسلام وجود داشت، و در زمانی که برخی به اسلام خشنترین رفتارها برخورد میکردند، او چهره مهربان و رحمانی اسلام را به نمایش گذاشت و سعی کرد که با این کار از بد فهمی و سوء تفاهمهای که از اسلام و تمدن اسلامی برداشت میشد جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا، ابوذر ابراهیمی ترکمان عصر یکشنبه (۲۶ بهمن ماه) در کنفرانس بین المللی مکتب شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی که با حضور اندیشمندان و نخبگان ایران و جهان برگزار شد اظهار کرد: تمدن نوین اسلامی در واقع ویژگی اصلی آن عدم تفکیک بین ابعاد مادی و معنوی در تمدن نوین اسلامی است. ما برای این که این فرهنگ را به خوبی نشان دهیم نیاز داریم تا ابعاد مادی و معنوی را در کنار هم بارها تاکید کنیم. در دین و آیین اسلام این توجه، از توجههای فردگرایانه نفی شده و به سمت توجه جامعه نگری و اجتماعی متوجه شده است.
وی در ادامه افزود: بر اساس آموزههای مقام رهبری و اندیشههای ایشان، معنویت و عقلانیت از پایههای مهم در تمدن نوین اسلامی است. اصل اول ارزشی این تمدن ایمان به اسلام و ارزشهای توحیدی است و اصل دوم تمدن اسلامی روشی همراه با عقل و کتاب مقدس و سنت است و اصل رفتاری هم مجاهدت و عزتمندی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: شهید سلیمانی شخصی بود که به هر دوی این اصول پایبند بود و به آنها توجه فراوانی میکرد و این توجه نشان داد در زمانی که دریافتهای خشونتآمیز از اسلام وجود داشت و در زمانی که برخی به اسلام خشنترین رفتارها برخورد میکردند، او چهره مهربان و رحمانی اسلام را به نمایش گذاشت و سعی کرد که با این کار از بدفهمی و سوءتفاهمهای که از اسلام و تمدن اسلامی برداشت میشد جلوگیری کند.
وی در آخر تاکید کرد: امروزه ملت منطقه خاورمیانه و ملت دنیا مدیون مجاهدتها و دیدگاههای بسیار دقیق شهید سلیمانی و تمدن نوین اسلامی هستند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا