همزمان با تلاش کشورهای جهان برای دسترسی به مقادیر محدود واکسن کرونا، درگیریهای سیاسی ونزوئلا را به طور کلی از این رقابت دور میکند چرا که رئیس جمهور و اپوزیسیون این کشور یکدیگر را به مسدود کردن دسترسی به دوز تعیین شده واکسن کرونا از طریق یکی از برنامه سازمان ملل متهم میکنند.
به گزارش ایسنا، به نقل از میامی هرالد، کوواکس، نهاد هماهنگ کننده تهیه واکسن در آمریکای لاتین زیر نظر سازمان بهداشت پان آمریکایی سازمان ملل، ۱.۴ میلیون دوز از واکسن آسترازنکا را برای ونزوئلا کنار گذاشته اما تا زمانی که کاراکاس ۱۸ میلیون دلار بدهی خود به این برنامه را پرداخت نکند، این واکسنها که قرار بود فردا (سه شنبه) توزیع شوند، توزیع نخواهند شد.
“دکتر جارباس باربوسا”، دستیار مدیر سازمان بهداشت پان آمریکایی سازمان ملل اخیرا در کنفرانسی خبری گفت: همچنان مسائلی در رابطه با پرداختها وجود دارد.
“پائولو بالادلی”، نماینده سازمان بهداشت پان آمریکایی در ونزوئلا گفت: حساب کردن بر روی حمایت همه احزاب و انجام پرداختها تا ۹ فوریه لازم و ضروری است.
کوواکس بهترین امید ونزوئلا برای دسترسی به واکسنهای ساخته شده توسط شرکتهای آسترازنکا و فایزر محسوب میشود. نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا پیشتر اعلام کرد که برنامهریزیهایی کرده تا حدود ۱۰ میلیون دوز واکسن روسی اسپوتنیک تهیه کند اما مشخص نیست که چطور قصد دارد هزینه آنها را پرداخت کند و یا اینکه این واکسنها چه زمانی به دست ونزوئلا خواهد رسید.
کوواکس یک نهاد هماهنگکننده تهیه واکسن کرونا زیر نظر سازمان بهداشت جهانی و دیگر شرکا است تا مطمئن شوند که کشورهای ضعیف به این واکسن دسترسی پیدا میکنند. اگر تایید شود، این برنامه حدود سه درصد از جمعیت ونزوئلا را در برابر ویروس کرونا واکسینه خواهد کرد.
ونزوئلا ۱۲۸ هزار مورد ابتلا به کووید ۱۹ و ۱۲۰۹ فوتی بر اثر ابتلا به این ویروس را ثبت کرده است؛ آماری که بسیار پایینتر از آمار کشورهای همسایهاش است اما اعضای جامعه علمی ونزوئلا هشدار دادهاند که این آمار به خاطر تعداد کم تست کرونای انجام شده در این کشور، دقیق نیستند.
دولت مادورو امیدوار بود با فروش بخشی از طلاهایی که به ارزش دو میلیارد دلار در انگلیس دارد، هزینه لازم برای این برنامه را پرداخت کند.
اما این داراییها تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسیهای دادگاه عالی بریتانیا مسدود شدهاند. این دادگاه باید مشخص کند که انگلیس بین مادورو و خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا چه کسی را رهبر حقیقی ونزوئلا میداند.
دولت مادورو، گوآیدو را به جلوگیری از دسترسی به این منابع مالی متهم میکند و تاکید دارد که وی میخواهد این منابع را سرقت کند.
خورخه رودریگز، رئیس مجمع ملی ونزوئلا گفت: با منابع مالی که در خارج از ونزوئلا مسدود شدهاند، کاراکاس میتوانست به راحتی هزینه واکسناسیون بیش از ۳۰ میلیون ونزوئلایی را پرداخت کند. بزرگترین رویای گوآیدو سرقت این طلاهاست.
این در حالی است که اپوزیسیون ونزوئلا این ادعاها را رد میکند و تاکید دارد که دولت مادورو مسبب این مشکل است.
گوآیدو در یک کنفرانس خبری گفت: این پروپاگاندای دیکتاتوری ونزوئلا محسوب میشود که تلاش میکند بهانه تراشی کند و انگشت اتهام را به طرف افراد دیگر بگیرد و کل جهان را گیج کند. اموال و داراییهای ونزوئلا که تحت کنترل وزارت خزانهداری آمریکاست در حقیقت میتوانست برای پرداخت هزینه واکسن کرونا مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام