تاریخ انتشار : دوشنبه 25 اکتبر 2021 - 21:09
کد خبر : 19424

تماشای تراژدی خاطرات دختری نوجوان در موزه «آنه فرانک»

تماشای تراژدی خاطرات دختری نوجوان در موزه «آنه فرانک»

ایسنا/خراسان رضوی موزه‌ها همواره نمایان‌گر میراث ملت‌ها در طول تاریخ بوده و فرهنگ، تاریخ و هنر را برای نسل بعد بازگو می‌کنند. موزه‌ها همچنین حافظ تاریخ نسل گذشته و فرهنگ ملل و اقوام هستند و تجربه سیر در تاریخ را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورند. «موزه آنه فرانک» در گذشته خانه‌ شخصی آنه و خانواده‌اش بوده است

تماشای تراژدی خاطرات دختری نوجوان در موزه «آنه فرانک»

ایسنا/خراسان رضوی موزه‌ها همواره نمایان‌گر میراث ملت‌ها در طول تاریخ بوده و فرهنگ، تاریخ و هنر را برای نسل بعد بازگو می‌کنند. موزه‌ها همچنین حافظ تاریخ نسل گذشته و فرهنگ ملل و اقوام هستند و تجربه سیر در تاریخ را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورند.

«موزه آنه فرانک» در گذشته خانه‌ شخصی آنه و خانواده‌اش بوده است که در طول جنگ جهانی دوم نیز در این خانه مخفی شده بوده‌اند. این خانه علی‌رغم نوسازی‌های صورت گرفته کاملا همانند ساختمان و بنای گذشته خود پابرجا است و تاریخی تراژدی از دختر کوچکی در گوشه‌ای از جهان را یادآور می‌شود. این موزه در سوم می سال ۱۹۶۰در شهر آمستردام هلند افتتاح شده است.

کشور هلند و به ویژه شهر آمستردام به دلایل متفاوتی چون طبیعت بکر، گل‌ها و جشنواره‌های مربوط به این صنعت و کانال آب محبوبش هر ساله مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد اما در بین این موارد موزه‌ای متفاوت از دیگر موزه‌ها باعث جذب علاقه‌مندان به این منطقه می‌شود.

داستان زندگی دختری ۱۶ ساله که توسط خودش به تصویر کشیده شده است یکی از دلایل حضور بیشتر گردشگران و علاقه‌مندان در این منطقه است، چرا که تماشای زندگی دختری که مدتی را همراه با خانواده‌اش در مخفی‌گاه پنهان شده بودند می‌تواند برای هر فردی با جذابیت‌هایی همراه باشد.

آنه در مدت زمانی که در این خانه مخفی شده بودند، به نوشتن خاطرات خود پرداخته و در این خاطرات بیان کرده است که دوست دارد نویسنده مشهوری شود. آنه دو ماه قبل از اتمام جنگ و در سن ۱۶ سالگی از دنیا رفته، اما خاطرات نوشته شده توسط او به ۵۱ زبان مختلف ترجمه شده است و از این طریق یاد وی زنده نگه‌داشته می‌شود.

آنه فرانک و خانواده‌اش در اتاقی ۴۶ متری در پشت این خانه مخفی شده بودند که بر اساس خاطرات نوشته شده توسط آنه این مخفیگاه نسبت به سایر مخفی‌گاه‌ها لوکس‌تر و راحت‌تر بوده و محل امنی را برای آن‌ها فراهم کرده است. با این وجود محل اختفای این خانواده در سال ۱۹۴۴ لو رفته و به این ترتیب همه آن‌ها به اردوگاه‌های مختلف فرستاده شدند و تنها پدر آن‌ها توانست از این جنگ جان سالم به در برد.

پس از خروج اعضای خانواده فرانک از این مخفی‌گاه، تمام وسایل خانه مانند لباس، لوازم منزل و… میان خانواده‌های جنگ‌زده آلمانی تقسیم شد. اما قبل از تخلیه کامل خانه، فردی که برای مخفی شدن به خانواده فرانک کمک کرده بود، تعدادی از لوازم شخصی او را از خانه خارج کرده بود که از مهم‌ترین لوازم خارج شده از خانه می‌توان به دفتر خاطرات آنه فرانک اشاره کرد.

در همین راستا پدر آنه در سال ۱۹۴۷ خاطرات دخترش را در اختیار ناشر قرار داد تا به صورت کتابی منتشر شود و لذا نقش «اتو فرانک» در انتشار و چاپ این کتاب به قدری مؤثر بوده است که گاهی به عنوان کمک‌ نویسنده نیز شناخته می‌شود.

گفتنی است که این کتاب با نام «خاطرات یک دختر جوان» منتشر شد و پس از انتشار به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان تبدیل شد. البته بازدید از موزه آنه فرانک در آمستردام یکی از اولیوت‌های گردشگران و علاقه‌مندان است که در سفر خود به این شهر حتما از این موزه دیدن می‌کنند.

این کتاب به قدری بر خوانندگان اثرگذار بوده است که مخاطبین را برای تماشای مکان و موقعیت واقعی اتفاقات بیان‌شده در کتاب ترغیب کرده است. با این وجود در همان زمان قرار بود این خانه تخریب شده و به کارخانه تبدیل شود اما برای نجات و احیای این خانه کمپینی ایجاد شد که به سبب آن افراد زیادی در پشت خانه تجمع کردند و مانع تخریب آن شدند، سپس به پیشنهاد یک روزنامه‌نگار هلندی این خانه در لیست بناهای حفاظت ‌شده قرار گرفت.

خانه آنه فرانک امروز به موزه‌ای تبدیل شده که نمایشگاهی از شکنجه و تبعیض در طول مدت جنگ جهانی دوم را نشان می‌دهد. اتاق‌های این خانه هم‌ چنان همانند زمانی است که از آن به عنوان مخفیگاه استفاده می‌شده و تمام مدارک تاریخی، فیلم‌ها، تصاویر و وسایل خانه همگی اتفاق‌هایی که در آن زمان رخ داده است را منعکس می‌کنند.

نکته قابل‌ توجه موزه آنه فرانک این است که دست‌نوشته‌های اصلی آنه به همراه یادداشت‌های فرعی‌اش در ساختمان اصلی موزه به نمایش درآمده است.

منبع:

artsandculture.google.com

www.holland.com

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.