اطلاعرسانی بهموقع به افراد و جلوگیری از استرس، تردد و ازدحام آنها برای دریافت واکسن، کمترین کاری بود که میشد در شرایط سخت مواجهه با ترس از ابتلا به کرونا یا مواجهشدن با جهشهای جدید ویروس کرونا برای مردم انجام داد.
به گزارش ایسنا، امیرحسین جلالی، روانپزشک، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «ناآگاهی، فضای مبهم و سردرگمی شدید در جامعه، وضعیتی است که همیشه میتواند باعث ایجاد استرس و اضطراب در بین مردم شود. هماکنون مردم علاوه بر داشتن نگرانی از ترس ابتلا به بیماری کرونا باید نگران وضعیت واکسیناسیون هم باشند. واقعیت این است که موضوعی مانند واکسیناسیون را نمیشود مانند بسیاری از موضوعات دیگر با وعده و وعید و به اصطلاح با گفتوگو حل و فصل کرد؛ بهویژه آن که دوز اول واکسن برای تعداد زیادی از گروه سنی بالای ۷۰ سال انجام شده، اما هماکنون روند آن بسیار کند و حتی شنیده میشود، متوقف شده است. بنابراین بهتر است مسئولان و متولیان بخش سلامت به جای این که همه مسائل را به آیندهای مبهم موکول کنند، با شفافیت درباره شرایط و علت بروز مشکلات برای مردم توضیح دهند.
البته تأخیر چند روزه در کشورهای دیگر هم اتفاق میافتد. میتوان گفت از لحاظ روانشناختی آن چه بیش از هر چیز جامعه را کلافه میکند، ارائه اطلاعات ضدونقیض به مردم است. هماکنون و در خصوص مشکلات واکسیناسیون کرونا، مردم باید بدانند چرا و چطور در کشور دوز اول بدون تامین دوز دوم تزریق میشود؛ حال آن که تمام این شرایط باید از قبل پیشبینی میشد.
در شرایطی که اعتماد و سرمایه اجتماعی با افت مواجه شده، راههای بسیار زیادی برای ارائه اطلاعات و افزایش سطح آگاهی مردم وجود دارد که حتما باید به تمام آنها توجه شود.
هر چند هنوز هم دیر نشده و اگر سیاست اطلاعرسانی و رسانهای ستاد ملی کرونا، وزارت بهداشت و همه افرادی که به نوعی سهمی در این ماجرا دارند به سمت شفافیت برود، قطعا از میزان استرس و اضطراب مردم هم کاسته میشود. این عاملی است که میتواند در میزان سلامت ذهن و جسم افراد یک جامعه تأثیرگذار باشد؛ بهویژه در دوران شیوع کرونا که تامین سلامت ذهن و مدیریت افکار نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن افراد دارد اما «سیاستزدگی» در کشور ما یکی از عواملی است که مانع از انجام چنین اتفاقی خواهد بود. اطلاعرسانی بهموقع به افراد و جلوگیری از استرس، تردد و ازدحام آنها برای دریافت واکسن، کمترین کاری بود که میشد در شرایط سخت مواجهه با ترس از ابتلا به کرونا یا مواجهشدن با جهشهای جدید ویروس کرونا برای مردم انجام داد.
نمیتوان از شهروندان انتظار داشت در چنین شرایط سختی خودشان انجام همه امور را بدون هیچ ترس و اضطرابی بر عهده بگیرند؛ بهویژه هماکنون و در خصوص سالمندانی که خودشان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.»
منبع:ایسنا