استان ها

درخواست نیرو کردیم/پرستاری در استان اصفهان نیست

درخواست نیرو کردیم/پرستاری در استان اصفهان نیست

 رئیس بیمارستان ۹ دی منظریه خمینی‌شهر، گفت: از دانشگاه علوم پزشکی درخواست نیرو کرده‌ایم، اما پرستاری در استان نیست و با مکاتباتی که انجام دادیم مقرر شد ۱۲ ماما به این بیمارستان داده شود که هنوز قطعی نیست.

علی‌اکبر جنگجو در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جایی برای بستری بیماران کرونایی نمانده است، اظهار کرد: اورژانس بیمارستان ۲۳ تخته بوده است که در حال حاضر دو برابر ظرفیت آن استفاده می‌شود و حدود ۵۰ بیمار در اورژانس بستری هستند.

وی افزود: بخش CCU بیمارستان نیز که قبلاً برای بستری بیماران قلبی استفاده می‌شد با ظرفیت ۸ تخت به ICU بیماران کرونایی تبدیل شده است و بیماران قلبی دیگر پذیرش نمی‌شوند. بخش ICU بیمارستان نیز با ظرفیت ۹ تخت به این بیماران اختصاص دارد و به طور کلی ۱۷ تخت به صورت رسمی ICU بیماران کرونایی است و چون ظرفیت ICU بیمارستان کاملاً پر شده به صورت غیررسمی نیز بیماران بدحال در بخش‌های دیگر بستری هستند.

رئیس بیمارستان ۹ دی منظریه خمینی‌شهر در خصوص وضعیت فعلی بخش زنان و زایمان بیمارستان گفت: مجبور شدیم همه خدمات بخش زنان و زایمان را به زایشگاه انتقال دهیم چون قبلاً یک بخش زنان و مامایی داشتیم که همه در زایشگاه تجمیع شده تا مادران از آلودگی محفوظ باشند. بخش نوزادان نیز با NICU ادغام شد که ۳ تخت برای نوزادان و ۳ تخت برای NICU در نظر گرفته شده است و مجبور شدیم در این بخش‌ها پذیرشی جز شهرستان خمینی‌شهر نداشته باشیم.

انتقال بیماران سرپایی به بیمارستان حضرت رسول(ص)

جنگجو در مورد کلینیک تنفسی بیمارستان ۹ دی، گفت: علاوه بر این‌که تعدادی در بیمارستان بستری می‌شدند، روزانه بیش از ۶۰ بیمار سرپایی در این کلینیک ویزیت و پس از دریافت دارو و تزریقات در منزل بستری می‌شدند که طی بازدید ریاست دانشگاه از بیمارستان تصمیم گرفته شد که این کلینیک تنفسی به بیمارستان حضرت رسول(ص) انتقال پیدا کند و در آنجا درمان شوند. در حال حاضر روزانه حدود ۲۰۰ بیمار کرونایی در این بیمارستان با ظرفیت ۴۰ تخت خدمات دریافت می‌کنند.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی قول داده است که پروانه موقت بیمارستان حضرت رسول(ص) را صادر کند که در این صورت ۲۰ تخت دیگر به این بیمارستان اضافه شده و با ظرفیت ۲۰ تخت سرپایی و ۴۰ تخت بستری توانایی بستری کردن بیماران را در این بیمارستان پیدا خواهیم کرد.

راه‌اندازی دو بخش دیگر در صورت تأمین نیروی انسانی

رئیس بیمارستان ۹ دی منظریه خمینی‌شهر به تکمیل شدن ظرفیت این بیمارستان و نبود تخت اشاره کرد و افزود: اورژانس سابق بیمارستان با ظرفیت ۱۳ تخت و یک بخش دیگر را اگر دانشگاه بتواند نیروی انسانی آن را تأمین کند با ظرفیت ۲۴ تخت به چرخه درمان اضافه خواهیم کرد. طی مذاکره با دانشگاه قرار بر این شده است که ۱۲ ماما به این بخش‌ها معرفی شوند تا با پرستاران چیدمان کنیم که البته این موضوع قطعی نیست چون اصلاً پرستاری در استان نداریم. پرسنل اتاق عمل نیز به ناچار در بخش‌های بیمارستان به بیماران کرونایی رسیدگی می‌کنند.

وی گفت: برای بیمارستان دستورالعمل آمده که حتی با دانشجویان ترم ۳ و۴ پرستاری نیز قرارداد امضا کنیم، اما کسی مراجعه نکرده است. همچنین بیمارستان با افت اکسیژن مواجه شده که طی مکاتبات یک دستگاه اکسیژن ساز با هزینه ۲ میلیارد تومان به بیمارستان اختصاص یافت.

قیمت بالای دارو و کمبود آن

جنگجو با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵۵ نفر در بیمارستان بستری هستند، اظهار کرد: نوع دلتای کرونا به صورت خوشه‌ای است و هر کسی در خانواده مبتلا شود همه اطرافیانش را مبتلا می‌کند. درصد شیوع این ویروس بسیار بیشتر از نوع‌های قبلی است و ما هنوز به نوک قله پیک نرسیده‌ایم و نمودارها صعودی است.

وی در خصوص مشکلات کمبود دارو، گفت: قیمت هر عدد داروی رمدسیور۷۰۰ هزار تومان است و برای هر بیمار باید حداقل ۶ عدد استفاده شود که در بخش سرپایی روزانه ۳۰۰ عدد استفاده می‌شود که این آمپول را فعلاً در داروخانه بیمارستان داریم. در سرم هم به چالش برخوردیم، اما تا این لحظه با تلاش توانسته‌ایم دارو فراهم کنیم. داروی دیگری به نام “اکتمرا” نیز برای بیماران وخیم تجویز می‌شود که به صورت کشوری با کمبود شدید مواجه است و پس از تائید این که بیمار در بیمارستان بستری است باید افراد برای تهیه دارو به داروخانه سجاد در اصفهان مراجعه کنند.

جنگجو با بیان اینکه تنها در یک روز ۸ نفر از پرسنل بیمارستان مبتلا به کرونا شده‌اند، تأکید کرد: با وجود مشکل کمبود نیرو هر روز تعدادی از نیروها نیز به علت ابتلا به بیماری از کادر درمان خارج می‌شوند.

رئیس بیمارستان ۹ دی منظریه آمار فوتی‌های نیمه اول مردادماه را بیشتر از کل فوتی‌های تیرماه دانست و گفت: از اول مردادماه تا ۱۶ مرداد ۴۷ نفر فوت کرده‌اند در صورتی که در تیر ماه کلا ۳۴ فوتی داشتیم و سن فوتی‌ها نیز پایین آمده است.

جنگجو افزود: از اسفند ماه ۹۸ تا ۱۶ مردادماه ۶ هزار و ۸۵۴ بیمار در خمینی‌شهر بستری شده‌اند. در تیر ماه امسال نیز ۴۱۸ بیمار بستری شده و در مرداد ماه تا ۱۶ مرداد ۲۵۷ نفر بستری شدند.

وی در مورد تعداد بستری‌ها در سنین مختلف، گفت: به طور متوسط ۴۷ درصد بیماران خانم و ۵۳ درصد آقا هستند که ۲۸۴۸ نفر از سن ۶۵ به بالا، ۱۱۷۷ نفر بین ۵۵ تا ۶۴ سال، ۹۵۴ نفر بین ۴۵ تا ۵۴ سال، ۸۰۲ نفر بین ۳۵ تا ۴۴ سال، ۵۳۴ نفر بین ۲۵ تا ۳۴ سال و ۱۷۸ نفر بین ۱۵ تا ۲۴ سال بوده‌اند. در بین بیماران زمینه‌ای نیز بیماران دیابتی و سپس فشار خونی بیشترین میزان آسیب را در شهرستان دیده‌اند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *