تاکید سازمان ملل برای ترغیب طالبان و دولت کابل به گفتوگو
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به جامعه بینالملل تاکید کرد تا هرآنچه ممکن است را انجام دهند که طالبان و دولت کابل از صحنه نبرد بر سر میز مذاکره بنشینند و هشدار داد، سکون و فقدان عمل ممکن است به چند سال بیشتر درگیری در این کشور بینجامد. به گزارش ایسنا، به نقل
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به جامعه بینالملل تاکید کرد تا هرآنچه ممکن است را انجام دهند که طالبان و دولت کابل از صحنه نبرد بر سر میز مذاکره بنشینند و هشدار داد، سکون و فقدان عمل ممکن است به چند سال بیشتر درگیری در این کشور بینجامد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دبورا لیونز، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به شورای امنیت گفت که نمیتواند نگرانی خود را نسبت به وضعیت فعلی بیش از حد بیان کند و ادامه داد، هر روند عمده – سیاست، امنیت، روند صلح، اقتصاد، شرایط اضطراری بشردوستانه و مقابله با کرونا – منفی یا راکد است.
وی افزود، خشونتهای رو به رشد از سوی طالبان در سال گذشته میلادی، توقف مذاکرات صلحی که سپتامبر ۲۰۲۰ در قطر آغاز شد و جدیدترین کارزار نظامی به پیشرفتهایی چشمگیر برای شبه نظامیان بدل شده است. بیش از ۵۰ منطقه از ۳۷۰ منطقه افغانستان از آغاز مه ۲۰۲۱ به دست طالبان افتاده است. بسیاری از این مناطق در اطراف مراکز ولایتی است و این یعنی اینکه طالبان دارد موضع خود را تقویت میکند و هر زمان که نیروهای خارجی از این کشور به طور کامل خارج شدند، مراکز را میگیرد.
این مقام مسئول سازمان ملل به افزایش ۲۰ درصدی تلفات غیرنظامیان در نیمه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت زمان مشابه سال ۲۰۲۰ اشاره کرد که شامل افزایش تلفات زنان و کودکان میشود. درگیریها در افغانستان نشان میدهد که عاملان آن حالا دیگر امیدواریها برای مذاکرات را از بین میبرند.
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان افزود: ادامه روند کارزار نظامی شدید در افغانستان به افزایش و طولانی شدن خشونتهایی منجر میشود که میتواند باعث آزار مردم افغانستان شده و تهدیدی در از بین رفتن آنچه شود که به سختی آن را ساختهاند و شامل حقوق زنان میشود.
محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه افغانستان به شورای امنیت سازمان ملل گفت که مردم کشورش اخیرا شاهد بدترین خشونتها در دو دهه گذشته بودهاند و طالبان را به ناکامی و عدم رعایت الزاماتی متهم کرد که در فوریه ۲۰۲۰ با دولت ترامپ به آنها متعهد شده بود و ادامه داد، این گروه شبه نظامی بجای آن تعهدات، خشونت را افزایش داده و کشور و منطقه را به شدت در وضعیت بی ثباتی قرار داده است.
در همین حال، دبورا لیونز گفت که مانع اصلی بر سر راه صلح در افغانستان فقدان وحدت در میان رهبران ستیزه جو در این کشور است که برای گفتگوهای صلح با طالبان از اهمیت برخوردار است.
وی با اعلام اینکه مردم افغانستان و جامعه دیپلماتیک بابت این فقدان وحدت سیاسی نگران شدهاند، به شورای امنیت و کشورهای منطقهای تاکید کرد تا اقداماتی را برای اجتناب از سقوط و انحراف افغانستان در مسیر خشونت بیشتر و درد و رنج مردم انجام داده و به مذاکرات برگردد.
همچنین لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز بار دیگر بر تعهد کشورش برای امنیت در افغانستان و ادامه حمایت از نیروهای امنیتی و نیازهای اقتصادی و بشردوستانه در این کشور تاکید کرد و به کشورها گفت که که با نفوذ خود گفتگوها بین طالبان و دولت کابل را رقم بزنند.
این اظهارات در شورای امنیت سازمان ملل در حالی درباره افغانستان مطرح شده که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قرار است روز جمعه میزبان اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی سازش ملی افغانستان در کاخ سفید باشد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0