استان ها

انتقال فرهنگ عاشورایی به نسل‌های دیگر با استفاده از زبان هنر

انتقال فرهنگ عاشورایی به نسل‌های دیگر با استفاده از زبان هنر

 رییس حوزه هنری زنجان گفت: هنرمندان باید از هنر خود در راستای تبیین و ترویج فرهنگ عاشورایی استفاده کند.

امیر نعمتی در رابطه با نقش هنر در تبیین و ترویج فرهنگ عاشورایی در جامعه و با بیان اینکه هنر ریشه در دین داشته و نمی‌تواند از ریشه‌های دینی خود جدا شود، اظهار کرد: هنر، بازگو کننده عقاید، اتفاقات، ارزش‌ها و باورهای دینی و مذهبی جامعه است و نقش به‌سزایی در ثبت و انتقال این مسائل به نسل‌های دیگر ایفا می‌کند.

وی افزود: در فرهنگ دینی ما بخش‌های مختلف هنر همواره بازگوکننده نوع نگاه، اعتقادات مذهبی و وابستگی‌های مسلمانان در دین اسلام بوده و یکی از مواردی که در ماندگاری این اعتقادات و انتقال آن‌ها به نسل‌های دیگر موثر بوده هنر است. مانند شعر که نسل به نسل مفاهیم را انتقال داده است.

این مسئول با بیان اینکه زبان هنر گسترده است و این گستردگی می‌تواند نقش مهمی را در گسترش، تبیین، ترویج و آشنایی نسل جوان با فرهنگ عاشورایی داشته‌ باشد، تصریح کرد: با شرایط کنونی وجود تحریفات و پخش مواردی که منبع موثقی ندارد، نقش مهم هنرمند مشخص می‌شود که باید با هنر خود از این تحریفات جلوگیری کرده و در راستای تبیین درست فرهنگ عاشورایی تلاش کند.

نعمتی با بیان اینکه هنر باید مردمی باشد، ادامه داد: زنجان دارای مرمانی سنتی، مذهبی و با اعتقادات بالای دینی است که وجود تکایا، هیئت‌ها، مساجد، حسینه اعظم، زینبیه اعظم، تجمع بزرگ یوم‌العباس و … نشان‌دهنده ارادت قلبی مردم زنجان به امام حسین (ع) است که این موضوع باید در آثار هنرمندان استان پررنگ‌تر باشد.

رئیس حوزه هنری زنجان با اشاره به تنظیم سند تحول حوزه هنری و بیان اینکه سعی داریم تا استان زنجان را به عنوان پایگاه احیای فرهنگ و هنر عاشورایی معرفی کنیم، خاطرنشان کرد: فرهنگ دفاع‌مقدس و انقلاب ما نشات گرفته از فرهنگ عاشورایی است و آثار هنری که تولید می‌شود باید آثاری ماندگار برای نسل‌های بعدی در راستای تبیین و ترویج درست فرهنگ عاشورایی باشد.

منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *