اخباراستان ها

جهاد خانوادگی از درسهای مباهله است

جهاد خانوادگی از درسهای مباهله است

  مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به توصیف امیرالمومنین(ع) در آیه مباهله به عنوان جان پیامبر(ص)، اظهار کرد: واقعه مباهله درسهای زیادی از جمله اهمیت جهاد خانوادگی را به ما متذکر می شود.

حجت الاسلام علیرضا نجیمی امروز چهارشنبه در حاشیه بازدید از ایسنا ضمن تبریک اعیاد قربان، غدیر و مباهله، دو علت را برای کم توجهی به روزهای پس از عید غدیر و ورود زودهنگام مردم کشورمان به ماه محرم ذکر کرد.
وی تصریح کرد: در برخی استانها مانند یزد که همیشه عزاداری های محرم با شور خاصی برگزار می شود، بسیاری از هیاتهای عزاداری از قبل محرم برای هماهنگی و تمرین نوحه های ماه محرم در مساجد و تکایا گردهم می آیند و همین گردهمایی ها بعضا منجر به سیاهپوش کردن این اماکن پیش از ماه محرم می شود.
نجمیمی یکی دیگر عوامل را فعالیت هیاتهای محلی که روحانی محور یا خطابه محور هستند و گاها در عزاداری ها تندروی و اقدامات وهن آمیز در نگاه دین می کنند، برشمرد.
وی افزود : در همین راستا از چند سال پیش استان یزد به عنوان پایلوت کشوری احیای ایام غدیر تا مباهله را در دستور کار قرار داده که در همین راستا برنامه هایی تدارک دیده شده که از آن جمله می توان به برگزاری شب شعر مباهله در شب گذشته اشاره کرد.
وی یادآور شد: باید این نکته را متذکر شد که واقعه غدیر طی مدت سه روز برگزار شد و گرامیداشت این عید تنها مختص یک روز نیست.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به واقعه مباهله و نزول آیه ۶۱ سوره آل عمران در سال نهم هجری قمری، اظهار کرد: حاصل مباحثه ۸۸ نفر از علمای مسیحی نجران (یمن کنونی) و وقایع روز مباهله نه تنها منجر به اثبات حقانیت پیامبر(ص) و پیروزی اسلام شد بلکه بالاترین اوصاف در وصف امیرالمومنین علی(ع) یعنی عبارت جان پیامبر در این آیه شریفه بیان شد.
وی مصداق عبارت انفسنا و انفسکم در این آیه شریفه را امیرالمومنین ذکر کرد وگفت: این آیه مورد تایید اهل سنت و شیعه در معنی است.
نجمیمی به درس های واقعه مباهله نیز اشاره کرد و گفت: این واقعه به ما میآموزد که اگر انسان به هدف خود ایمان داشته باشد، نه تنها جان خود بلکه جان عزیزترین ها و خانواده خود را همانند سیدالشهدا (ع)در آن راه نثار می کند.
نجمیمی دیگر درس این واقعه را جهاد خانوادگی در مواقع مورد نیاز ذکر کرد و افزود: گاها نیز آخرین سلاح برنده در سختیها دعا کردن نزد خداوند است و باید باور داشت که هیچ نبایستی برای انسانها وجود ندارد و در چنین مواقعی ارتباط با خداوند راهگشا خواهد بود.
وی همچنین عبارت ابنائنا و ابنائکم در آیه مباهله را بیانگر تفاوت قائل نشدن دین اسلام بین فرزندان دختر و پسر دانست و عنوان کرد : برخلاف تصور برخی که پسر را تداوم دهنده نسل خود می دانند باید توجه داشت که امامان وامامزادگان ما فرزندان حضرت زهرا (س) دختر رسول اکرم (ص) هستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در پایان متذکر شد: این واقعه همچنین به ما یادآور میشود که برخی اوقات کیفیت افراد بر کمیت ارجعیت دارد همانگونه که پیامبر تنها با چهار نفر از اعضای خانواده اش به مباهله با نجرانیان آمد.
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *