اخبارعلم و فناوری

نوزدهمین دوره مسابقات ملی بتن برگزار شد

نوزدهمین دوره مسابقات ملی بتن برگزار شد

نوزدهمین دوره مسابقات ملی بتن به همت انجمن علمی بتن ایران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، پنج‌شنبه هشتم مهر ماه ۱۴۰۰، به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق برگزار شد.

 در مراسم افتتاحیه این برنامه  دکتر عباس گوهری، رییس دانشگاه آزاد تهران شرق،  ضمن تشکر از انتخاب این واحد به عنوان میزبان نوزدهمین دوره از مسابقات ملی بتن، تشکیل انجمن‌های علمی را عاملی مؤثر در رشد و توسعه علوم دانست و افزود:  شرکت در این مسابقات که به همت این انجمن ها برگزار می شود به نوعی جایزه برای شرکت کنندگان است تا از این موهبت حداکثر استفاده را جهت بالندگی و کسب تجربه ببرند.
وی بر عدم کارآیی سرفصل های موجود جهت تربیت دانشجویان برای انجام کار و لزوم تغییر سرفصل ها تأکید کرد و گفت در حال حاضر انجمن‌های علمی عملکرد بهتری نسبت به دانشگاه‌ها دارند.  در دنیای امروز منابع انسانی نعمت اصلی ما هستند و برگزاری چنین رویدادهایی بهترین فرصت برای کشف و پرورش این سرمایه‌های ارزشمند اجتماعی است.
دکتر محسن تدین، عضو هیئت مدیره و دبیر علمی انجمن بتن ایران،  ضمن اشاره به برگزاری این مسابقات به صورت مستمر در ۱۹ سال پیایی و غیر حضوری بودن دوسال اخیر به دلیل اپیدمی کرونا و عدم حضور گسترده دانشجویان در این دو دوره، هدف از برگزاری این مسابقات را آشنایی بیشتر دانشجویان به صورت عملی با فرآیند ساخت بتن بیان کرد و افزود: دانشجویان باید بتوانند به خوبی با این فرآیند ارتباط بگیرند و اهمیت بیشتری را برای این صنعت مهم قائل شوند. مصداق این موضوع نیز همین است که ما اکنون با افرادی متخصص در حوزه بتن برخورد داریم که قبلا در این مسابقات شرکت کردند و توانسته اند از طریق این مسابقات تجربیات ارزشمندی را کسب نمایند، حال چه مقام در این مسابقات کسب کرده باشند و چه بدون مقام از مسابقات خارج شده باشند . مهمترین دستاورد این مسابقات کسب تجربه برای تصور آینده ای مطلوب برای صنعت بتن می باشد.
همچنین حسین ترکاشوند، شهردار شهر قیامدشت، ضمن تقدیر و تشکر از کسانی که در حوزه علم و دانش فعالیت می کنند و باهوش و درایت خود و تیزبینی که دارند برای آینده کشور تلاش می کنند، درخصوص حضور واحد تهران شرق در منطقه و استفاده از ظرفیت های موجود در دانشگاه در حوزه صنعت بتن ، ضمن تاکید بر تعامل میان این دو نهاد افزود: شهرداری‌ها می توانند از دستاوردهای این نوع مسابقات در شهرسازی استفاده کنند. شهرداری قیامدشت نیز از این نوع رویدادها حمایت خواهد کرد و شرایطی را فراهم آورده است که دانشجویان بتوانند در کنار دروس نظری فعالیت‌های عملی هم داشته باشند.
بعد از پایان مراسم افتتاحیه، این مسابقات نیز همچون سال گذشته به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت غیرحضوری و آنلاین در ۶ گرایش بتن پر مقاومت دانشجویی، بتن سبک هدفمند، تیر خمشی، ساخت سازه محافظ تخم‌مرغ ، مسابقات عکاسی  بتن و سازه‌های بتنی، مسابقه پوستر و پایان‌نامه برتر دانشجویی برگزار شد.
در این مسابقات ۴۷ تیم دانشجویی شرکت کردند که به ترتیب  در گرایش‌های بتن سبک هدفمند ۱۵تیم،  تیر سبک خمشی۷ تیم، بتن پرمقاومت۲۰ تیم و سازه محافظ تخم مرغ (EPD )  ۱۳تیم حضور داشتند.
داوران در گرایش بتن سبک، میانگین نسبت مقاومت به چگالی آزمونه‌های مکعبی و در گرایش بتن مقاوم، میانگین مقاومت فشاری مورد سنجش قرار دادند. در گرایش تیرسبک خمشی، آزمونه‌هایی که دارای نسبت مقاومت خمشی به وزن مخصوص خشک بیشتری باشد به‌عنوان شاخص مقاومت خمشی مورد آزمایش قرار گرفت. در گرایش سازه محافظ تخم‌ مرغ نیز، معیار سنجش آزمونه ها، تحمل بیشترین ضربه قبل از شکستن تخم‌مرغ لحاظ شد.
بعد از تست تمامی نمونه‌های ارسالی، نمونه‌های تیم‌های برتر برای داوری نهایی انتخاب شدند که پس از بررسی‌های لازم و تکمیلی، برندگان نهایی مسابقات توسط انجمن بتن ایران، روز برگزاری همایش ملی بتن ۱۶ و ۱۷ مهرماه، معرفی و جوایز به تیم‌های برتر اهدا خواهد شد.
لازم به ذکر است  از طرف دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، ۲ تیم در بخش بتن پر مقاومت و ۲ تیم نیز در بخش بتن سبک ۲ شرکت داشتند.
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *