اخبار

چه کنیم آمپرمان نچسبد؟

چه کنیم آمپرمان نچسبد؟

ایسنا/خراسان جنوبی تابستان با گرمای بی سابقه‌اش دوباره متولد شد و ما باید بتوانیم خود را با این گرما که امسال به دلیل خشکسالی اثرش افزون شده، تطبیق دهیم.

گرمای بی سابقه هوا باعث شده تا گاهی بدنمان به اصطالاح خالی کند و نتوانیم آن هم پشت ماسک‌های ناشی از زندگی با کرونا دوام آوریم.
چگونگی مصرف برق در این روزها و جلوگیری از قطع آن که تنها با آگاهی و استفاده درست میسر است، همان چیزی است که برای عدم قطعی برق و دوری از خاموشی کولرهایمان بدان نیاز داریم. تنها با کمی تامل و تفکر و آگاهی می‌توان به این مهم دست یافت.
به گزارش ایسنا، زندگی در شرایط کرونا همراه با ماسک‌هایی که صورتمان را پوشانده‌اند، در گرمای بالای ۴۰ درجه همان چیزی است که اکنون خراسان جنوبی‌ها تجربه می‌کنند؛ حال اگر با مصرف نادرست، برق هم به صورت متوالی قطع شود که دیگر هیچ نمی‌توان گفت.
داستان دردسرساز کولر 
در کولر آبی، فرایند خنک سازی با استفاده از تبخیر قطرات بسیار ریز آبی که با هوا آمیخته‌شده، ایجاد می‌شود. این نوع کولرها برای نقاطی که آب و هوایی خشک دارند. کولرهای آبی اگرچه مزایایی مانند مصرف کم برق و در مواقعی قیمت اولیه ارزانتر دارند. کولرهای گازی برخلاف کولرهای آبی رطوبت محیط را افزایش نمی‌دهند و در مناطق مرطوب کارایی زیادی دارند.
کولرهای گازی هوای درون خانه را به می‌کشند و خنک می‌کنند. بنابراین احتمال ورود آلودگی از بیرون خانه به درون خانه بسیار کمتر است اما مشکل اصلی این کولرها، مصرف بالای انرژی است که البته با نصب و نگهداری مناسب و با رعایت تناسب ظرفیت برودتی کولر گازی با فضای موردنظر می‌توان این مشکل را نیز به حداقل رساند.
برق مصرفی کولرهای پنجره‌ای دو و نیم برابر اسپلیت است و اگرچه هزینه خرید انواع اسپلیت از انواع پنجره‌ای بیشتر است ولی این گرانی در طول چند سال و باتوجه به قبض برقی که پرداخت می‌کنید، جبران خواهد شد.
اگر از کولرهای آبی به طور متوسط در شبانه روز ۱۰ ساعت استفاده کنید میزان مصرف برق کولر در طول یک ماه ۱۲۰ کیلووات ساعت و تنها با استفاده از یک کولر گازی میزان مصرف برق کولر به ۷۵۰ کیلو وات ساعت خواهد رسید.
میزان مصرف برق کولر گازی در یک ماه تا ۶ برابر میزان مصرف برق کولر آبی نیز می‌رسد؛ البته دقت در استفاده از کولر بخصوص در ساعات پیک مصرف (۱۱ الی ۴ بعد از ظهر) می تواند در کاهش میزان مصرف کولر تاثیر گذار باشد؛ در این ساعات بهتر است اگر از کولر گازی استفاده می کنید، دمای آن را خیلی کم نکنید و آن را بین ۲۴  تا ۲۶ درجه نگهدارید. اگر هم از کولر آبی استفاده می کنید، از دور تند آن در این ساعات استفاده نکنید.
کولر آبی برای تامین سرمایش در بعضی از نقاطی که دارای آب و هوای خشک مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ در واقع کولر آبی علاوه بر اینکه سرمایش داخل منزل را تامین می‌کند به لطافت هوای داخل منزل نیز بسیار کمک می‌کند.
از طرف دیگر هزینه نگهداری کولر آبی بسیار کم بوده و تنها با استفاده از دو قطعه مکانیکی فن موتور برق به پمپ آب انجام می‌گیرد و در صورت نیاز می‌توان این قطعات را با هزینه بسیار کم تعمیر و یا تعویض کرد.
دمنوش‌های تابستانی؛ نشاط آور و سرمابخش 
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با کمک گرفتن از برخی دمنوش‌های متناسب با فصل تابستان می‌توان در مقابل امراض و بیماری های تابستانی مقاوم شد.
وی بیان کرد: در فصل تابستان مصرف تخم‌شربتی که از دانه گیاه ریحان یا بالنگو به دست می‌آید برای برطرف کردن عطش و تصفیه خون بسیار موثر است و نوشیدنی  مفرحی خواهد بود.
وی ادامه داد: بدین منظور ۵ تا ۱۰ گرم از دانه تخم‌شربتی را در یک لیوان آب به مدت یک ساعت خیسانده و مقداری گلاب و آبلمیو تازه به آن اضافه می‌کنیم.
وی با بیان اینکه مصرف این نوشیدنی برای کودکان و سالمندان نیز بسیار مناسب است، اظهار کرد: دم‌نوش گل ختمی خبازی همراه با گل محمدی نیز بسیار مفرح و آرام‌بخش است و از التهاب بدن می‌کاهد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با اشاره به اینکه شربت خاکشیر از دیگر دمنوش‌های مناسب فصل تابستان است، تصریح کرد: مصرف شربت خاکشیر همراه با گلاب و آب‌لیمو در تابستان به رفع عطش کمک می‌کند و میزان نگهداری آب بدن را افزایش می‌دهد.
پویان با بیان اینکه مصرف دم‌نوش و یا عرق کاسنی می‌تواند به تقویت کبد کمک کند و در تصفیه خون موثر است، اظهار کرد: کاسنی طبیعت سرد دارد و مصرف آن در تابستان مفید است.
وی با بیان اینکه مصرف شربت آبلیمو که از عسل به عنوان شیرین‌کننده استفاده شود در تابستان نیز مفید است، بیان کرد: مصرف دمنوش دانه خار مریم به‌علت محافظت پوست از پرتوهای مضر خورشیدی و نیز سلامت کبد در طول تابستان مفید است.
پویان ادامه داد: چای ترش یک انتخاب هوشمندانه برای فصل گرما است؛ این چای با بالا بردن میزان تعریق، دمای بدن را کاهش می‌دهد و موجب خنک شدن بدن می‌شود. در طب سنتی از چای ترش برای تصفیه کردن خون استفاده می‌شود؛ زیرا بر خلاف چای سیاه که موجب دفع آهن از بدن می‌شود، چای ترش سرشار از آهن بوده و در سلامت خون تاثیرگذار است. به همین دلیل نوشیدن این چای برای افرادی که به کم خونی دچار هستند توصیه می‌شود. چای ترش منبع غنی ویتامین ث است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه در برابر سرماخوردگی می‌شود.
وی تصریح کرد: نعنا یکی از اولین گزینه‌ها برای دمنوش تابستانی است؛ دمنوش نعنا فلفلی یا نعنا به همراه چند تکه یخ یک نوشیدنی خنک‌کننده و نشاط انگیز برای هوای گرم تابستان است. مصرف دمنوش نعنا بصورت گرم نیز درمانی خانگی و موثر برای سرماخوردگی‌ها و گلودردهای فصل تابستان به شمار می‌رود. نعنا همچنین باعث بهبود نفخ شکم، تهوع و سوءهاضمه می‌شود و نوشیدن یک فنجان دمنوش نعنا پس از غذاهای سنگین به هضم غذا کمک می‌کند.

چه کنیم تا بدنمان سرد شود؟
زهره امیرپور، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برای جبران خشکی و کم آبی غذاهای خشک و گریل شده پس از مصرف این غذاها در تابستان از سبزی و میوه های سرد و مرطوب مثل گوجه فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس که آبدار هستند، استفاده کنید. غذاهای سرخ کرده و غذاهای گریل شده به سیستم هضم انسان آسیب می زنند.
وی افزود: مایعات مصرفی شما در تابستان نیباید خیلی داغ و نه باید بسیار سرد باشد چراکه مایعات بسیار سرد به دستگاه‌های مختلف بدن آسیب وارد می‌کنند و به خصوص در کار طبیعی کبد و معده اختلال ایجاد کرده و در مسیر گوارش انسداد ایجاد می‌کنند.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: دسرهای غذایی سرد معمولاً باعث ضعیف شدن سیستم گوارش می شوند؛ مصرف غذاها و نوشیدنی های بسیار سرد باعث می شود که عمل هضم غذا متوقف شود. غذاها و نوشیدنی های سرد باعث جلوگیری از عرق کردن می شوند.
امیرپور ادامه داد: خوردن ترشیجات در این فصل مفید است، به شرط اینکه ترشی خیلی تند نشده باشند که در این صورت، حرارت آن‌ها بالا می‌رود.
مواد غذایی که نباید در تابستان خورد
وی تصریح کرد: سیر دارای خواص آنتی بیوتیکی فراوانی است اما شهرت آن بیشتر به علت خاصیت ضد سرطانی ان بوده و و ان را به عنوان یک سبزی ضد سرطان می‌شناسند، اما نباید در تابستان مصرف شود چراکه باعث به هم خوردن تعادل دمایی بدن شده و همچنین باعث عدم تعادل در مایعات بدن نیز می‌شود که به دنبال آن می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های پوستی ناگهانی، راشهای قرمز رنگ بر روی پوست ،آکنه احساس سوزش و آسیب کبدی شود.
امیرپور اظهار کرد: یکی دیگر از مواد غذایی مشکل ساز در فصل تابستان ماست است، همانگونه که می‌دانید ماست نیز دارای خاصیت اسیدی است البته این میزان در ماست ترش بیشتر است که باعث عوارضی در سیستم گوارشی بدن در فصل تابستان می‌شود که از جمله انها ورم معده، بیماری‌های معده و سوءهاضمه اشاره کرد.
وی تصریح کرد: توجه کنید که در تابستان، قوه هاضمه دچار سستی و کم توانی می‌شود و از پس هضم غذای دیرهضم یا زیاد برنمی‌آید پس از خوردن غذاهای سنگین و دیرهضم مانند انواع فست فودها، کله پاچه، هلیم، آش رشته، سرخ کردنی‌ها و غذاهای چرب، نیمرو و املت، سالاد اولویه، ماکارونی و لازانیا، ماهی به خصوص سرخ کرده آن، غذاهای دودی و… خودداری کنید و در غذا خوردن زیاده روی نکنید.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه اگر غذاهای چرب یا سنگین، مصرف کردید حتما کمی آبغوره، آبلیمو یا سرکه بعد از آن میل کنید، یادآور شد: در طول روز برای کاهش حرارت بدن با آب ولرم دوش بگیرید.
انتهای پیام
منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *