تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 نوامبر 2021 - 23:54
کد خبر : 82370

پژوهش هایی را حمایت می‌کنیم که سوالات حوزه بهداشت را پاسخ دهند

پژوهش هایی را حمایت می‌کنیم که سوالات حوزه بهداشت را پاسخ دهند

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه پژوهش هایی را حمایت می‌کنیم که سوالات حوزه بهداشت را پاسخ دهند، گفت: خوشبختانه دیتاهای عظیمی در این خصوص در اختیارمان است. به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم امضای تفاهم نامه معاونت های بهداشت و تحقیقات و فناوری وزارتخانه

پژوهش هایی را حمایت می‌کنیم که سوالات حوزه بهداشت را پاسخ دهند

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه پژوهش هایی را حمایت می‌کنیم که سوالات حوزه بهداشت را پاسخ دهند، گفت: خوشبختانه دیتاهای عظیمی در این خصوص در اختیارمان است.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم امضای تفاهم نامه معاونت های بهداشت و تحقیقات و فناوری وزارتخانه که صبح امروز(چهارشنبه،16 تیر) برگزار شد، با بیان اینکه هدف از امضای این تفاهم نامه ایجاد هم راستایی جهت هدفمند کردن تحقیقات حوزه سلامت است، گفت: همه گیری کرونا به ما نشان داد که نیاز داریم براساس مستندات و شواهد در حوزه سلامت برنامه ریزی کنیم و به روز باشیم؛ یکی از ابزار های به روز بودن و برنامه ریزی مبتنی بر شواهد داشتن، این است که بتوانیم اطلاعات خود را به درستی از محیط اخذ کنیم و پس از تحلیل اطلاعات جمع آوری شده، برنامه ریزی ها انجام شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی باید حالت پویا و دینامیک داشته باشد، عنوان کرد: برنامه های ایستا و ایستاتیک در دنیای امروز دیگر جوابگو نیستند. از آنجایی که معاونت بهداشت در مهم ترین سطوح کشور در حال خدمت رسانی است، قطعا باید اطلاعات به روز و نابی را در اختیار داشته باشد.

رئیسی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که همواره به صورت مزمن در سطح کشور وجود دارد، این است که ما از اطلاعات تولید شده استفاده بهینه ای نداریم و حتما لازم است که این اطلاعات به درستی جمع آوری، دسته بندی و استفاده شود. دسترسی، مشکل بعدی است که ما در حوزه این انبار اطلاعات داریم، اینکه اطلاعات تولیدی باید در اختیار چه کسی قرار بگیرد؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه ما همواره صاحب انبار اطلاعاتی هستیم که در باریکی دارد و قفل است، مطرح کرد: این امر مشکل بزرگی است که باید رفع شود. یکی از برکاتی که امروز این تفاهم نامه دارد این است که این در را باز خواهد کرد. از سوی دیگر مشکلی که در حوزه تحقیقات و پژوهش وجود دارد این است که نتایج تحقیقات باید سوالات حوزه سلامت را پاسخ دهند نه سوالات ذهنی یک پژوهشگر را، اجرای این اولویت بندی را بسیار تاکید داریم، ما پژوهش هایی را حمایت می‌کنیم که سوالات حوزه بهداشت را پاسخ دهند که خوشبختانه دیتاهای عظیمی در اختیارمان است.

وی تصریح کرد: مشکل مزمن دیگری هم که وجود دارد و بر اساس این تفاهم نامه رفع خواهد شد، این است که عده ای در محیط  فعالیت کرده و دیتا تولید می کنند و برخی دیگر، دسترنج این افراد را در قالب اینکه مقاله ای می خواهند منتشر کنند، بدون اینکه ذینفعان اصلی را مشارکت دهند، استفاده می کنند. باید ارائه دهندگان خدمات، تولیدکنندگان دیتا و کسانی که پژوهش می کنند در قالب یک تیم از این اطلاعات استفاده کنند. البته عزیزانی که به صورت جهادی در محیط فعالیت می کنند، نیازی به اینکه نامشان ذکر شود ندارند اما از نظر اخلاق در پژوهش نکته مهمی است که باید به آن توجه شود. خوشبختانه روند معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به گونه ای است که ما در این زمینه با کمترین مشکلات رو به رو هستیم.

ضرورت جلوگیری از پراکنده کاری در پژوهش ها

رئیسی در ادامه به هدف دیگر معاونت بهداشت جهت امضای این تفاهم نامه مبنی بر جلوگیری از پراکنده کاری اشاره و عنوان کرد: اینکه هر شخصی در هر حوزه ای با هر شیوه ای بدون اولویت بندی پژوهش می ‌کند، صحیح نیست. اگر به این موضوع توجه نشود منجر به هدرفت منابع می شود درصورتی که اگر به درستی اولویت بندی شود، می توانیم سراغ سوالات بعدی برویم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به پژوهش در دوران شیوع کرونا گفت: در موضوع کرونا تجربه خوبی داشتیم و سوالاتی از اثر بخشی و اعمال پروتکل ها را بر اساس اولویت بندی به معاونت تحقیقات ارائه کردیم که نتیجه تحقیقات به ما خیلی کمک کرد.

طبق اعلام وبدا، وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم با امضای این تفاهم نامه مسیر روشنی را در حوزه سلامت داشته باشیم، این تفاهم نامه یک نقشه راه برای آینده حوزه پژوهش است.

ضرورت توجه به مشکلات کشور در حوزه تحقیقات و فناوری

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز در این مراسم به ضرورت توجه به مشکلات کشور در حوزه تحقیقات و فناوری تاکید کرد.

دکتر فرید نجفی با بیان اینکه ارزش ریالی این توافق نامه، ۲۰۰ میلیار ریال است که بنا داریم همین مبلغ امسال در حوزه سلامت به خصوص معاونت بهداشتی با همکاری معاونت تحقیقات و فناوری در دانشگاه های کشور که رقم بسیار قابل توجهی است، سرمایه گذاری شود؛ نگاه این توافق نامه را حل مشکلات دانست.

وی ادامه داد: در سندی که سه سال گذشته توسط وزرای بهداشت منطقه امرو، اجلاس شصت و ششم امضا شد همه وزرای بهداشت بر اصول سیاست گذاری آگاه از شواهد پافشاری کردند و مقرر شد اصولی را رعایت کنند که مبتنی بر شواهد علمی باشد. یکی از قدم هایی که برای اجرای این سند باید برداشته میشد، همین کاری است که امروز انجام شد. این قدم، شروع کار است و بعد از این می تواند گسترش پیدا کند.

وی عنوان کرد: تمام تلاش ما این است که در حوزه تحقیقات و فناوری شرایطی را فراهم کنیم که توجه جدی به مشکلات کشور داشته باشیم، یکی از گروه هایی که به خوبی می توان در آن سرمایه گذاری و شواهد علمی ایجاد کرد و در اختیار سیاستگذار قرار داد، معاونت بهداشتی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: ما در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری در نیماد هم همین گونه عمل کردیم؛ اگر به دنبال این باشیم که تحقیقات محققان سمت و سوی حل مشکلات کشور را داشته باشد امضای این تفاهم نامه در اجرای این امر کمک خواهد کرد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.