نحوه مصرف ویتامین D برای مقابله با کرونا
ایسنا/خراسان شمالی کارشناس مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درخصوص نحوه مصرف ویتامین D گفت: برای بزرگسالان مصرف ماهانه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D و برای گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال نیز مصرف هر دو ماه از این قرص توصیه می شود. نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا،
ایسنا/خراسان شمالی کارشناس مسئول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درخصوص نحوه مصرف ویتامین D گفت: برای بزرگسالان مصرف ماهانه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D و برای گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال نیز مصرف هر دو ماه از این قرص توصیه می شود.
نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: دریافت کافی انواع ریزمغذیها مانند ویتامینها، املاح معدنی و دریافت کافی منابع پروتئینی به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کرده و هرچه تغذیه مناسبتر باشد، مقاومت بدن در مقابل بیماری کرونا بهتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه برخی از ویتامینها مانند ویتامین c و A به طور طبیعی در منابع غذایی وجود دارد، ادامه داد: یکی از توصیهها، مصرف کافی سبزیها و میوههای تازه است به شرط آنکه با دقت شسته و ضدعفونی شده باشد.
وی افزود: همچنین منابع حاوی ویتامین C از انواع سبزیها نیز شامل انواع کلم، گل کلم، فلفلها، انواع میوهها به ویژه مرکبات می شود.
علیزاده با بیان اینکه همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین A یا بتاکاراتن که پیش ساز ویتامین A است عبارتند از انواع سبزیها و میوههای زرد، سبز، نارنجی و قرمز رنگ، اضافه کرد: با مصرف روزانه سبزیها و میوههایی که به صورت تازه و خام خورده میشوند، این ویتامینها برای بدن تامین میشود.
به گفته علیزاده، املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و با مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی به صورت روزانه مانند حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشتها، نان و غلات سبوسدار که حاوی سلنیوم و ویتامین گروه B هستند، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه دانشگاه تصریح کرد: هیچ توصیهای برای مصرف مکمل نداریم، بنابراین مصرف خودسرانه مکمل، انواع قرص ویتامین C ، ویتامین A و E و انواع مکملهایی که به صورت شیمیایی هستند هیچ توصیهای برای آن وجود ندارد.
علیزاده یادآور شد: بهترین توصیه آن است که از طریق منابع غذایی و برنامه غذایی روزانه، یعنی همان سبزی و منابع پروتئینی، ویتامینها و املاح معدنی دریافت شود.
به گفته این کارشناس مصرف خودسرانه مکملها میتواند موجب اضافه دریافت و بروز علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد شود که این موضوع مسائل متعددی را نیز تولید میکند.
وی در ادامه در مورد نحوه مصرف ویتامین D نیز توضیح داد: به دلیل اینکه منابع غذایی ما فقیر از ویتامین D است، وزارت بهداشت بر اساس بخشنامهها و پروتکلهایی که در شبکههای بهداشتی و درمانی در حال اجراست توصیه به مصرف یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به صورت ماهانه کرده است.
وی با بیان اینکه این توصیه برای تامین ویتامین D وجود دارد و مطابق با بخشنامههای وزارت بهداشت همه گروههای سنی، ماهانه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D را باید مصرف کنند، افزود: این توصیه برای جمعیت ۱۲ سال به بالا است.
علیزاده گفت: برای گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال توصیه به مصرف هر دو ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D شده و برای کودکان زیر دو سال نیز مطابق بخشنامههای موجود قطره AD که روزانه ۲۵ قطره به کودکان زیر دو سال باید داده شود.
وی افزود: همچنین مصرف روزانه مکمل هزار واحدی ویتامین D برای زنان باردار تا انتهای بارداری توصیه میشود.
علیزاده اظهار کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت سامانه ۴۰۳۰ را راهاندازی کرده است که با گرفتن این شماره در قسمت پیشگیری از بیماری، توصیههای تغذیهای وجود دارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0