افت تولید پیله تر ابریشم نخواهیم داشت
ایسنا/گلستان مسئول نوغانداری سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: با توجه به اینکه نوغانداری جزو مشاغلی است که نیاز به ارتباط با بخشهای دیگر ندارد، امسال افت تولید خاصی را در تولید پیله تر ابریشم به خاطر شیوع ویروس کرونا نخواهیم داشت.
سیدمسعود حسینی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امسال همانند سال گذشته ۶۵۰۰ جعبه تخم نوغان برای توزیع بین نوغانداران در سطح استان تهیه شده که از ۲۳ فروردینماه در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه دولت برای جعبههای تخم نوغان یارانه در نظر گرفته است، افزود: هر جعبه به قیمت ۷۵۰۰ تومان بین نوغانداران توزیع خواهد شد.
مسئول نوغانداری جهادکشاورزی گلستان با بیان اینکه جعبههای تخم نوغان از مینودشت توزیع خواهد شد، تصریح کرد: برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا مقرر شد از هر شهرستان نمایندهای برای تحویل تخم نوغان تعیین شود تا از مراجعه حضوری نوغانداران شهرستانهای مختلف به مینودشت جلوگیری شود.
حسینی خاطرنشان کرد: سالهای گذشته توزیع ما تنها در شهرستانهای شرق استان شامل مینودشت، مراوهتپه، آزادشهر، کلاله، گالیکش، رامیان و گنبدکاووس انجام میگرفت اما امسال در شهرستانهای علیآباد کتول، گرگان و کردکوی هم توزیع تخم نوغان را خواهیم داشت.
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه بخشی از جعبههای تخم نوغان از چین وارد شده است، دوره قرنطینه آنها سپریشده و کنترلهای بهداشتی موردنیاز صورت گرفته است.
وی بیان کرد: شغل نوغانداری نیاز به ارتباط با بخشهای دیگر ندارد، لذا از نظر شیوع کرونا، با رعایت مسائل بهداشتی توسط خود نوغاندار مشکلی به وجود نخواهد آمد؛ بر همین اساس افت تولید خاصی را در تولید پیله تر نخواهیم داشت.
مسئول نوغانداری جهادکشاورزی گلستان با اشاره به اینکه ۴۲۰۰ نفر در استان مشغول به نوغانداری هستند، اظهار کرد: سال گذشته ۲۳۸ تن پیله تر در استان تولید شد.
حسینی با بیان اینکه از هر جعبه تخم نوغان اگر خوب پرورش داده شود بهطور میانگین ۳۵ کیلوگرم پیله تر به دست میآید، اظهار کرد: سال گذشته بهطور میانگین هر کیلوگرم پیله تر به قیمت حدود ۸۰ هزار تومان خریداری شد.
وی با اشاره به اینکه در سطح استان مجموعاً ۱۵۰۰ هکتار توتستان داریم، گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته تا سال ۱۴۰۰ جهش خوبی را در بحث توتستانها و نوغانداری در استان خواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، گلستان بعد از استانهای گیلان و خراسان رضوی، جایگاه سوم پرورش کرم ابریشم را در کشور داراست.
انتهای پیام
منبع:ایسنا