ایسنا/خراسان رضوی معاون خدمات شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه ۱۲ ایست کار در مشهد به عنوان کلانپروژه اجتماعی و یک الگوی ایدهآل در کشور پیادهسازی شده، گفت: در این ایستکارها ثبت نام از کارگران انجام و نوبتدهی میشود تا شهروندان نیز با خیالی آسوده کارگران شناسنامهدار را به کارگیری کنند.
مهدی یعقوبی در آیین افتتاح جایگاههای دائمی ساماندهی کارگران ساختمانی و موقت در مشهد اظهار کرد: یکی از مناظری که روزانه در سطح شهر شاهد هستیم، حضور افراد در حاشیه برخی معابر و میادین شهر به عنوان کارگر ساختمانی و فصلی است.
وی افزود: شرایط کرونایی تاثیر منفی بر کسب و کارها گذاشته و تعداد این کارگران را افزایش داده است. بیشک حضور این افراد در حاشیه معابر در شأن آنها نیست زیرا برای توزیع کار انضباطی وجود ندارد و از سوی دیگر کارفرمایان نیز از شرایط فعلی ناراضی هستند.
معاون خدمات شهری شهردار مشهد بیان کرد: در سالهای قبل اقداماتی به صورت مقطعی با امید به ساماندهی کارگران به حوزههای متولی انجام و جایگاهی برای استقرار این نیروها احداث شده بود، اما به دلایل مختلف از جمله عدم همراهی جدی سازمانهای ذیربط یا کمبودن تعداد جایگاهها و سایر دلایل این اقدام راه به جایی نبرد.
یعقوبی خاطرنشان کرد: سال گذشته برای انجام اقدام ضابطهمند، آسیبشناسی لازم صورت گرفت و با بهکارگیری مشاور، مطالعاتی انجام شد. اواخر سال نتیجه مطالعات براساس محلهای اصلی تجمع کارگران و آسیبهای پیرامون آن نسبت به اقدامات انجام شده قبلی انجام و مقرر شد تعداد جایگاههای ساماندهی کارگران افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: برای اینکه شهرداری به عنوان وظیفه اجتماعی برای تکریم کارگران و رفاه هر چه بیشتر شهروندان به رفع این معضل کمک کند، باید خارج از وظایف سازمانی کمک و مساعدتهایی نیز انجام میشد. از این رو برای موفقیت طرح، استانداری خراسان رضوی نهادهای متولی را فرا خواند تا در این مسیر شهرداری را همراهی کند. ابتدای سال جاری مقرر شد بین ۱۰ تا ۱۲ جایگاه در محلهای ازدحام جمعیت کارگران ایجاد شود.
معاون خدمات شهری شهردار مشهد تشریح کرد: با توجه به شیوع کرونا و افزایش تعداد کارگران، بنا بر دستور شهردار مشهد ضمن پیگیری برای اجرای جایگاههای ثابت کارگران ساختمانی، تفکیک کارگران از متکدیان، در کنار آن جایگاه موقت سریع اجرایی و ارائه خدمات لازم به کارگران، بلافاصله چهار جایگاه موقت با سازههای سبک در کنار جایگاه قبلی ایجاد و در مجموع پنج جایگاه برای ارائه خدمت در نظر گرفته شد.
استفاده از کارگران فصلی و ساختمانی در تمام پروژههای عمرانی شهرداری
یعقوبی با بیان اینکه، در این راستا انجمن صنفی کارگران ساختمانی همراهی خوبی با شهرداری داشت، عنوان کرد: ثبت نام از کارگران و تشکیل پرونده آنها انجام و در ادامه لایحه دو فوریتی به شورای شهر ارسال و مورد تصویب قرار گرفت. همچنین پس از دریافت مجوزهای لازم، اعتبار مورد نیاز برای ساخت جایگاه دریافت شد.
وی افزود: براساس تاکید شهردار مشهد مقرر شد در تمام پروژههای عمرانی شهرداری از کارگران فصلی و ساختمانی ثبت نام کننده در جایگاههای ایجاد شده، استفاده شود. این موضوع نیز ابلاغ شد و اخیرا برای انجام درختکاری در حاشیه کشفرود از این کارگران به صورت روزمزد استفاده شد. در قالب پروژه درختکاری بالغ بر ۵۰۰۰ از کارگران روزمزد استفاده شد. حدود یک هزار و ۶۰۰ نفر نیز از این کارگران با همراهی حوزه قضایی ازکمپها معرفی و به کارگیری شدند.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد اظهار کرد: با توجه به اعزام به کارها، ارائه خدمات رفاهی و توزیع دو نوبت بسته معیشتی بین آنها بنا بر دستور شهردار، استقبال چشمگیری صورت گرفت. به طوری که در حال حاضر بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ نفر با هماهنگی انجمن صنفی کارگران ساختمانی راستی آزمایی شده و پس از تشکیل پرونده، برای آنها کارت صادر شده است. از ۱۰ اردیبهشت ماه تاکنون بالغ بر ۹۰ هزار نفر روز فقط براساس درخواستهای شهروندی برای انجام امور شهروندان اعزام شدهاند.
یعقوبی با بیان اینکه، با پیگیریهای انجام شده توسط استانداری تعداد ۱۱ دستگاه اجرایی علاوه بر شهرداری همچنین دو سازمان مردم نهاد به میدان آمدهاند، خاطرنشان کرد: در این راستا تفاهم نامهای امضا شده تا بلافاصله پس از اجرای جایگاههای دائمی خدمات خود را در این جایگاه ارائه کنند.
رونمایی از اپلیکیشن کارگران ساختمانی
وی با اعلام این خبر که، ۱۲ «ایست کار» با امکانات مناسب در مشهد طراحی، اجرایی شده و امروز مورد بهرهبرداری قرار گرفت، بیان کرد: در این ایستکارها ثبت نام از کارگران انجام و نوبتدهی میشود تا شهروندان نیز با خیالی آسوده کارگران شناسنامهدار را به کارگیری کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد تاکید کرد: اپلیکیشن کارگران ساختمانی با همکاری سازمان فاوای شهرداری طراحی شده و امروز رونمایی میشود تا شهروندان بدون حضور در «ایست کارها» درخواست خود را برای استفاده از کارگران و استادکاران اعلام و از این طریق نیروی کاری مورد نیاز خود را تامین کنند. برنامهریزی دقیقی برای انجام این کار شکل گرفته اما بیشک در روزهای آغازین ایرادها و ابهاماتی وجود دارد که تلفن ۳۱۷۵ آماده پاسخگویی است.
یعقوبی با اشاره به اینکه، این اقدام به عنوان کلان پروژه اجتماعی و یک الگوی خوب در مشهد پیادهسازی شده است، اظهار کرد: انتظار از نهادهای متولی این است که با فعال شدن «ایست کارها» سایر نهادها خدمات خود را در این «ایست کار» به کارگران واقعی از جمله خدمات بیمهای، آموزشی رایگان و… ارائه کنند.
اکبر شوکت، رئیس کانون انجمن کارگران ساختمانی کشور نیز در این مراسم اظهار کرد: ما بزرگترین سندیکا و تشکل کارگری کشور هستیم. یکی از آرزوهای ما حضور در اینگونه مراسمی است که چنین طرحی در کشور به صورت جامع و کامل پیادهسازی شده است.
وی افزود: این طرح در استانهای مختلف آغاز شد، اما متاسفانه درست اجرا نشد و میلیاردها تومان پول به هدر رفته است. با تلاشهای زیادی که صورت گرفته است توانستهایم، حدود یک میلیون از کارگران ساختمانی را بیمه کنیم.
رئیس کانون انجمن کارگران ساختمانی کشور بیان کرد: به عقیده بنده کاری که در مشهد انجام شده است، پایلوت یک کار ملی و کشوری است و کاملترین و جامعترین کاری را که میتوانستیم در این زمینه انجام دهیم، در شهر مشهد رخ داده است.
شوکت خاطرنشان کرد: از دادستانی و شورای شهر مشهد که از این طرح حمایت کردهاند، تشکر می کنم و نتیجه اعتماد به شهردار جوان، همین کار جهادی و خوب است. امیدوارم واژه «ایست کار» به فرهنگ عمومی در کشور تبدیل و در تک تک شهرهای کشور این واژه نهادینه شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، وی اضافه کرد: در این طرح امکان شناسایی کارگر واقعی از غیرواقعی وجود دارد و پس از ۱۸ سال کار در این زمینه، تاکنون نقصی در اجرای این کار ندیده ام که نشان دهنده عزم جدی و نیت خیر شهردار مشهد است.
رئیس کانون انجمن کارگران ساختمانی کشور گفت: این کار در استانهای دیگر به کاریابها واگذار و با شکست مواجه شد؛ زیرا با نیت اقتصادی کار را آغاز کردند، اما در شهر مشهد ما با یک کار اجتماعی مواجه هستیم. ما نیز وعده میدهیم سهمیه ویژه بیمهای برای مراکز ساماندهی کارگران ساختمانی شهر مشهد در نظر گرفته شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا