ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به اطلاعاتی که از رویدادهای هنری سراسر کشور داریم، به جرئت میتوان گفت که اکسپوی هنری تبریز یک الگوی ارزشمند برای همه استانهای کشور است.
علی غیاثی عصر پنجشنبه ۱۰ تیرماه در آیین گشایش اکسپوی هنری تبریز با تقدیر از عوامل برگزاری این رویداد مهم هنری، گفت: اکسپوی هنری تبریز در خصوص معرفی نقش هنرمندان، شناساندن فعالیت موسسات فرهنگی به خصوص موسسه فرهنگی شمس تبریزی یک اقدام ارزشمندی است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: موسسات بسیاری در کشور مجوز فعالیت دارند اما کمتر موسسهای همچون موسسه شمس تبریزی را میتوان یافت که کارهای ارزنده و بزرگی مثل این رویداد بزرگ هنری در تبریز اجرا کند تا بتوانند با مشارکت همه هنرمندان بزرگ کشور، یک حلقه ارتباطی بین هنرمندان و مردم داشته باشد و حداقل سالی یکبار این افراد را دور هم جمع کرده و فرصتی برای توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر در تبریز ایجاد کند.
وی با اشاره به برگزاری باکیفیت دوره پیشین اکسپوی تبریز، گفت: هتل لاله پارک و مدیریت این مجموعه، کار بسیار ارزندهای در کنار کارکرد اصلی خود انجام داده و بخشی از فضای خود را به رویداد فرهنگی هنری و اجتماعی اختصاص داده است.
غیاثی با اشاره به وضعیت کرونایی کشور و معیشت هنرمندان در این روزها، متذکر شد: اقداماتی برای جبران خسارت هنرمندان در قالب طرحهای تسهیلاتی امکان پذیر اجرا شده است که قطعا پاسخ گوی تمامی خسارتها و مشکلات این حوزه نیست، از این رو این اقدام خیر برگزاری اکسپوی تبریز در این مقطع زمانی و شرایط، قابل قدردانی و ارزش است.
وی با اشاره به نقش ارزنده گالریها در جامعه، اظهار کرد: نمایشگاهها و گالریها به عنوان یک حلقه بین هنرمند و بازار هنر نقش آفرینی میکنند. در سال گذشته برای تسهیل این ارتباط، آیین نامه گالریها اصلاح شده و مقرر شده تا متناسب با ظرفیت گالریها از اقتصاد هنر پشتیبانی شود تا این مجموعهها در کنار موسسات فرهنگی در جامعه به صورت محور باشند.
وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به موضوع گالریها و کارکرد و نقش اصلی آنها، تصریح کرد: دستگاههای مسئولان نیز باید وظیفه حمایتی خود را انجام دهند تا این مجموعهها با رونق فعالیت کنند.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به طرح ایجاد گذرگاههای فرهنگ و هنر در راستای رونق کسب و کارهای این حوزه، گفت: در این خصوص در تعدادی از شهرهای کشور گذرهای فرهنگ و هنر در معابر، میادین و مسیلها و محلهایی ایجاد شده که بتواند کسب و کارهای فرهنگی را مثل سایر کسب و کارها با حمایت سازمانهای مختلف شهری پا بگیرند و نقش آفرین باشند.
وی افزود: این گذرگاهها برای معرفی و فروش آثار هنری و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری احداث میشود که امیدواریم در تبریز نیز با پیگیریهای اداره کل فرهنگ و ارشاد و مدیریت شهری و شورای شهر این زمینه بسیار مهم در مناطق تاریخی شهر ایجاد شود و صنفهایی که برای بافت تاریخی شهر مناسب نیستند، تبدیل به صنوف فرهنگی هنری شوند.
منبع:ایسنا