رئیس دانشگاه هنر گفت: ارتباطات و تعاملاتی میان دانشگاه هنر و سایر نهادها و سازمانها ایجاد شده است. همچنین طی تفاهم نامهای با سازمان منطقه آزاد کیش ساختمانی نیز دراختیار دانشگاه هنر قرار گرفت که با احداث پردیس کیش بخشهای آموزشی دانشگاه هنر گسترش مییابد.
دکتر سیدحسن سلطانی در اختتامیه نخستین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی که به صورت حضوری و مجازی در سالن شهید جانبزرگی دانشگاه هنر برگزار شد، ضمن بیان این مطلب و با تبریک میلاد حضرت رسول و امام جعفر صادق (ع)، و تشکر از عوامل برگزاری این کنگره به ایجاد مقدمات و برنامهریزی برای برگزاری دومین کنگره اشاره و گفت: قطعا با همت همکاران و با فرصتی که در اختیار است دستاوردهای بزرگی حاصل خواهد شد.
وی در ادامه به شخصیت والای پیامبر اشاره و بیان کرد: حضرت رسول به دلیل پاکی و صیقل روح توانستند جلوهگر نور الهی باشند و امیدواریم ما هم بتوانیم با روح جستجوگری که در جامعهی دانشگاهی خصوصا دانشگاه هنر حاکم است در این مسیر گام برداریم.
در این مراسم حجتالاسلام دکتر مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ضمن تبریک میلاد مسعود پیامبر اکرم و امام جعفر صادق (ع)، بیان کرد: دلیل ایمان به پیامبر را مهربانی و خصلت نیکوی ایشان است . همچنین رشد هنر در سرزمین های اسلامی مدیون ابراز محبت و علاقه مسلمانان به پیامبر و خاندان ایشان است که در قالبهای مختلف هنری جلوهگر شده و اشعار سروده شده، کاشیکاریها، کتیبهنویسیها، خوشنویسیهای مساجد و … همه در راستای بیان محبت به پیامبر اکرم است.
وی در ادامه افزود: موضوع پیوند هنر و ایدئولوژی یکی از عالیترین مفاهیم امروز است و همچنین هنر و سیاست دو مقولهای هستند که خصوصاً در دوران مدرن ارتباط وسیعی با یکدیگر دارند.
سپس دکتر حجت الاسلام داوود رنجبران، معاون پژوهشی دانشگاه و دبیر علمی کنگره ضمن قدردانی از همکاری کسانی که در برگزاری کنگره همکاری داشتند گزارشی از روند شکلگیری کنگره، پذیرش و داوری مقالات ارایه و گفت: نخستین بار است که در دانشگاه هنر کنگرهای با این ابعاد طراحی و در کوتاهترین زمان برگزار میشود.
وی در ادامه افزود: مجوز برگزاری کنگره در اواخر خرداد ماه سال جاری توسط هیات امنای دانشگاه صادر شد و از همان زمان چینش نیروها شکل گرفت. همچنین برای ایجاد کمیته علمی و کسب مجوز لازم از ISC حضور اساتید برجسته و بنام در سطح بینالمللی ضروری بود که برای این امر اساتیدی از دانشگاههای داخل و خارج کشور نظیر عراق، مالزی و فرانسه در این کمیته حضور داشتند. با توجه به ظرفیت بالای کنگره در همین زمان کوتاه بیش از ۱۰۰ مقاله دریافت شد که با بررسیها و داوریهای انجام شده، ۲۵ مقاله به عنوان مقالهی برتر شناخته شد. همچنین ظرفیت این کنگره نشان داد که اگر مشکلات بودجه ای و کوتاهی زمان در برگزاری این کنگره نبود با ایجاد پانلهای تخصصی بیشتر قطعا دستاوردهایی بیش از این حاصل میشد.
رنجبران ضمن رونمایی از ماکت کتاب مقالات راه یافته به کنگره بیان کرد: بزرگترین دلیل حضور و همکاری عوامل در این کنگره عشق به رسول اکرم و خاندان ایشان است.
در ادامه این مراسم، دکتر داداشی دبیر کل کنگره از تلاشهای همکاران دانشکده علوم نظری و فعالیتهای دانشجویان انجمن علمی قدردانی کردند. همچنین توضیحاتی در مورد پرمناقشه بودن بحث هنرهای اسلامی ارایه و گفت: آنچه مبنای این مناقشه است تنوع فهم از مقوله هنر است که نزد هر فرد با دیگری متفاوت است. همچنین از آنجاییکه اختلاف نظر برکت است و قطعا با گفت و گو، تحلیل و بررسی به جای مجادله میتوان به نتایج خوبی رسید.
حجتالاسلام محمد دوستپرور رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر ضمن تبریک میلاد حضرت محمد(ص)، با ارایه مطالبی در مورد عوامل مانایی و پایایی تمدن نبوی گفت: سه عامل تغییرات داخلی(جمعیتی)، فشارها و دشمنی های بیرونی و حوادث و اتفاقات زیست محیطی مهمترین عوامل سقوط تمدنهای بشری در طول تاریخ به شمار می روند.همچنین یکی از مهمترین عوامل بازدارندهی سقوط و اضمحلال تمدن اسلامی تکثر، تعدد و تنوع در جوامع اسلامی است.
وی به جمعیت گسترده مسلمانان در سراسر جهان اشاره و خاطرنشان کرد: با وجود این تنوع، تعدد و تکثر، اعداد و حروف عربی که در بین همه آنان مشترک محسوب میشود، گفتمان و ارتباطی گسترده در بین مسلمانان ایجاد کرده است.
شایان ذکر است، در پایان مراسم از تمامی عوامل برگزارکننده نخستین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی کنگره قدردانی به عمل آمد.
منبع: ايسنا