دو همایش حوزه بیوتکنولوژی با شعار «سده ۱۴۰۰: زیست فناوری برای امنیت غذایی و سلامت» در شهریور ۱۴۰۰ برگزار میشوند.
به گزارش ایسنا، چهارمین همایش بینالمللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران به میزبانی انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری دانشگاه یزد و انجمنهای علمی و موسسات پژوهشی این حوزه از ۳۱ مردادماه تا دوم شهریورماه ۱۴۰۰ با شعار «سده ۱۴۰۰: زیست فناوری برای امنیت غذایی و سلامت» برگزار میشود.
زیست فناوری و ویروس کرونا، زیست فناوری پزشکی، واکسن و داروهای نوترکیب، زیست فناوری گیاهی، محصولات تراریخته، ویرایش ژنی و ایمنی زیستی، زیست فناوری جانوری، زیست فناوری میکروبی، غذایی، محیط زیست و صنعتی، متابولونیکس، پروتئومیکس و ژئومیکس، بیوانفورماتیک و سیاستگذاری و مدیریت زیست فناوری از جمله محورهای بحث و تبادل نظر در این همایش است.
دکتر کسری اصفهانی، رییس کارگروه ویرایش ژنومی چهارمین همایش بینالمللی و دوازدهمین همایش ملی بیوتکنولوژی ایران با اعلام اینکه در این همایش برای اولین بار، پنل ویژهای به ویرایش ژنومی اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: با پیشرفت مهندسی ژنتیک و ظهور و توسعه تکنیکهای ویرایش ژنومی، میتوان گیاهان را به شیوهای هدفمند مهندسی کرد که حداقل تغییرات در ژنوم گیاه ایجاد و از وقوع رخدادهای ناخواسته نیز جلوگیری شود.
بوی ادامه داد: برش هدفمند و برنامه ریزی شده DNA ژنومی، امکان مهندسی و ویرایش ژنوم را در یک سلول و حتی یک موجود کامل برای دانشمندان فراهم کرده است. ویرایش ژنومی برای کاهش عوارض نقصهای ژنتیکی در حیوانات استفاده شده و انتظار میرود به زودی برای درمان بیماریها در انسان از جمله برای درمان سرطان، برخی بیماریهای چشم و بیماریهای خونی از آن استفاده شود.
به گفته وی، درمان بیماریهای مختلف از جمله سرطان مبتنی بر ویرایش ژنومی در حال طی کردن آزمایشهای بالینی گرفتن مجوز در ایالات متحده و چین است.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با بیان اینکه فناوری کریسپر به ابزاری مهم در ویرایش ژنوم موجودات زنده مختلف از جمله گیاهان تبدیل شده است، یادآور شد: خاموشی ژن با استفاده از سیستم کریسپر در چند سال اخیر موجب شناخت عملکرد ژنهای متعددی در ژنوم گیاهان شده است. از سوی دیگر، بسیاری از دانشمندان سیستم کریسپر را به عنوان ابزاری برای ایجاد صفات جدید در محصولات زراعی در اینده در نظر گرفتهاند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا