اخبار 23

بیمارستانی در قزوین که باید به موزه تبدیل شود!

بیمارستانی در قزوین که باید به موزه تبدیل شود!

ایسنا/قزوین رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: قزوین در حوزه زیرساخت بیمارستانی ضعیف است، برای مثال بیمارستان ۲۲ بهمن که مربوط به بیماران اعصاب و روان است بیش از صدسال عمر دارد و با کوچک‌ترین حادثه‌ای ممکن است آسیب ببیند، این بیمارستان در نزدیکی راه‌آهن قرار دارد و صدای قطار برای بیماران آزاردهنده است با توجه به قدمت بیمارستان و شرایطش باید به موزه تبدیل شود درحالی‌که حکم تخلیه آن صادرشده و هم‌اکنون با همکاری شورای تأمین تخلیه نشده است.

پیمان نامدار در نشست خبری که امروز ۲۶ اسفند در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، با اشاره به افزایش کرونای جهش‌یافته در قزوین، تصریح کرد: شرایط و مخاطرات استان ما بسیار خاص است به‌طوری‌که تعداد بیماران مبتلا به کرونای جهش‌یافته استان ما با استان تهران برابری می‌کند و هم‌اکنون ۴۲ نفر مبتلا به کرونای جهش‌یافته در استان هستند.

وی افزود: استان قزوین با توجه به بالا بودن جمعیت سنی مسن، تراکم جمعیتی بیشتر و بالا بودن مراودات شخصی شرایط حساسی دارد همان‌طور که در پیک اول استان قزوین در اوج ابتلا بود این استعداد در استان ما کاملاً وجود دارد، همچنین شهر قزوین ازنظر قیمت مسکن گران‌ترین شهر است بنابراین ما به سمتی رفته‌ایم که مسکن‌ها کوچک باشد و همین امر باعث شعله‌وری بیماری شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با اشاره به زیرساخت‌های بهداشتی استان قزوین، اظهار کرد: ما در حوزه زیرساخت ضعیف هستیم، برای مثال بیمارستان ۲۲ بهمن که مربوط به بیماران اعصاب و روان است بیش از صدسال عمر دارد و با کوچک‌ترین حادثه‌ای ممکن است زیرساخت آن آسیب ببیند، این بیمارستان در نزدیکی راه‌آهن قرار دارد و صدای قطار برای بیماران آزاردهنده است با توجه به قدمت بیمارستان و شرایطش باید به موزه تبدیل شود درحالی‌که حکم تخلیه آن صادرشده و هم‌اکنون با همکاری شورای تأمین تخلیه نشده است.

وی بیان کرد: کرونا اگرچه مشکلاتی را داشت اما می‌توان به نیمه‌پر آن‌هم نگاه کرد، اگر بر اساس استعدادهای زیرساختی استان در قبل از بحران کرونا قرار بود این بحران در استان ما حل‌وفصل شود آسیب‌های سنگینی به استان وارد می‌شد اما بعد از کرونا همدلی خوبی بین مقامات استانی، نمایندگان، دانشگاه علوم پزشکی، دستگاه‌های نظارتی و قوه قضاییه اتفاق افتاد و با تلاش همه‌جانبه توانستیم بسیاری از مشکلات زیرساختی بهداشتی استان را طی یک سال برطرف کنیم.

نامدار خاطرنشان کرد: اگر همدلی باشد و مسائل سیاسی خللی وارد نکند می‌توان به‌سرعت شرایط استان را بهبود ببخشید، در فضای دانشگاهی که مسئولیت خطیر سلامت مردم را بر عهده‌دارم تلاش ما صرفاً ارائه خدمات سلامت باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه فارغ از نژاد، عقاید و نگاه سیاسی است.

وی بیان کرد: سال گذشته مسئولان کشوری بالغ‌بر ۱۵ سفر رسمی و غیررسمی برای تقویت زیرساخت‌های دانشگاهی مثل بیمارستان هزار تختخوابی به استان قزوین داشتند، این بیمارستان قرار است بار زیادی از بیمارستان‌ها ازجمله بیمارستان ۲۲ بهمن را بر عهده بگیرد و به‌عنوان یک بیمارستان مطمئن فعالیت کند.

نامدار تأکید کرد: در حوزه الحاقیه شهید رجایی و زیرساخت‌های تجهیزاتی نیز بالغ‌بر ۱۷ جلسه با استاندار و نمایندگان مجلس برگزار کردیم؛ طی سال گذشته همه ما در حوزه سلامت تلاش کردیم منابع موردنیاز را از پایتخت دریافت کنیم.

وی بیان کرد: یکی دیگر از مواردی که در حوزه کرونا دارای اهمیت است سلامت معنوی مردم است، بضاعت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این امر کم است و به‌تنهایی نمی‌تواند این فعالیت خطیر را بر عهده بگیرد و سازمان‌های دیگر باید در کنار ما قرار بگیرند که در این میان اصحاب رسانه نقش مهمی دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اظهار کرد: قبل از کرونا یکی از مشکلات استان ما کمبود تخت آی سی یو بود که هم‌اکنون دو برابر شده و ۶۵ تخت اضافه‌شده است در سه ماه گذشته تنها یک روز بیمار در انتظار آی سی یو داشتیم، همچنین منابع اولیه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در قزوین جذب‌شده و روند ساخت آن دو سال جلو افتاده است.

موضوع قرنطینه «سگزآباد» جدی است

وی یادآور شد: بسیاری از مشکلات نیروی انسانی ما در این مدت حل‌شده است، با توجه به جهش صورت گرفته در سگزآباد ارزیابی میدانی صورت گرفت و تلاش داریم که قرنطینه به‌صورت جدی اجرایی شود و در این میان بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) با تجهیزات مناسب خدمات ارائه می‌کند، همچنین بیمارستان شهدای آبیک و بیمارستان رحیمیان به‌صورت صد در صد خدمات ارائه می‌دهند.

نامدار خاطرنشان کرد: رادیوتراپی نیز به‌سختی در استان راه‌اندازی شد و در این حوزه خیرین کمک خوبی کردند، خیرین سلامت باید در بخش‌های آموزش و پژوهش نیز وارد شوند برخی از خیرین صرفاً در تهیه وسایل فعالیت می‌کنند اما توصیه می‌شود که در بخش‌های دیگر ورود پیدا کنند، ما بیمارانی داریم که در حوزه تأمین هزینه درمان و دارو مشکل‌دارند.

وی تصریح کرد: برخی از بیماران از بیمه نیز استفاده می‌کنند برای مثال پنج میلیون هزینه دارو می‌شود که بخشی از آن را بیمه پرداخت می‌کند اما پرداخت فرانشیز بر عهده بیمار است گاهی بیمار برای پرداخت ۲۰۰ هزار تومان فرانشیز نیز با مشکل روبه‌رو است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما بسته غذایی مادران باردار است، وقتی با شاخص رشد جنین محاسبه می‌کنیم مادران باردار زیادی هستند که باید بسته تغذیه‌ای دریافت کنند و تحت پوشش قرار بگیرند، این حوزه نیز نیاز به جذب خیرین دارد.

وی با اشاره به توزیع واکسن در قزوین اظهار کرد: ما اولین استانی بودیم که اینفوگرام واکسن را تهیه کردیم و به‌صورت شفاف اعلام کردیم که چه میزان واکسن به قزوین اختصاص پیداکرده و به چه افرادی تزریق می‌شود، در استان قزوین حاضر نیستیم یک واکسن بدون مصوبه کمیته استانی توزیع، تزریق شود و در این حوزه با شفافیت اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

نامدار تأکید کرد: با توجه به اینکه استان قزوین دارای جمعیت مسن فراوانی است، اولویت واکسیناسیون با افرادی است که بیش از ۶۵ سال سن دارند، بسیاری از مشاغل در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند و نمی‌توان گفت شغلی بیشتر درخطر است برای خبرنگاران حوزه سلامت نیز در فازهای بعدی واکسیناسیون، سهمیه‌ای در نظر گرفته‌شده است که در این خصوص در آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *