تنش آبی استان کرمان به قوت خود باقیست/ وضعیت هیچ نقطهای از استان در بحث آبهای زیرزمینی خوب نیست
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان از وضعیت تنش آبی استان در سالجاری در پی بارندگیهای روزهای اخیر در استان سخن به میان آورد و بیان کرد: با توجه به اینکه اکثر آب شرب استان از منابع آب زیرزمینی تامین میشود، چون چشمهها و قنوات کوهستانی آبدار میشوند بخشی از تنش آبی استان حل میشود، اما بخش عمده مشکل آب شرب استان به قوت خودش باقی مانده است.
“ابراهیم علیزاده” در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه کویر، درباره آخرین وضعیت استان در پی بارندگی های روزهای گذشته گفت: هم اکنون سد جیرفت 215 میلیون متر مکعب، سد بم 130 میلیون مترمکعب، سد سیرجان 11 میلیون مترمکعب و سد بافت 30 میلیون متر مکعب آب ذخیره دارند.
وی از وضعیت تنش آبی استان در سالجاری در پی بارندگیهای روزهای اخیر در استان سخن به میان آورد و بیان کرد: با توجه به اینکه اکثر آب شرب استان از منابع آب زیرزمینی تامین میشود، چون چشمهها و قنوات کوهستانی آبدار میشوند بخشی از تنش آبی استان حل میشود، اما بخش عمده مشکل آب شرب استان به قوت خودش باقی مانده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان ادامه داد: در استان کرمان فقط از آب سدهای بافت و سیرجان برای آب شرب استفاده میشود و متاسفانه هنوز از آب سدهای جیرفت و بم برای آب شرب استفاده نمیشوند؛ لذا با وجود بارندگیهای مطلوب در سالجاری در استان اما بخش عمده مشکل آبی استان کرمان حل نشده است.
وی از اجرای عملیات آبرسانی به شرق استان از طریق سد نساء بم خبر داد و بیان کرد: این طرح در دو بخش اجرا میشود که بخش اول آن آبرسانی به شهرستان های بم و بروات است که اتمام این پروژه در گرو تامین اعتبار است، بنابراین اگر امسال تامین اعتبار شود، این پروژه در سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
علیزاده ادامه داد: مطالعات طرح آبرسانی به شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد از طریق سد جیرفت نیز انجام شده اما هنوز از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور ردیف اجرایی برای این طرح تعریف نشده تا بتوانیم عملیات اجرایی آن را کلید بزنیم.
وی با تاکید برآنکه کل آب شرب شهر کرمان از طریق آب زیرزمینی تامین میشود، اظهار کرد: وضعیت هیچ نقطهای از استان کرمان در بحث آب زیرزمینی خوب نیست.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان کرمان بر صرفهجویی در آب تاکید کرد و افزود: بارندگیهای اخیر باعث آبگیری بخش عمده بندهای آبخیزداری شده و همچنین بخشی از این بارندگیها در دشتها به آبرفت نفوذ کردند که در مجموع باید برای این موارد نیز در آینده برنامه ریزی های مناسبی داشته باشیم.