ایسنا/اصفهان یک فوق تخصص گوارش گفت: زمانی که وعدههای غذایی در ایام نوروز نظم درستی نداشته باشند، فرصتی برای هضم غذا وجود ندارد.
محسن اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کبد چرب یکی از شایعترین بیماریهایی است که در ایام منتهی به نوروز و تعطیلات آن رخ میدهد، اظهارکرد: بین پنج تا ۳۰ درصد از مردم در این ایام به کبد چرب مبتلا میشوند.
وی افزود: یکی از تصورات نادرست مردم در ایام تعطیل و به ویژه ایام نوروز این است که فکر میکنند اگر میوه زیادی مصرف کنند برای کبد مشکلی ندارد، در حالی که این یک برداشت اشتباه است، زیرا قند میوهها نیز تبدیل به چربی میشود که مضر است.
این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه توصیه میشود افرادی که بیماری کبد چرب دارند در ایام عید در مصرف میوه زیادهروی نکنند، افزود: همچنین مصرف بیاندازه آجیل و تنقلات به دلیل اینکه کالری زیادی دارد توصیه نمیشود، زیرا برای برخی فکر میکنند مصرف زیاد آجیلهایی مثل گردو برای سلامت خوب است، درحالی که این تصور نادرست است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: یکی از دیگر مواردی که افراد مبتلا به کبد چرب باید در ایام عید به آن توجه کنند این است که در مصرف شیرینیجات زیادهروی نکنند.
وی با بیان اینکه قرار نیست در تعطیلات نوروز تمام تنقلات و میوهها را مصرف کنیم، گفت: افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند باید حواسشان جمع باشد و این نکات را رعایت کنند، زیرا در صورت زیادهروی، روند درمانشان عقب میافتد و وضع کبد چربشان بدتر میشود.
این فوق تخصص گوارش یکی دیگر از بیماریهای شایع در این ایام را رفلاکس معده دانست و گفت: افرادی که مبتلا به رفلاکس هستند در ایام عید در مصرف چایی، قهوه، مرکبات و از جمله نارنگی احتیاط را رعایت کنند زیرا این میوهها رفلاکس را تشدید میکند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه به تمام افراد توصیه میشود در مصرف شیرینیجات به خصوص شیرینیجاتی که از بیرون تهیه میشود احتیاط کنند، افزود: روغنی که در تهیه شیرینیجات در بیرون تهیه میشود مناسب نیست و رفلاکس را تشدید میکند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که سوء هاضمه دارند نیز باید در مصرف تنقلات و شیرینی احتیاط کنند، زیرا این پرخوریها منجر به نفخ و سنگینی میشود، ادامه داد: از دیگر بیماریهای شایع در ایام عید بیماری سندروم روده تحریکپذیر است که عوامل تشدید کننده آن استرس است که به خصوص در جوانها بیشتر ایجاد میشود.
این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه زمانی که وعدههای غذایی نظم درستی نداشته باشند، فرصتی برای هضم غذا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: بهترین توصیه این است که حتما تنقلات خوب جویده شود، زیرا در غیر این صورت هضم غذا را مشکل میکند و در این حالت خوراکی هضم نشده وارد روده شده و مشکلات گوارشی ایجاد میکند.
اسماعیلی گفت: هضم شیرینیجات، میوه و تنقلات هرکدام متفاوت است و زمانی که با همدیگر مصرف شوند، معده را دچار مشکل میکند و در این حالت ممکن است که باعث سنگینی معده و حتی مسمومیت غذایی شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا