ایسنا/خراسان رضوی عضو شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خراسان رضوی گفت: درب ائتلاف به روی همه نیروهای انقلابی باز است، در شورای آینده باید نقش زنان و جوانان پررنگ باشد، شهر مشهد شهری معنوی است و به همین دلیل باید نقش روحانیت نیز در آن پررنگ باشد.
حمیدرضا ترقی امروز ۱۹ اسفندماه، در نشست خبری اعلام برنامههای شورای وحدت اصولگرایان برای انتخابات شورای شهر سال ۱۴۰۰ که در مسجد امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: در هر انتخاباتی برای ساماندهی مشارکت مردم و انتخاب آگاهانه و مسوولانه آنان، نقش احزاب و گروههای سیاسی، نخبگان فرهنگی و اجتماعی برای کمک به مردم در جهت رسیدن به انتخاب بهتر بسیار حساس و تعیین کننده است.
وی با اشاره به اینکه مردم با مشکلات و گرفتاریهای متعددی رو به رو هستند که امکان شناخت دقیق نامزدها برایشان وجود ندارد، افزود: با توجه به همین مساله نیاز است در کلان شهرهایی مثل مشهد که تعداد نامزدها بالاست مردم با تکیه بر جریانهایی که مورد اعتمادشان هست نسبت به انتخاب افراد اقدام کنند تا با اطمینان بیشتر سرنوشت استان و شهر خود را به دست این کاندیداها بسپارند.
ترقی افزود: شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که در انتخابات قبلی “شورای ائتلاف” نام داشت، فعلا دو ظرفیت جدید در کشور شکل گرفته، یکی ظرفیت شورای وحدت با محوریت روحانیت و رویکرد احزاب و تشکلهای اسلامی و دیگری شورای ائتلاف با محوریت نخبگان و تشکلهای فرهنگی و اجتماعی با رویکرد تشکلهای مردم نهاد در سطح کشور، این دو ظرفیت تلاش میکنند سرمایه اجتماعی نیروهای انقلاب را سازماندهی کنند و در جهت حضور فعال در انتخابات ۱۴۰۰ بتوانند وارد عمل شوند.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: بر همین اساس ما در استان خراسان رضوی این دو شورا را که یک هدف و نیت را دنبال میکنند ولی در اجرا دو ظرفیت متفاوت را دور خود جمع کردند این دو را یکی کردیم و تحت عنوان “شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب” فعالیت خواهیم کرد؛ چراکه در گذشته هم ما این ترکیب را در استان داشتیم.
ترقی با بیان اینکه خوشبختانه در انتخابات گذشته(انتخابات مجلس شورای اسلامی) مردم به این شورا اعتماد و نمایندگان پیشنهادی این شورا را راهی بهارستان کردند، تصریح کرد: اکثریت نمایندگانی که از خراسان رضوی توانستند به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کنند نمایندگان پیشنهادی شورای ائتلاف اصولگرایان بودند که این نشان میدهد مردم به ما اعتماد و اطمینان دارند.
عضو شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خراسان رضوی اظهار کرد: جایگاه نمایندگان خراسان رضوی هم امروز در مجلس جایگاه ارتقا یافتهای است، از نایب رئیسی مجلس تا ریاست برخی کمیسیونها و حضور نمایندگان استان در کمیسیونهای تاثیرگذار، این موارد نشان میدهد نمایندگان خراسان رضوی به عناصری موثر در مجلس تبدیل شدند.
تشکیل کمیته مطالبهگری در شورای وحدت اصولگرایان
وی با اشاره به اینکه پیگیری مسائل استان و مطالبه خواستههای مردمی که به آنان رای دادند بعد از انتخابات جزو وظایف و پپیگیریهای شورای ائتلاف بوده است، بیان کرد: در حالی که در مجلس شورای اسلامی اکثریت آنان نیروهای تازه نفسی هستند به نظر میرسد برنامههای خوبی برای پیگیری مسائل مردم داشتهاند که دستاوردش در بودجه سال بعد مشخص میشود.
ترقی با اشاره به اینکه ما از نامزدها و منتخبین مردم میثاق نامهای را در حرم رضوی امضا گرفتیم که زمینه خدمت بیشتر نمایندگان را فراهم میکند، اظهار کرد: تعهداتی از نمایندگان گرفتیم که به طور مرتب این تعهدات را در طول نمایندگی افراد رصد میکنیم و با ایجاد یک کمیته مطالبهگری در شورای ائتلاف، مصمم هستیم مطالبات مردم را به طور مستمر پیگیری کنیم تا منتخبین پیگیر مسائل مردم باشند و ما هم با توجه به معرفی که به مردم داشتیم پاسخگوی آنها باشیم .
در عملکرد شورای وحدت قبلی بازنگری کردیم
عضو شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خراسان رضوی در ادامه این نشست با بیان اینکه در عملکرد شورای ائتلاف گذشته یک بازنگری کردیم، خاطرنشان کرد: ما نقاط ضعف و قوت کار را با نظرخواهی بررسی و سعی کردیم در این مرحله اشکالات و معایب شورای قبل را برطرف کنیم و با تقویت نقاط قوت حرکت جدیدی را پیش ببریم.
وی ادامه داد: بنابراین متناسب با انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری تغییراتی در شورای ائتلاف دادیم که این شورا با شکل جدیدی حرکت می کند، سعی کردیم نیروهای متخصص در رابطه با شورای شهر را تقویت کنیم و به جای نخبگان متخصصین را جایگزین و پوشش جریانهای سیاسی را به گونهای طراحی کردیم که هیچ جریانی بیرون از ائتلاف نماند، جریانهای فرهنگی و اجتماعی را نیز سعی کردیم با همین کیفیت در مجموعه شورای ائتلاف قرار دهیم.
ترقی با اشاره به اینکه در شورای جدید دو کارگروه ایجاد شده است، افزود: یک کارگروه مربوط به آسیبشناسی ۵ شورای گذشته مشهد و استان است و کارگروه دیگر متشکل از متخصصین مدیریت شهری، در این کارگروه بالغ بر ۴۰ متخصص، برنامه شورای شهر مشهد را برای سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ تدوین میکنند.
عضو شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خراسان رضوی ادامه داد: ما گزارشهای مستمری را هر یک ماه یک بار از این کارگروه میگیریم تا همزمان با ارائه لیست برنامه شورا را نیز به مردم ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: با توجه به روندی که در کار شورای ائتلاف داشتیم اعتقاد ما این است که شورای شهر باید عمدتا گرایش آن تخصصی باشد و براساس کارآمدی و توانمندی سامان پیدا کند و کمرنگ ترین مساله در آن گرایشهای سیاسی باشد، اما به لحاظ تخصص و کارآمدی بتواند حلال مشکلات مردم باشد.
کاندیداها چگونه میتوانند به شورای وحدت بپیوندند؟
ترقی در خصوص نحوه حضور کاندیداهای ششمین دوره انتخابات شورای شهر مشهد در شورای ائتلاف اصولگرایان گفت: در این خصوص سایتی ایجاد شده که کاندیداها بعد از ثبتنام در انتخابات میتوانند به آن سایت مراجعه، ثبت نام و مدارک خود را در آن سایت بارگزاری کنند، شورا ۵ کمیته بررسی تشکیل میدهد و افراد با مدارک و مستنداتی که از آنها گرفته شده مورد بررسی قرار میگیرند.
عضو شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خراسان رضوی ادامه داد: کاندیداها به تعداد ۵ برابر نیاز وارد کمیته تطبیق میشوند و به لحاظ تخصصی به وسیله ۸ نفر از متخصصین منطبق بر کمیسیونهای شورای شهر و ۹ نفر از نخبگان و مطلعین مورد ارزیابی قرار میگیرند، چنانچه دارای شرایط لازم بودند از بین آنها به تعداد ۳ برابر مورد نیاز انتخاب میشوند و شورای مرکزی ائتلاف با بررسی همه جانبه اعم از تخصصی و غیر تخصصی این افراد را مورد بررسی قرار میدهند، سپس این افراد به تعداد ۲ برابر مورد نیاز تقلیل پیدا میکنند و بعد از این ماجرا سایر کاندیداها مجمع عمومی با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ نفر رای گیری میکنند و لیست نهایی توسط مجمع انتخاب و به مردم ارائه خواهد شد.
وی افزود: نتیجه این فرایند این خواهد بود که به مردم کمک کنیم بهترین افراد را برای شورای شهر انتخاب کنند. ما معتقدیم افرادی که برای شورای شهر انتخاب میشوند نباید شورا را سکوی پرشی برای رسیدن یه مسوولیتهای دیگر انتخاب کنند و باید همین مسئولیتشان را تا پایان به سرانجام برسانند.
ترقی با تاکید بر اینکه مبنای کار ما این است ک توسعه متوازن و همه جانبهای باید در شهر مشهد اجرا شود، اظهار کرد: باید از چهره شهر محرومیت زدوده شود، زائرمحوری باید در مشهد که منشا تولید و بهبود اقتصاد و تجارت است مورد توجه قرار بگیرد و چهره مشهد متناسب با عنوان پایتخت معنوی ایران باشد.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه درب ائتلاف به روی همه نیروهای انقلابی باز است، خاطرنشان کرد: در شورای آینده باید نقش زنان و جوانان پررنگ باشد، شهر مشهد شهری معنوی است و به همین دلیل باید نقش روحانیت نیز در آن پررنگ باشد.
یک چهارم ظرفیت شورای وحدت در اختیار احزاب است
وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص ناامیدی مردم از احزاب، گفت: در شورای وحدت فقط احزاب نیستند که تصمیم میگیرند، احزاب ۲۵ درصد شورا را تشکیل میدهند و بعد از آن تشکلهای فرهنگی و مردمی و سپس نخبگانی که حضور آنان در شورا به لحاظ تخصصی مفید است قرار دارند، سه چهارم ترکیب شورا به دست مردم است و یک چهارم آن در دست احزاب قرار دارد.
ترقی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا عهدشکنان دوره قبلی شورا که پس از مشخص شدن لیست شورای وحدت از انتخابات انصراف ندادند و در لیست های دیگر حضور پیدا کردند جایگاهی برای حضور دوباره در این دور از انتخابات در شورای ائتلاف اصولگرایان خواهند داشت یا نه، گفت: طبیعتا برای این افراد این مساله به عنوان امتیاز منفی در کمیته تطبیق اعمال میشود اما ما مانع ورود افراد به شورا نمیشویم.
چرا جوانان در لیست اصولگرایان مشهد جا ماندند؟
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه برای جوانگرایی در لیست شورای شهر چه مکانیزمی وجود دارد چراکه این مساله در انتخابات مجلس یکی از نقاط ضعفی بود که به عملکرد شورا وارد بود و باعث برخی ریزش ها در جریان اصولگرایی شد چراکه عده زیادی معتقد بودند شاید شورای ائتلاف تسلیم برخی فشارها شده است، گفت: ببینید هیچ فشاری بر روی شورا نبوده و نیست، وقتی شورایی با این گستردگی و فراگیری تشکیل میشود هیچ فشاری بر آن قابل پذیرش نیست، نکته دوم این است که مکانیزمی که ما در دوره قبل برای جوان گرایی داشتیم در سطح استان جواب داد، یعنی در سطح استان تعداد جوانانی که به مجلس فرستادیم خیلی بیشتر بود و حدود ۴۰ درصد نیروهایی که انتخاب شدند از میان نیروهای جوان بود.
وی خاطرنشان کرد: اما در ترکیب ۵ نفره مشهد طبیعتا مقداری شاخص گرایی و معیارگرایی باعث شد این مساله به نتیجه کامل نرسد. ما از ابتدا ما تدوین و تطبیق شاخصها را به خود جوانان دادیم، امتیازاتی که دادند به نمایندگان سابق بیشتر بود، وقتی امتیاز بالایی به فردی بدهید این در رای مجمع تاثیر میگذارد.
ترقی یادآور شد: ۸ نفر از جوانان وارد مجمع عمومی شدند، خود جوانان بین خودشان باید مینشستند بین ۲ نفر توافق میکردند، رای جوانان در مجمع ۸۰۰ بود، رای خانمها ۲۵۰ بود و رای نمایندگان فعلی ۷۰۰ بود، ۸۰۰ رای جوانان چون پراکنده و متکثر بودند یک نفر را هم نتونستند بفرستند اما خانمها روی یک نفر توافق کردند و به نفع یک نفر کنار رفتند و موفق شدند یک زن را وارد مجلس کنند، اگر جوانان این روند را طی میکردند قطعا ۲ جوان میتوانستند وارد لیست شوند. ما خیلی تلاش کردیم یکی دو نفر از نمایندگان را راضی کنیم تا به نفع جوانان کنار بروند اما این اتفاق نیوفتاد.
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: الان هم مکانیزمی که طراحی کردیم مبنی بر این است که وقتی میخواهیم از همان ابتدا افراد را پالایش کنیم حتما این پالایش به گونهای صورت گیرد که به تعداد کافی جوان، زن و روحانی و افراد با تجربه در لیست حضور داشته باشد.
ترقی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی براینکه آیا در صورت حضور جدی اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر، شما نگرانی بابت احتمال ایجاد تفرقه در جریان اصولگرایی خواهید داشت یا خیر، ادامه داد: فکر نمیکنم ما در انتخابات پیش رو چالش درونی داشته باشیم، نیورهای انقلاب خودشان معترف هستند که این شورا هیچ گاه اینقدر فراگیر نبوده است و به نظرات همه سلائق مختلف در درون اصولگرایان توجه می شود، چالش بیرونی اما طبیعی است چون فضا رقابتی است، و در نهایت مردم هستند که باید انتخاب کنند، هرچه مردم انتخاب کنند ما تسلیم رای مردم خواهیم بود اما تلاش میکنیم توانمندی و کارآمدی لیست مورد نظرمان را بالا ببریم تا بتوانیم اعتماد مردم را جلب کنیم.
با آیتالله علمالهدی دیداری نداشتیم
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه آیا اعضای شورای وحدت با آیت الله علم الهدی دیداری داشتهاند و ایشان در جریان تصمیمات شورا قرار دارند یا خیر، گفت: ما دیداری با ایشان نداشتیم، البته کلیات حرکت و تصمیمات نیروهای انقلاب ممکن است از طریق اشخاص مطلع به اطلاع ایشان برسد.
تلاش میکنیم نیروهای کارآمد حاشیه شهر در ترکیب شورا و لیست نهایی حضور داشته باشند
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از او پرسید با توجه به اینکه یک سوم جمعیت شهر مشهد در حاشیه شهر قرار دارند، شورای معتدمین حاشیه شهر در حال انجام تحرکاتی مبنی بر معرفی داوطلبانی که قصد حضور در انتخابات شورای شهر را دارند، چه قدر این امکان وجود دارد تا از میان این افراد هم کسی در لیست شورای وحدت حضور داشته باشد، بیان کرد: حاشیه شهر به هر حال یک جمعیت بسیار قابل توجهی از جمعیت شهر مشهد را تشکیل میدهد، خوشبختانه استعدادهای بسیار ارزشمندی در حاشیه شهر مشهد وجود دارد.
ترقی خاطرنشان کرد: من فکر نمیکردم این قدر نیروی متخصص و دارای توانمندیهای علمی و مدیریتی در حاشیه شهر مشهد وجود داشته باشد که این نشان میدهد با وجود محرومیتهایی که در این مناطق وجود داشته اما در پرورش استعدادهای ارزشمند توفیقات خوبی داشتهاند، بنابراین هرچه قدر بتوانیم این استعدادها را وارد عرصههای تصمیمگیری کنیم کمک میکند به این مساله که حاشیه شهر از این وضعیت اسفبار و نگران کننده خارج شود.
لیست شورای وحدت تا ۱۰ خرداد اعلام میشود
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: در این رابطه ما هم در ترکیب شورا پیشبینی کردیم که اعضای مطرح و نمایندگان حاشیه شهر باشند هم در لیست شورا بنای ما این است که این عناصر تاثیرگذار وجود داشته باشد، بنابراین این مساله همت خود ساکنان حاشیه شهر و معتمدین آنجا را میطلبد که بتوانند افرادی شاخصی را به شورا معرفی کنند.
وی با رد برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه لیست شورای ائتلاف از همین الان بسته شده است، گفت: چنین مطالبی تحت هیچ عنوان صحت ندارد، در انتخابات مجلس شورای اسلامی هم همین طور، ما در شب رای گیری مجمع خودمان هم نمیدانستیم نتایج چگونه میشود و از فرآیند رایگیری چه کسانی بیرون میآیند.
ترقی در خصوص زمان اعلام لیست نهایی شورای ائتلاف گفت: تلاش میکنیم تا هفته دوم خرداد ماه(نهایتا تا ۱۰ خرداد) لیست نهایی را اعلام کنیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا