سرمربی تیم ملی کشتی آزاد، با تاکید بر اینکه همه کشتی گیران شانس رسیدن به دوبنده تیم ملی را دارند، گفت: با طراحی چرخه انتخابی همه تکلیف خود را برای رسیدن به تیم ملی میدانند.
پژمان درستکار در گفتگو با ایسنا، درباره اعلام چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد با هدف انتخاب ملی پوشان ایران در مسابقات قهرمانی جهان و بازی های آسیایی ۲۰۲۲، اظهار کرد: ما چند روز پس از مسابقات جهانی نروژ کار خود را برای تدوین این چرخه آغاز کردیم و تمام سعیمان این بود که روشی عدالت محور با توجه به شایسته سالاری که در آن همه موجودیت کشتی ایران شانس و انگیزه رسیدن به تیم ملی را داشته باشند، طراحی و اجرا کنیم. معتقدم همه از جمله کشتی گیر، مربی، کارشناس، خبرنگار، هیات های کشتی و مردم باید از همان ابتدا کاملا از نحوه اجرای کار آگاه باشند و بدانند مسیر رسیدن کشتی گیران به دوبنده تیم ملی چیست و از کجا آغاز می شود.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد با تاکید بر اینکه باید تفاوت هایی میان کشتی گیری که در مسابقات جهانی مدال گرفته با سایر کشتی گیران قائل شویم، تصریح کرد: هر کشتی گیر شرایط خاص خودش را دارد و اینکه بخواهیم بگوییم همه با یک مدل انتخابی بگیرند، منطقی و عادلانه نیست. یکسری اوزان مدال طلای جهانی گرفتند، یکسری مدال نقره و برنز گرفتند و به نظر من ارزش کار هر کدام متفاوت است اما این موضوع باید برای همه کشتی گیران جا بیفتد که رسیدن به دوبنده تیم ملی ارزش بسیار بالایی دارد و همه باید در چرخه انتخابی حاضر شوند. کار ما در چرخه انتخابی از مسابقات قهرمانی کشور آغاز می شود و برای ۳ استانی که در مسابقات جهانی نماینده داشتند نیز سهمیه قائل شدیم و کشتی گیران تیم های ملی جوانان، امید و تیم نظامیان ایران نیز می توانند کار خود را برای رسیدن به تیم ملی از مسابقات قهرمانی کشور آغاز کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا به مدال آوران مسابقات جهانی جوانان و امیدها مانند رده بزرگسالان برای حضور مستقیم در جام تختی سهمیه ندادید، گفت: ما گفتیم به غیر از مدال آوران نروژ، تمام موجودیت کشتی ایران کارشان را از مسابقات قهرمانی کشور شروع کنند، با این روش می خواستیم به همه این فرصت و شانس داده شود که برای حضور در تیم ملی تلاش کنند و حتی با قهرمانی در مسابقات قهرمانی کشور به مسابقات قهرمانی آسیا نیز اعزام شوند.
درستکار در پاسخ به این سوال که آیا ندادن سهمیه مستقیم حضور در جام تختی، سختگیری در قبال مدال داران رده جوانان و امید نیست، خاطرنشان کرد: نه سختگیرانه نیست. وقتی ما می گوییم کشتی گیرانی مثل محمدحسین محمدیان که در المپیک حضور داشته یا رضا اطری هم باید در قهرمانی کشور کشتی بگیرند، خب جوانان هم باید بیایند و کارشان را از همان نقطه مسابقات قهرمانی کشور آغاز کنند. مسابقات سر وزن قانونی برگزار می شود و ماراتن انتخابی از دی ماه آغاز خواهد شد. ما نخواستیم که فرصت را از جوانان بگیریم، این گوی و این میدان. هر کشتی گیری که می خواهد با تلاش و پشتکار به تیم ملی برسد، این شانس را دارد تا صاحب دوبنده تیم ملی شود، معتقدم مسابقات قهرمانی کشور می تواند به کشتی ما کمک زیادی داشته باشد.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد، با بیان اینکه غایبان مسابقات قهرمانی کشور، شانسی برای رسیدن به تیم ملی ندارند، گفت: همانطور که به همه شانس رسیدن به تیم ملی را قائل شده ایم، در مقابل نیز اگر کشتی گیری در چرخه حاضر نشود، شانسی برای حضور در تیم ملی نخواهد داشت. من نمی توانستم بگویم یکسری اینجا بگیرند، یکسری آنجا نگیرند، بخاطر همین هدفمان اجرای عدالت و شایسته سالاری بود تا همه بتوانند برای رسیدن به تیم ملی تلاش کنند و انگیزه در بین کشتی گیران از بین نرود.
وی با تاکید بر اینکه رسیدن به دوبنده تیم ملی مجانی نیست، گفت: کشتی گیری که در پایان چرخه انتخابی به دوبنده تیم ملی می رسد باید شایسته تر از دیگر کشتی گیران باشد و آن را با عملکرد خود ثابت کند. مثلا در ۵۷ کیلوگرم همه می دانند سرلک اگر هم نقره جهانی گرفته، برای مسابقات بعدی انتخاب شده نیست و کشتی گیران این وزن می توانند عقب ماندگی خود در کسب مدال جهانی را از مسابقات قهرمانی کشور جبران کنند و برای رسیدن به تیم ملی به میدان بیایند. حتی برای کسانی که در مسابقات قهرمانی کشور به هر دلیلی نتوانند نتیجه خوبی بگیرند، باز این شانس را قائل شدیم تا در مسابقات انتخابی جام تختی که حدودا دو ماه پس از قهرمانی کشور است، همه به میدان بروند و باز برای رسیدن به تیم ملی تلاش کنند.
درستکار در ادامه گفتگو با ایسنا، درباره یکی از موارد مطرح شده در چرخه انتخابی، مبنی بر اینکه حسن یزدانی، کامران قاسمپور و امیرحسین زارع قبل از حضور در مرحله نهایی انتخابی، قطعا به یک تورنمنت خارجی اعزام می شوند، گفت: ما ابتدا تورنمنت آمریکا و مسابقه با این کشور را در پیش داریم. هر چند آن ها در لیگ حضور داشتند اما ما نمیتوانستیم این نفرات را از مسابقات جهانی که مهر ماه برگزار شد تا خرداد یا تیر آینده رها کنیم، بنابراین تصمیم گرفتیم حدودا همزمان با مسابقات آسیایی یا جام تختی، این نفرات را به یک تورنمنت خارجی اعزام کنیم تا در نهایت در مرحله نهایی انتخابی وارد چرخه شوند.
دارنده ۲ مدال طلای آسیا، درباره همزمانی رقابت های جهانی و بازی های آسیایی و اینکه آیا در طراحی چرخه انتخابی، احتمال تشکیل دو تیم ملی در نظر گرفته شده است یا خیر، تصریح کرد: فکر می کنم یک هفته پس از پایان مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان، مسابقات کشتی آزاد بازی های آسیایی آغاز می شود. به هر حال ما ابتدا باید کارمان را برای بستن تیم ملی آغاز کنیم و در ادامه با توجه به شرایطی که بوجود می آید تصمیم بگیریم. فعلا نمی توانیم در اینباره اظهار نظر قطعی کنیم. بازی های آسیایی برای دستگاه ورزش ایران، در اولویت است و ما نیز در آینده با همفکری فدراسیون تصمیم گیری خواهیم کرد.
درستکار درباره ترکیب تیم ملی کشتی آزاد مقابل آمریکا، گفت: تصمیم نهایی را طی روزهای آینده اعلام می کنیم اما این احتمال وجود دارد که با همان ترکیب مسابقات جهانی نروژ به دیدار آمریکا برویم.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد درباره اهمیت این دیدار برای مردم دو کشور و حساسیت بالای آن، خاطرنشان کرد: ما به تمامی میادین به غیر از بازی های آسیایی و مسابقات جهانی، به عنوان تدارکات حضور در المپیک پاریس نگاه می کنیم و به همین دلیل کسب نتیجه چندان برای ما مهم نیست بلکه به دنبال اهداف خود هستیم.
وی در پایان گفت: چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد با هدف اجرای عدالت و شایسته سالاری در کشتی ایران طراحی شده و همه شانس دارند با کوشش و تلاش صاحب دوبنده تیم ملی شوند. امیدوارم در نهایت شاهد حضور بهترین نفرات در تیم ملی باشیم.
منبع: ايسنا