فرماندار ویژه شهرستان ری از صدور سند مالکیت بنای تاریخی کاروانسرای کنارگرد فشافویه پس از ۱۶ سال خبر داد.
حسین توکلی در تشریح صدور سند مالکیت بنای تاریخی کاروانسرای کنارگرد گفت: سند مالکیت بنای تاریخی کاروانسرای کنارگرد حسن آباد فشافویه پس از ١٦ سال پیگیری بخشداری این شهرستان، با هدف جلوگیری از تخریب و سودجویی افراد فرصت طلب به نام اداره میراث فرهنگی و گردشگری صادر شد. این بنای تاریخی باقیمانده از دوره صفویان که با شماره ۱۳۴۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده آخرین بار در سال ۸۱ توسط اداره میراث فرهنگی استان مرمت و از سال ۸۴ این اداره پیگیر اخذ سند مالکیت بود که سند آن به نام اداره کل میراث فرهنگی استان تهران صادر شد.
وی امکان تخصیص اعتبار و بودجه جهت مرمت، احیاء، نگهداری و حفاظت مستمر و دوره ای بنا، توجه به هویت و اصالت اثر، توجه به موقعیت مناسب اثر و امکان تامین زیر ساخت های لازم، اشتغالزایی و استفاده های گردشگری و فرهنگی مناسب و تحت نظارت را از مهمترین مزایای صدور سند مالکیت این بنای تاریخی خواند و افزود: برگزاری مراسم و مناسبت های فرهنگی گردشگری و فراهم شدن زمینه حمایت و پشتیبانی اجرایی فرمانداری، بخشداری، شهرداری و سایر ادارات مرتبط از دیگر مزایای صدور سند این اثر تاریخی و ارزشمند است.
وی تاکید کرد: در جهت تحقق صدور سند مالکیت بنای تاریخی “کاروانسرای کنارگرد” بخشدار فشافویه و روسای ادارات میراث فرهنگی و گردشگری و ثبت اسناد و املاک اهتمام جدی داشتند که منجر به این اتفاق مهم شد و بی تردید این اقدام می تواند در حفظ و نگهداری این بنا نیز نقش اساسی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، کاروانسرای کِنارگِرد در بخش فشافویه حسن آبادِ شهر ری کنار جاده واقع است. کاروانسرا دارای ساختاری متشکل از گل، گچ و آجر به صورت دو ایوانه ساخته شده و از نظر قدمت به عهد صفویان میرسد. این کاروانسرا از دو بخش تشکیل شده که بخش غربی قدمت چندانی ندارد و به نظر میرسد که در صدسال گذشته، به بنای اصلی الحاق شده باشد. بخش اصلی و قدیمی بنا، با مساحتی بیش از ۴۴۰۰ مترمربع، کاروانسرایی نسبتاً بزرگ بهشمار میآید. علت نامگذاری این مکان (کنارگرد) روستایی به نام کنارگرد است که در کنار آن واقع شده است.
منبع: ايسنا