نخبگان فرصت عملی برای درگیری با مسائل را ندارند


نخبگان فرصت عملی برای درگیری با مسائل را ندارند

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه نخبگان فرصت عملی برای درگیری با مسئله را ندارند، دلیل این موضوع را عدم توانمندسازی تمرینات دانشگاهی دانست و گفت: بعضی تمرینات دانشگاهی ما توانمندساز نیست. به این معنی که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی زمینه کار عملی را فرا نگرفته و در محیط کاربردی به صورت عملی تجربه کسب نمی‌کند، از این رو نمی‌توان از دانش نخبگان به خوبی استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، شقایق حق‌جوی جوانمرد امروز (سه شنبه) در آئین تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید بنیاد نخبگان استان اصفهان در تالار شهروند در خصوص اهمیت بنیاد نخبگان، اظهار کرد: در حال حاضر، همه بنیاد نخبگان استان اصفهان را می‌شناسند و جمعی از دانش‌آموزان، دانشجویان و جوانان نخبه اصفهانی عضو این مرکز هستند.

وی با بیان اینکه بنیاد نخبگان یک نهاد هیأت امنایی است، خاطرنشان کرد: این مرکز با تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری با هدف فراهم‌سازی زمینه اثرگذاری نخبگان در کشور تشکیل شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: رویکرد بنیاد نخبگان این است که با توسعه نیروی انسانی زمینه توسعه کشور فراهم شود.

حق جوی جوانمرد با بیان اینکه اصفهان دومین استان نخبه پرور در کشور است، تصریح کرد: نکته مهم این است که چرا نخبگان از کشور خارج می‌شوند؟ حق نخبگان کشور نیست که فکر کنند کشورشان جای زندگی نیست و نتوانند کار کنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص اقدامات انجام شده در زمان مدیریت خود در بنیاد نخبگان استان اصفهان، گفت: سعی کردیم زمینه کار دانش آموزان در عرصه عملی را فراهم کنیم. برای مثال شرایطی ایجاد کردیم که آنها بتوانند در شرکت‌های دانش بنیان کار کنند.

حق جوی جوانمرد افزود: در ابتدا صنایع استان را شناسایی و همراه با شناسایی بچه‌های نخبه دیتابیس تهیه شد. از اساتید خوشنام در حوزه صنعت نیز بهره گرفتیم. این اقدامات برای این بود که بتوانیم با شناخت مشکلات موجود، نیروی مناسب نخبه را به صنایع معرفی کنیم.

وی ادامه داد: بعد از تشکیل کارگروه‌های مختلف و برگزاری استارت آپ ها دریافتیم نخبه‌ها فرصت‌های عملی برای درگیری با حل مسئله را ندارند و این باعث می‌شود هم مسئولان به نخبگان اعتماد نکنند و هم اینکه نخبگان دلسرد شوند.

برگزاری رویداد «هم نت» در حوزه‌های مختلف

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به برگزاری برنامه‌های «هم نت» اشاره کرد و گفت: در این سال‌ها، هم نت‌های مختلفی در حوزه‌های آب، روستا، فاضلاب، سالمندی، برکت، بانوان و بهزیستی برگزار شده است. هم نت مخفف همکاری، مشکل گشایی، نوآوری و توانمندسازی است.

وی اظهار کرد: اولین هم نت با همکاری بخش خصوصی و اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد و به این نتیجه رسیدیم مسائل در کشور حل نمی‌شود، مگر اینکه متولی شناسایی و مسئله به خوبی توضیح داده شود.

به گفته معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکی از دلایل توسعه نیافتگی در کشور این است که مدیران پشت میز می‌نشینند و به دنبال حل مسئله نمی‌روند.

باید فرهنگ نخبه خواهی ایجاد کنیم

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: باید از پتانسیل‌های نخبگان در سطوح بالا استفاده کنیم و سعی کنیم فرهنگ نخبه خواهی در میان سازمان‌ها و ادارات کشور نهادینه شود.

به گزارش ایسنا، منصور شریعتی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: اینکه چه مدیری خوب و چه مدیری ناکارآمد است، در ایران تعریف استانداردی ندارد. معمولاً مدیران با مدیران قبلی یا بعد از خود سنجیده می‌شوند و معیار سنجش عملکرد مدیران به این صورت است.

وی اظهار کرد: امیدوارم که بتوانم به خوبی مدیر قبلی بنیاد نخبگان از پس فعالیت‌های این مرکز، بر بیایم و روز به روز شاهد ارتقای بنیاد نخبگان استان اصفهان باشیم.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان با تاکید براینکه نخبه تنها در زمینه فنی نیست، تصریح کرد: در تمام حوزه‌ها به نخبگان نیاز داریم. از فرهنگ و تاریخ ما غفلت شده، باید سعی کنیم نخبگان ما در این حوزه‌ها وارد شوند.

شریعتی خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا فرمت نخبگان با دانشگاه همسان نیست. از این رو اکثراً نخبگان از دانشگاه خارج می‌شوند و بیشتر در مؤسسات و کارخانجات حضور دارند. در این زمینه خیلی ایراد به دانشگاه نیست، بلکه باید سعی کنیم بازار کار برای نخبگان در تمام رشته‌ها به درستی تعریف شود.

وی تاکید کرد: مطمئنم به اندازه کافی هوش در دانشگاه‌ها وجود دارد که می‌توانند خود را تطبیق دهند و مشکلات کشور را به خوبی حل کنند. اشکال در نوع آموزش است که به حد کافی نیست.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان ایجاد نهضتی کاربردی در کشور برای رفع مشکلات با روش علمی را راه برون رفت از مشکلات دانست و گفت: این نهضت باید از نظر علمی و عملی باشد و بخشی از آن بر عهده بنیاد نخبگان است.

شریعتی تصریح کرد: باید از پتانسیل‌های نخبگان در سطوح بالا استفاده کنیم و سعی کنیم فرهنگ نخبه خواهی در میان سازمان‌ها و ادارات کشور نهادینه شود.

وی در خصوص برنامه‌های خود گفت: باید با برنامه ریزان و نمایندگان مجلس جلساتی داشت تا سازمان‌ها مستعدخواه و شرکت‌ها نخبه خواه شوند در این صورت راه‌های توسعه کشور فراهم می‌شود.

آمادگی کامل همکاری استانداری با بنیاد نخبگان استان

مشاور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز در این مراسم گفت: یکی از نهادهایی که می‌تواند در رفع مشکلات کشورکارگشا باشد، بنیاد نخبگان است.

صادق کرمی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته آنطور که باید از بنیاد نخبگان در اصفهان بهره برداری نشده است، اظهار کرد: استانداری اصفهان آمادگی کامل برای همکاری با این مرکز را دارد.

وی با اشاره به فعالیت کارگروه اندیشه ورز در کشور گفت: این کارگروه‌ها در کشور فعال است و اگر با برنامه ریزی و دوراندیشی تعاملی بین اتاق فکرهای دستگاه‌های مختلف و بنیاد نخبگان استان شکل بگیرد می‌توان انتظار داشته باشیم که امسال سال شکوفایی خواهد بود.

کرمی افزود: اگر بنیاد بتواند جزیره‌ای فکر کردن را پایان دهد و بتواند از افراد توانمند برای پیشرفت استان استفاده کند، بسیاری از مشکلات حل می‌شود و می‌توان این نوید را داد که سال ۹۸ سال پرباری خواهد بود.

به گزارش ایسنا، مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید بنیاد نخبگان استان اصفهان با حضور معاون بنیاد ملی نخبگان، معاون استانداری اصفهان و رؤسای دانشگاه‌های استان اصفهان برگزار شد.

منصور شریعتی به عنوان رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان انتخاب شد. پیش از این شقایق حق جوی جوانمرد از سال ۹۲ تا ۹۷ ریاست این مرکز را برعهده داشت. منصور شریعتی عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه اصفهان است و رئیس پیشین دانشگاه علمی کاربردی استان بود.

انتهای پیام


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *