رئیس کل دادگستری استان کردستان در آیین معارفه «صلح یاران» دادگستری استان کردستان گفت: با توجه به اینکه یک اختلاف ممکن است موجب تشکیل چندین پرونده در دستگاه قضایی شود، صلح یاران باید ریشه های اختلافات را شناسایی کرده و با توجه به اخلاق مداری حاکم بر مردم استان کردستان ضمن رفع ریشه های اختلاف، موجبات سازش بین طرفین را فراهم کنند.
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین حسینی، امروز یکشنبه در جلسه ستاد صبر استان که در سالن اجتماعات مجتمع قضایی شهید قدوسی سنندج برگزار شد، با اشاره به فضیلت والای اصلاح ذات البین در جامعه اظهار کرد: اصلاح ذات البین به همراه تقوای الهی و برقراری نظم در امور زندگی یکی از مهمترین و آخرین وصایای امام علی (ع) بوده و به فرمایش حضرت رسول اکرم (ص) فضیلت برقراری صلح و سازش بین افراد یا طرفین پرونده از یکسال نماز و روزه بالاتر است و ثواب آن نیز بر اساس آموزه های دینی ثواب هزار شهید در راه خداست.
وی افزود:در ایام میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشان اسلام هستیم او که به حکم «انا ارسلناک رحمه للعالمین» مایه رحمت الهی بر بندگان خود بود و ما نیز به حکم «و لکم فی رسول الله اسوه حسنه» باید رحمت، مهربانی، صلح و سازش و دوستی را در میان بندگان رقم بزنیم.
رئیس کل دادگستری استان کردستان، با توجه به اینکه یک اختلاف ممکن است موجب تشکیل چندین پرونده در دستگاه قضایی شود، صلح یاران باید ریشه های اختلافات را شناسایی کرده و با توجه به اخلاق مداری حاکم بر مردم استان کردستان ضمن رفع ریشه های اختلاف، موجبات سازش بین طرفین را فراهم کنند.
وی بر حمایت دستگاه قضایی از نهادهای صلح و سازش در استان تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از سیاست های دستگاه قضایی در دوران تحول و تعالی مشارکت های مردمی در راستای تحقق اهداف دستگاه قضایی است که یکی از بسترهای مهم آن تقویت نهاد سازش و نقش آفرینی صلح یاران در اصلاح ذات البین می باشد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به افزایش سالانه ورودی پرونده ها به دادگستری اضافه کرد: با ورود فعال «صلح یاران» به عرصه صلح و سازش در جامعه موجبات کاهش ورودی پرونده به دادگستری فراهم شده و نهایتا تحقق دیگر اهداف دستگاه قضایی در سند تحول را بدنبال خواهد داشت.
رئیس کل دادگستری استان کردستان افزود: شما عزیزان از امروز مدال افتخار «صلح یاری» را دریافت خواهید کرد و زحمات شما در راستای تحقق صلح و سازش و به دنبال آن کاهش ورودی پرونده به دادگستری می باشد و این مهم نقش موثری در تمرکز قضات بر پرونده های مهم و کوتاه شدن زمان و فرآیند رسیدگی و پیشگیری از مفاسد احتمالی در فرآیند رسیدگی و نهایتا صدور آرای متقن را به دنبال خواهد داشت.
در ادامه این جلسه بهادر اسدی معاون توسعه حل اختلاف استان کردستان از تشکیل این ستاد در شهرستانهای استان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: صلح یاران به دو نقش «صلح یار» و «سفیر صلح» تقسیم می شوند که به صورت افتخاری و به میزان نفوذشان در شهر و منطقه فعالیت می کنند.
اسدی همچنین افزود: در حال حاضر ۳۲ فقره حکم آماده اجرای قصاص در استان کردستان وجود دارد که انتظار داریم با ورود این افراد از اجرای این احکام جلوگیری شود.
شایان ذکر است که در ابتدای این جلسه « صلح یاران » استان کردستان به ارائه نقطه نظرات و راهکارهای خود در راستای کاهش جرایم و آسیب های اجتماعی پرداختند.
در پایان این جلسه، ابلاغ شروع فعالیت ۴۳ نفر از صلح یاران استان کردستان به آنها توسط رئیس کل دادگستری استان کردستان اهدا شد.
منبع: ايسنا