نوشیدنیهای داغ؛ متهم ردیف اول ابتلا به سرطان معده
ایسنا/زنجان فوقتخصص خون و سرطان گفت: مصرف سیگار، قلیان و تریاک، مصرف مقدار زیاد نمک، گوشت قرمز به ویژه گوشت کباب شده، خامه پرچرب به مقدار زیاد و نوشیدنیهای داغ خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
حسین عمارلو در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با سرطان معده، اظهار کرد: سرطان معده، مرگبارترین سرطان در ایران است که بیشتر در ناحیه کاردیای معده بروز میکند و سالانه بیش از ۱۰ هزار مورد جدید در کشور به سرطان معده مبتلا میشوند و همچنان پیشگیری از ابتلا به سرطان معده مهمترین عامل کاهش فوت ناشی از این بیماری است.
وی با بیان اینکه سن ابتلا به سرطان معده در ایران نسبت به دنیا، ۱۰ سال جوانتر است، به طوری که عمدتاً بروز این بیماری از ۵۰ سالگی آغاز میشود، افزود: ابتلا به میکروب «هلیکوباکتر پیلوری» در بروز سرطان معده موثر است اما به تنهایی کافی نیست و باید عوامل خطر دیگری نیز وجود داشته باشند و ۹۰ درصد افراد مبتلا به سرطان معده آلوده به این میکروب هستند.
این مسئول در رابطه با عوامل خطر ابتلا به سرطان معده، تصریح کرد: سابقه خانوادگی، مصرف سیگار، قلیان و تریاک، مصرف مقدار زیاد نمک، گوشت قرمز به ویژه گوشت کباب شده، خامه پرچرب به مقدار زیاد و نوشیدنیهای داغ، از جمله چای داغ که مصرف آن در مناطق شمالی کشور بسیار رایج است، از جمله عوامل خطر ابتلا به سرطان معده است.
فوقتخصص خون و سرطان با بیان اینکه شمال غرب، پرخطرترین منطقه کشور در میزان بروز سرطان معده است و پس از آن مناطق شمال، غرب، شرق، جنوب و مرکز ایران قرار دارند، خاطرنشان کرد: شیوع سرطان معده به ترتیب استانهای اردبیل، زنجان، خراسانشمالی، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و خراسانرضوی بیشتر است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا