مدیرکل بیمه سلامت فارس اعلام کرد که از ابتدای شیوع همهگیری کووید-۱۹، به بیمه شدگان این سازمان در سطح استان بابت درمان کرونا بالغ بر ۱۴۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
فرهاد لطفی سهشنبه چهارم آبان در جمع خبرنگاران بیان کرد: سوم آبانماه سال ١٣٧٣ قانون بیمه همگانی سلامت تصویب و به موجب آن سازمان متبوع شکل گرفت و اکنون ٢٧ سال از شکل گیری آن زمان میگذرد.
او با بیان اینکه هدف از تشکیل این ساختار، ادغام صندوقهای مختلف بیمهای بود، افزود: سوم تا نهم آبانماه در تقویم تحت عنوان هفته سلامت نامگذاری شده و هر ساله به این مناسبت ویژه برنامههایی برگزار میشود.
مدیرکل بیمه سلامت فارس همچنین پوشش همگانی و حفاظت مالی از بیمه شدگان، سازمان الکترونیک و هوشمندسازی، پزشک خانواده و نظام ارجاع، پیشگیری، فرهنگسازی و آموزش، تجمیع منابع و خرید راهبردی و مشارکتهای اجتماعی و تکریم شرکای کاری را از جمله روز شمارهای اعلامی این هفته عنوان کرد.
لطفی با بیان اینکه باید نوع تخصیص منابع بیمهای به گونهای باشد که به افراد بیمارتر کمک شود، گفت: یکی از مواردی که به مردم فشار میآورد، هزینههای درمانی است و گاهی یک بیماری، فرد را فقیر میکند و لذا سلامتی قابل پیشبینی نیست و ممکن است سیستم زندگی افراد را بهم بریزد و به همین دلیل موضوع پوشش بیمهای گسترده مطرح شد.
مدیرکل بیمه سلامت استان فارس با بیان اینکه سال گذشته از کل هزینه ٩٨ میلیارد تومانی بیماران تحت پوشش این بیمه در خصوص درمان کرونا، بیش از ٧٠ میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: طی ۴ ماه اول امسال نیز از ۹۶ میلیارد تومان هزینه پرداختی توسط بیماران، ۷۲ میلیارد تومان توسط بیمه سلامت پرداخت شده است.
لطفی با بیان اینکه پرداخت مطالبات بیمهای در سال جدید به روز شده است، گفت: تا شهریورماه مطالبات بیمه سلامت به مردم استان فارس پرداخت و تا پایان تیرماه امسال مطالبات بیمارستانهای دولتی دانشگاهی نیز تسویه شده و اعتبار مردادماه هم تامین شده است که با ارائه اسناد پرداخت خواهد شد.
مدیرکل بیمه سلامت فارس با بیان اینکه پرداختها به بیمارستان خصوصی طرف قراردادماه نیز تا مردادماه انجام شده است، اظهار کرد: پرداخت مطالبات داروخانهها نیز تا تیرماه انجام شده و مطالبات داروخانههایی که پذیرش نسخ الکترونیکی داشتهاند را هم تا مردادماه پرداخت کردهایم.
لطفی عنوان کرد: سایر موسسات مانند آزمایشگاهها و رادیولوژیها را هم تا پایان خردادماه و پذیرشهای الکترونیکی آنها را تا مردادماه پرداخت کردهایم.
پرداخت ٨٠ درصد مطالبات پزشکان خانواده روستایی در فارس
او ضمن یادآوری اینکه بالغ بر ٨١ درصد از جمعیت بیمه شدگان سلامت در استان حق بیمه پرداخت نمیکنند و ملزم به مراجعه به مراکز درمانی دولتی هستند، از پرداخت مطالبات پزشکان خانواده شهری تا شهریورماه و تامین اعتبار مهرماه این بخش خبر داد و گفت: ٨٠ درصد مطالبات پزشکان خانواده روستایی هم تا مهرماه پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت فارس با بیان اینکه تمام پزشکان ما باید به سمت نسخه نویسی الکترونیکی پیش بروند، عنوان کرد: حذف دفترچه بیمه سلامت از اردیبهشت ماه آغاز شده و دیگر چاپ نمیشود و نسخه نویسیها هم الکترونیکی شده است.البته بسیاری از پزشکان خانواده هنوز روی سر برگ نسخه نویسی انجام میدهند.
او بیان کرد: پزشکان خانواده امسال طبق قوانین مصوب بیمه سلامت میتوانند ٥ هزار تومان بابت نسخه غیر الکترونیک و ٦ هزار تومان بابت نسخه الکترونیک، دریافت کنند.هرگونه قصور پزشک در این باره را باید به بازرسی و تعزیرات گزارش کرد.
مدیرکل بیمه سلامت فارس با بیان اینکه به ازای هر پزشک خانواده مشخص است که چند قلم دارویی نوشته شده و یا هزینههای اضافی گرفته شده است، گفت: فارس به دلیل وجود پزشک خانواده عقب تر دیگر استانها در نسخه نویسی الکترونیکی است.
لطفی ادامه داد: از جمعیت ۵ میلیون نفری فارس، ۲ میلیون و ٧٠٠ هزار بیمه شده سلامت در استان داریم که یک میلیون و ٦٤٧ هزار دارای بیمه روستایی، ۵۵۳ هزار نفر دارای بیمه سلامت همگانی، ٣٤٤ هزار نفر بیمه شده کارکنان دولت، ۲۶ هزار نفر دارای بیمه سلامت و ۱۴۲ هزار نفر هم دارای بیمه سایر اقشار هستند.
او گفت: بدین ترتیب ۶۱ درصد بیمه شدگان سلامت را روستاییان، ٢٠ درصد بیمه همگانی، ۱۳ درصد بیمه سلامت کارکنان دولت، ١ درصد ایرانیان و ٥ درصد هم سایر اقشار تشکیل میدهند.
مدیرکل بیمه سلامت فارس با بیان اینکه ١٠ درصد اعتبارات درمان بیمه سلامت کشور مربوط به استان فارس است، گفت: بیمه سلامت استان فارس امسال بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان در بخش درمان پرداخت کرده است.
منبع: ايسنا