تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 نوامبر 2021 - 23:11
کد خبر : 100189

چگونه عمر باتری‌های لیتیوم یونی را افزایش دهیم؟

چگونه عمر باتری‌های لیتیوم یونی را افزایش دهیم؟

ما در دنیای امروز به باتری‌های لیتیوم یونی وابسته هستیم و همه دستگاه‌های الکترونیکی مدرن امروزی از این نوع باتری بهره می‌جویند، بنابراین رعایت اقداماتی که به افزایش عمر آنها منجر شود از هر نظر منطقی به نظر می‌رسد. به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، باتری‌های لیتیوم-یون به مرور زمان تخریب می‌شوند و

چگونه عمر باتری‌های لیتیوم یونی را افزایش دهیم؟

ما در دنیای امروز به باتری‌های لیتیوم یونی وابسته هستیم و همه دستگاه‌های الکترونیکی مدرن امروزی از این نوع باتری بهره می‌جویند، بنابراین رعایت اقداماتی که به افزایش عمر آنها منجر شود از هر نظر منطقی به نظر می‌رسد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، باتری‌های لیتیوم-یون به مرور زمان تخریب می‌شوند و این موضوع برای همه ما آزار دهنده است، اما برای تولید کنندگان تلفن‌های هوشمند خیلی هم خوب است، چرا که باعث می‌شود آنها به طور متوسط هر دو سال یک بار یک محصول جدید را به ما بفروشند. با این وجود روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید باتری‌های خود را به مدت طولانی‌تری نگه دارید و این توصیه‌ها فقط به باتری تلفن شما محدود نمی‌شود.

یک گروه در دانشگاه میشیگان به سرپرسای “آن آربر” تعداد زیادی از مقالات دانشگاهی و کتابچه‌های راهنمای تولید کنندگان را زیر و رو کردند و فهرستی از بهترین شیوه‌ها برای حفظ باتری‌های لیتیوم یونی و افزایش عمر آنها استخراج کرده‌اند.

تقریباً هر جزء از باتری از جمله آند، کاتد، الکترولیت، جداکننده و جمع کننده‌ها با گذشت زمان تخریب می‌شوند و این گروه در یک مطالعه جدید، چند عامل اصلی را که به تخریب باتری منجر می‌شوند، شناسایی کرده است که همگی قابل اجتناب هستند و با دوری از انجام آنها می‌توان عمر باتری‌ها را افزایش داد.

۱)در مرحله اول باید از قرار گرفتن باتری در معرض دمای زیاد یا کم به ویژه هنگام شارژ خودداری کرد. همچنین اگر تلفن شما در زمانی که درحال شارژ است، داغ می‌شود، آن را از شارژ بکشید. به همین ترتیب از شارژ کردن باتری در هوای خیلی سرد خودداری کنید.

به طور کلی دمای خیلی زیاد یا خیلی پایین می‌تواند تخریب اجزای باتری را تسریع کند. به همین دلیل، برخی از تولید کنندگان خودروهای برقی توصیه می‌کنند خودرو را در روزهای بسیار گرم به ایستگاه شارژ متصل کنید تا سیستم خنک کننده باتری شروع به کار کند. به عنوان یک راهنمایی می‌توان گفت که سعی کنید باتری‌های لیتیوم یونی را در خارج از محدوده دمایی ۱۰ تا۳۵ درجه سانتیگراد شارژ نکنید.

۲) در مرحله دوم، باتری‌های لیتیوم یونی نباید خیلی خالی یا خیلی پر شوند. به این معنی که نباید اجازه داد شارژ آنها کاملا تخلیه شود تا منجر به خاموش شدن دستگاه شوند و همچنین نباید پس از وقتی که شارژشان پر شد، به منبع شارژ متصل بمانند.

در حالت ایده آل نباید اجازه داد که یک باتری لیتیوم یونی بیش از ۸۰ درصد شارژ شود یا کمتر از ۲۰ درصد تخلیه شود، زیرا خارج از این محدوده ۸۰-۲۰ درصد، باتری لیتیوم یونی تحت فشار قرار می‌گیرد و تخریب می‌شود.

اگر به شارژ به یک باتری کاملاً شارژ شده نیاز دارید، پس می‌توانید یک شارژ کامل را انجام دهید، اما لازم است که دستگاه را سریعاً پس از آنکه ۱۰۰ درصد شارژ شد، از شارژ بکشید. این بدان معناست که شارژ کردن تلفن‌ها در طول شب تا صبح و رها کردن باتری‌ها در حالت شارژ، هر دو اتفاق بدی برای باتری هستند.

3) سوم اینکه در صورت امکان از شارژ سریع و تخلیه سریع خودداری کنید. شارژرهای سریع ممکن است راحت و مفید به نظر برسند، اما جریان‌های پرقدرتی را روانه باتری می‌کنند که منجر به داغ شدن باتری و تخریب آن می‌شود.

این موضوع در مورد استفاده بدون وقفه و تخلیه سریع باتری نیز صدق می‌کند. برنامه‌های اصطلاحا گرسنه که میزان زیادی از انرژی باتری را مصرف می‌کنند، برای باتری شما مناسب نیستند و باعث کاهش طول عمر آن می‌شوند.

در صورت امکان، یک شارژر آهسته و معمولی یک آمپری را برای تلفن‌های خود تهیه کنید و از آن استفاده کنید، مگر اینکه واقعاً نیاز به شارژ سریع داشته باشید.

سرانجام محققان می‌گویند باید از استفاده یا نگهداری از باتری‌های لیتیوم یونی در محیط‌های مرطوب خودداری کرد و همچنین نباید آسیب مکانیکی مانند ایجاد سوراخ در باتری رخ دهد که به نظر می‌رسد چگونگی آسیب این اتفاق به باتری در این مورد نیازی به توضیح نداشته باشد.

به طور خلاصه باید بر دمای هنگام شارژ و تخلیه باتری نظارت داشت، باتری را در حالت شارژ رها نکرد و سعی شود شارژ باتری بالای ۸۰ درصد یا کمتر از ۲۰ درصد نرود، مگر اینکه نیاز باشد یا چاره‌ای نباشد.

بدین ترتیب و با رعایت این رهنمودها، باتری‌های شما نه تنها دوام بیشتری خواهند داشت، بلکه مجبور نیستید آنها را به طور مرتب تعویض کنید و این برای کره زمین هم عالی خواهد بود.

این مطالعه در مجله Energy Storage منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.