شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت تصمیم گرفت برای پرکردن ظرفیت خالی کاروانهای حج تمتع ۹۹، اولویتهای جدید را فرا بخواند.
به گزارش ایسنا، ثبت نام حج تمتع ۹۹ از نهم اسفندماه آغاز شده است، اما در این میان دولت عربستان با توجه به شیوع ویروس همهگیر کرونا، تمام فعالیتهای مربوط به عمره و حج را به حالت تعلیق درآورد و از مسلمانان خواست فعلا صبر کنند. با این حال ثبتنام در کاروانهای حج در ایران هنوز ادامه دارد.
به گفته رییس سازمان حج و زیارت تاکنون حدود ۵۱ هزار نفر از طریق سامانه رزرو اینترنتی ثبتنام کردهاند که در حال حاضر از این تعداد، ۴۹ هزار و ۵۹۶ نفر ثبت نامشان قطعی و نهایی شده است. سهمیه ایران در توافق با عربستان، ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر تعیین شده است که با این حساب حدود نیمی از ظرفیت کاروانهای حج هنوز خالی است.
شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در نخستین جلسه سال ۹۹ به ریاست حجت الاسلام والسلمین سید عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی ـ اعلام کرد که قرار است اولویتهای جدید حج را فرا بخواند.
سازمان حج و زیارت قبلا دارندگان قبوض حج تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ را برای ثبت نام در کاروانها دعوت کرده بود.
اکبر رضایی ـ سرپرست معاونت حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ در این جسله با اشاره به اینکه سناریوهای مختلف در ارتباط با حج امسال در جلسات مسؤولان سازمان حج بررسی شده است، افزود: با توجه به اینکه در کاروان های شیعه و اهل سنت نزدیک به ۲۹ هزار نفر ظرفیت خالی وجود دارد، از اولویت های ذخیره جدید دعوت خواهد شد که با مراجعه به سامانه https://reserve.haj.ir نام نویسی و کاروان خود را انتخاب کنند.
علی رضا رشیدیان ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا موجب توقف اعزام زائران به اماکن مقدسه در عراق و سوریه شده است، اظهار کرد: این سازمان در حوزه زیارت درحال آماده کردن پروتکل هایی است که به طرف های مقابل ارائه خواهد کرد و درخصوص حج ۹۹ نیز راهکارهایی پیش بینی کرده است و درصورت تغییریافتن شرایط اعزام زائران، تصمیم مناسب را اتخاذ خواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز تاکید کرد: درباره حج باید واقع بینانه عمل کرد و نمی توان کار را متوقف کرد و باید برای شرایط مختلف آمادگی داشت.
حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین رکن الدینی ـ معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری ـ در مورد نحوه آموزش زائران حج اظهار کرد: در ارائه آموزش به زائران از ظرفیت رسانه ملی بویژه رادیو استفاده خواهد شد و در صورت نهایی شدن اعزام حجاج برگزاری کلاس های آموزش حضوری نیز در دستور کار قرار دارد.
منبع:ایسنا