کلمه ابزاری برای انتقال نقدها و اعتراضات است
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، مصطفی بیان نویسنده کتاب بزقاب در مراسم رونمایی از این کتاب در نیشابور عنوان کرد: کتاب بزقاب متشکل از 33 داستان کوتاه است که اکثر داستانهای این کتاب در نشریههای مختلف چاپ شدهاند اما بعضی از آنها را برای چاپ نشریات ندادم و دلیل آن پایین آمدن کیفیت داستان بود.
وی ادامه داد: زمانی که شروع به نوشتن این کتاب کردم به دنبال سوژههایی بودم که مرا درگیر کند؛ نویسنده نباید بگوید “من برای دل خود مینویسم”؛ کلمه ابزاری است برای انتقال نقدها و اعتراضات که باید از آن درست استفاده شود.
بیان افزود: نویسنده در زمان داستاننویسی میتواند جامعهشناس، سیاستمدار، فیلسوف، روانشناس و حتی یک شخصیت مذهبی باشد. فضای جدیدی در سبک داستاننویسی به وجود آمده که منتقدان زیادی دارد و قالب این سبک نوشتن داستانهای لحظهای است؛ منتقدان این سبک نامش را فرار از قصه گویی گذاشتهاند.
بیان ادامه داد: ادبیات همیشه در حال تغییر و تحول بوده است؛ چیزی باعث شده داستانهای قدیمی همچنان جذاب باشند محتوای داستان است؛ سعدی در زمان خود به راحتی حاکم وقت خود را نقد میکرد در صورتی که نویسندگان حال حاضر جرات این کار را ندارند.
وی عنوان کرد: من مجبور به دوبار بازنویسی داستان بزقاب شدم تا بتوانم مجوز انتشار آن را بگیرم و در آخر نیز مجبور به حذف یکی از داستانهای خود برای اخذ مجوز و چاپ کتاب بزقاب شدم.
بیان گفت: قانونی برای ممیزی و سانسور ادبی وجود ندارد و در این رابطه سلیقهای برخورد میشود.